REAL LIFE WHO

«How Do You Thank A Hero»: Ο τρόπος που βρήκε η Αμαλία Κερτσίκοφ για να ευχαριστήσει το ιατρικό προσωπικό


24 Ιουνίου 2020

«How Do You Thank A Hero»: Ο τρόπος που βρήκε η Αμαλία Κερτσίκοφ για να ευχαριστήσει το ιατρικό προσωπικό

Είναι μόλις 16 χρονών, κι όμως η Αμαλία Κερτσίκοφ έκανε πράξη την ιδέα της «How Do You Thank A Hero», για να ευχαριστήσει το ιατρικό προσωπικό, που έδωσε μεγάλο αγώνα για την υγεία μας όλη αυτή την περίοδο της καραντίνας. Η ίδια έχει γεννηθεί και μένει πλέον στην Αθήνα, περνώντας πολλά από τα παιδικά της χρόνια στο Σικάγο και το Λονδίνο. Τα ταξίδια και η Formula1 βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεών της, ενώ της αρέσει να αφιερώνει πολύ χρόνο στις φιλίες της.

jenny.gr

Πώς αντιμετώπισες το lockdown; Ποια ήταν η πρώτη σου αντίδραση, οι σκέψεις σου;
 
Η πρώτη μου αντίδραση ήταν ο φόβος για την οικογένειά μου, τους παππούδες μου και η υγεία τους. Όταν εμφανίστηκε για πρώτη φορά αυτός ο αόρατος εχθρός, δεν γνωρίζαμε τίποτα γι 'αυτό και αυτό σήμαινε ότι δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε τους κινδύνους των καθημερινών μας συνηθειών. Όλοι φοβόμασταν και δεν ξέραμε πώς να ανταποκριθούμε.

jenny.gr

Τι ήταν αυτό που σε ώθησε να δημιουργήσεις το "How You Thank a Hero";

 
Πριν ξεκινήσουν τα διαδικτυακά μαθήματα, βρέθηκα με πολύ ελεύθερο χρόνο που ήθελα να χρησιμοποιήσω παραγωγικά. Τις πρώτες εβδομάδες της καραντίνας συνειδητοποίησα ότι υπάρχουν άνθρωποι που διακινδυνεύουν τη ζωή τους, εργάζονται ακούραστα στην πρώτη γραμμή της πανδημίας για την υγεία και την ασφάλειά μας, ενώ μένουμε ασφαλείς και απομονωμένοι στα σπίτια μας. Ένιωσα αυτήν την τεράστια επιθυμία να μοιραστώ την ευγνωμοσύνη μου απευθείας σε αυτούς τους ανθρώπους και συνειδητοποίησα ότι ο κόσμος εκεί έξω πιθανότατα αισθάνθηκε το ίδιο. Έτσι δημιούργησα το HDYTAH ως έναν εύκολο τρόπο για να τους δείξω πόσο εκτιμούμε τις προσπάθειές τους.
 
Πόσο σημαντική είναι η αλληλεγγύη στη ζωή σου; Αυτή η ιδέα είναι ουσιαστικά μια έκφραση αλληλεγγύης;
 
Μεγαλώνοντας σε ένα ελληνοαμερικάνικο σπίτι, νιώθω ότι η ανάγκη αλληλεγγύης έχει εισχωρήσει στο μυαλό μου και ως εκ τούτου, είναι πολύ σημαντική για μένα. Τα σχολεία ήταν πάντα μαζί μου προκειμένου να συνεργαστούμε για αξιόλογους σκοπούς, οπότε και τώρα αυτό συνέβη.

jenny.gr

 
Ποιος σε βοήθησε σε αυτήν την προσπάθεια; Ποιες ήταν οι δυσκολίες για να λειτουργήσει όλο αυτό;
 
Για τις πρώτες δύο εβδομάδες δούλευα ως επί το πλείστον μόνη μου, αναπτύσσοντας την ιδέα, τον ιστότοπο και τις αρχικές προσφορές κοινωνικών μέσων, αλλά σύντομα συνειδητοποίησα ότι με τη βοήθεια μιας ομάδας θα μπορούσαμε να πετύχουμε πολύ περισσότερα. Η εγγραφή μερικών ενεργών φίλων ήταν μία από τις καλύτερες αποφάσεις που έχω λάβει σχετικά με αυτήν την πρωτοβουλία. Η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν να λάβω ευχαριστήρια βίντεο, κι αυτό οφείλεται στην κοινωνική πίεση να είμαι «τέλεια» στα κοινωνικά μέσα.
 
Ποιοι είναι οι στόχοι σας για το "How You Thank a Hero";
 
Στόχος μου είναι κάθε νοσοκόμα, γιατρός και άνθρωποι της πρώτης γραμμής να νιώσουν, να δουν και να ακούσουν την εκτίμηση που έχει ο κόσμος για αυτούς. Στόχος μας είναι να το πετύχουμε με την έναρξη ενός branch στο Σικάγο.
 
Είσαι ικανοποιημένη με την αντίδραση των ανθρώπων; Πιστεύεις ότι το έργο σου έγινε αποδεκτό, όπως θέλεις;
 
Είμαι πέρα ​​από χαρούμενη με τις αντιδράσεις που έχω λάβει, είναι μια επιβεβαίωση για το πόσο ευγνώμονες είμαστε όλοι και για τον πολιτισμό μας που είναι γεμάτος ζεστασιά και γενναιοδωρία. Φυσικά, υπάρχει πάντα χώρος για περισσότερη συμμετοχή.
 
Ως νεαρό κορίτσι, ποια είναι τα συναισθήματά σου για αυτήν τη μεγάλη, παγκόσμια αλλαγή του τρόπου ζωής; Είναι αυτή η ειδική στιγμή, μια ευκαιρία να επανεξετάσουμε τα πράγματα για τη ζωή μας;

Αυτή ήταν αναμφισβήτητα, μια απροσδόκητη στιγμή για πραγματική παύση και αυτό έφερε και ενδοσκόπηση. Είμαι βέβαιη ότι όλοι θα αφήσουν μερικά πράγματα πίσω που συνειδητοποίησαν ότι δεν χρειάζονταν πραγματικά. Αλλά νομίζω ότι η ζωή θα συνεχιστεί. Και πρέπει τώρα που έχουμε απομακρυνθεί από την αρχική φάση του φόβου και έχουμε περισσότερες γνώσεις, να πάρουμε πιο καλά ρίσκα. Κάθε φορά που βγαίνουμε από την πόρτα, υπάρχει κίνδυνος. Εάν δεν παίρναμε όμως ρίσκα, δεν θα υπήρχαν επιτυχίες, επιτεύγματα, νέες ανακαλύψεις ή ευρήματα. Είναι θέμα κατανόησης των πραγματικών κινδύνων και τι είμαστε διατεθειμένοι να αναλάβουμε για τον εαυτό μας, δεδομένης της κατάστασης κάθε ατόμου. Σίγουρα, πιστεύω ότι όλοι πια γνωρίζουμε πώς να μείνουμε ασφαλείς από τον Covid ή οποιονδήποτε άλλον ιό που ενδεχομένως έρθει!

Για περισσότερες πληροφορίες και για να δωρίσετε, εύκολα και με ασφάλεια μέσω του PayPal, επισκεφθείτε το www.howdoyouthankahero.org

Instagram @howdoyouthankahero

FB Page @How Do You Thank A Hero?