REAL LIFE WHO

H πολυπράγμων και πολυσχιδής Dolly Parton κλείνει σήμερα τα 75 χρόνια μιας πραγματικά ενδιαφέρουσας ζωής


The Jennettes

19 Ιανουαρίου 2021

H πολυπράγμων και πολυσχιδής Dolly Parton κλείνει σήμερα τα 75 χρόνια μιας πραγματικά ενδιαφέρουσας ζωής

Η ιστορία της ξεκινά στην μικρή πόλη Pittman Center στο Tennessee. Το τέταρτο κατά σειρά παιδί ανάμεσα στα 12 αδέλφια της. Η ίδια έχει δηλώσει πως η οικογένεια της ήταν τόσο φτωχή που ο πατέρας της πλήρωσε τον γιατρό για την γέννησή της με ένα σακί καλαμπόκι. Ο λόγος για την Αμερικανίδα τραγουδίστρια και συνθέτρια, Dolly Parton, η οποία γεννήθηκε στις 19 Ιανουαρίου του 1946.

Ξεκίνησε να τραγουδά δημόσια από πολύ μικρή ηλικία σε τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και τηλεοπτικά προγράμματα στην περιοχή του ανατολικού Tennessee. Στα 13 της ηχογράφησε το πρώτο της κομμάτι «Puppy Love» και εμφανίστηκε στο Grand Ole Opry, όπου γνώρισε για πρώτη φορά τον Johnny Cash, ο οποίος την ενθάρρυνε να ακολουθήσει τα ένστικτά της όσον αφορά την καριέρα της.

Μετά την αποφοίτησή της από το Sevier County High School το 1964, μετακόμισε στο Nashville την επόμενη κιόλας μέρα. Η αρχική της επιτυχία ήρθε ως τραγουδοποιός, αφού υπέγραψε με την Combine Publishing λίγο μετά την άφιξή της. Τα τραγούδια της ηχογραφήθηκαν από πολλούς άλλους καλλιτέχνες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, συμπεριλαμβανομένων των Kitty Wells και Hank Williams Jr.

Ως τραγουδίστρια ξεκίνησε να τραγουδά bubblegum pop, αν και η μεγάλη της αγάπη ήταν πάντα η country. Η εταιρεία της τότε επέμενε ότι η μοναδική φωνή της με το ισχυρό βιμπράτο δεν ήταν κατάλληλη για το είδος. Μετά τη σύνθεσή του "Put It Off Off Tomorrow", το οποίο ηχογράφησε ο Bill Phillips (με την Parton στην αρμονία), να πηγαίνει στο νούμερο έξι στο chart της χώρας το 1966, η εταιρεία της παραιτήθηκε και της επέτρεψε να ηχογραφήσει το είδος που τόσο ήθελε. Και κάπως έτσι ξεκίνησε η μεγάλη καριέρα που όλοι ξέρουμε ότι την καθιέρωσε ως country είδωλο.

Θα μείνει για πάντα στην ιστορία ως η μουσικός που αρνήθηκε να συνεργαστεί με τον Elvis Presley και ως κάτοχος δύο ρεκόρ Guinness, ως «Ο καλλιτέχνης με τις περισσότερες δεκαετίες με κάποιο τραγούδι στο Top 20 των US Hot Country Songs» και ως «Η γυναίκα καλλιτέχνης με τα περισσότερα τραγούδια στο US Hot Country Songs». Εκτός από την μουσική της καριέρα, η Parton έχει ακολουθήσει και την δρόμο της υποκριτικής, με τη δημιουργία του δικού της μιούζικαλ αλλά και με εμφανίσεις σε διάφορες ταινίες και σειρές.

Η Dolly Parton είναι παντρεμένη από το 1966 με τον Carl Thomas Dean. Δεν κάνουν μαζί πολλές δημόσιες εμφανίσεις αλλά εκείνη μιλάει πάντα τρυφερά για εκείνον, λέγοντας ότι είναι πολύ ρομαντικός, κάνει συχνά πολλές μικρές εκπλήξεις και τις γράφει ποιήματα. Tο ζευγάρι δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει δικά του παιδιά καθώς η Parton έπασχε από ενδομητρίωση που οδήγησε σε υστερεκτομή, αλλά όπως έχει δηλώσει η ίδια, έχει πολλά ανίψια που αγαπά πολύ ενώ έχει πολύ καλή σχέση και με την διάσημη βαφτισιμιά της Miley Cyrus.

Αν κάνουμε αναδρομή στη ζωή της, σίγουρα θα σταθούμε στη δημιουργία και κατοχή για πάνω από 30 χρόνια του δικού της θεματικού πάρκου, του «Dollywood», στα παιχνίδια του οποίου δεν έχει ανέβει ποτέ. Στις απειλές που δέχθηκε για τη ζωή της από την Κu Klux Klan για τη συμμετοχή του Πάρκου της στις «Gay Days». Στο άγαλμα της που κοσμεί την γενέτειρα της. Στην πολύ ενεργή φιλανθρωπική της δραστηριότητα.

Η Dolly Parton είναι μία γυναίκα που τολμά να βαδίζει το δικό της μονοπάτι. Είναι μία αυθεντική προσωπικότητα που ξυπνάει στις 3πμ για να διαλογιστεί και να απαντήσει σε emails, που τολμά να δηλώσει ότι κοιμάται με make up σε περίπτωση που συμβεί κάτι έκτακτο το βράδυ και να απαντήσει στις επικρίσεις όλων για τις πλαστικές χειρουργικές επεμβάσεις που έχει επιλέξει να κάνει, όπως ότι «Χρειάζονται πολλά χρήματα για να καταφέρεις να δείχνεις τόσο φθηνή».

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits