REAL LIFE WHO

Η σπάνια μεταμόσχευση της Katie Stubblefield που αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει το 2015, είναι ίσως η πιο επιδραστική φωτογραφία της δεκαετίας


The Jennettes

12 Ιανουαρίου 2020

Η σπάνια μεταμόσχευση της Katie Stubblefield που αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει το 2015, είναι ίσως η πιο επιδραστική φωτογραφία της δεκαετίας

Η Katie Stubblefield υπήρξε το νεαρότερο άτομο που υποβλήθηκε ποτέ σε μεταμόσχευση προσώπου. Τις τελευταίες ώρες, η φωτογραφία από τη μεταμόσχευσή της που καταγράφηκε από τη Lynn Johnson @ljohnphoto, αποτελεί μία από τις 15 πιο επιδραστικές φωτογραφίες της δεκαετίας από το National Geographic, και βρίσκεται δημοσιευμένη στον επίσημο λογαριασμό του περιοδικού στο Instagram, με το παρακάτω σχόλιο:

«Αυτό το ανθρώπινο πρόσωπο, μεταξύ του δότη και του παραλήπτη του, είναι μια υπενθύμιση της μεγάλης σύνδεσης μεταξύ του προσώπου κάποιου ανθρώπου και της ταυτότητάς του. Πέρα από το δράμα της στιγμής, αυτό το πρόσωπο πλέον θα υπάρχει ως Katie Stubblefield, ενώ τόσο αυτή όσο και η οικογένειά της θα ζουν, αντιμετωπίζοντας τόσο τα θαύματα της σημερινής ιατρικής όσο και την κληρονομιά της εφηβικής κατάθλιψης και της απόπειρας αυτοκτονίας, την οποία η Katie έχει δεσμευτεί να καταπολεμήσει στη νέα της ζωή.

Την τελευταία δεκαετία, οι φωτογράφοι του Nat Geo τράβηξαν 21.613.329 εικόνες στην προσπάθεια να αποτυπώσουν τον κόσμο και τα πάντα γύρω από αυτόν. Αυτή η εικόνα επιλέχθηκε ως μία από τις 15 εικόνες που έχουν τη μεγαλύτερη απήχηση επάνω στον άνθρωπο».

Η επέμβαση στην οποία υπεβλήθη η Katie Stubblefield είναι εξαιρετικά σπάνια και η ιστορία της, μας πάει πίσω στο 2015, όταν σε ηλικία 18 ετών επιχείρησε να αυτοπυροβοληθεί για να δώσει τέλος στη ζωή της.

Από τότε υπεβλήθη σε 22 επεμβάσεις αποκατάστασης προσώπου, με δεκάδες σπασίματα οστών και λειάνσεις ώστε να μπορέσει να δεχθεί ένα πιθανό μόσχευμα. Τον Απρίλιο του 2018, η επέμβαση πέτυχε, όμως θα συνεχίζει να κάνει για πολλά χρόνια νέες επεμβάσεις και την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή για να μην απορριφθεί το μόσχευμα.

Η 21χρονη έχει χάσει παράλληλα την όρασή της, όμως υπάρχει ελπίδα πως μια ακόμη επέμβαση θα μπορέσει να επαναφέρει το φως της. Τον Αύγουστο του 2018, το National Geographic παρουσίασε τη διαδικασία πριν από το μεγάλο χειρουργείο, το οποίο κράτησε 31 ώρες, μέσα από ένα συνταρακτικό βίντεο.

Η ιστορία της αποτελεί παράδειγμα για όλους τους νέους που δυσκολεύονται να διαχειριστούν τα προβλήματα της ηλικίας τους και συχνά καταφεύγουν σε απερίσκεπτες λύσεις, που θα μπορούσαν να τους στοιχίσουν ακόμη και την ίδια τους τη ζωή ή να τη στιγματίσουν για πάντα.