REAL LIFE WHO

Η ιστορία πίσω από τον διαβόητο κατά συρροή δολοφόνο Ted Bundy που καταδικάστηκε σε θανατική ποινή


Σύρμα Κιουπελόγλου

24 Ιανουαρίου 2021

Η ιστορία πίσω από τον διαβόητο κατά συρροή δολοφόνο Ted Bundy που καταδικάστηκε σε θανατική ποινή

Στις 24 Ιανουαρίου του 1989 στη Florida των Ηνωμένων Πολιτειών εκτελείται στην ηλεκτρική καρέκλα ο διαβόητος κατά συρροή δολοφόνος, βιαστής και νεκρόφιλος Ted Bundy. Χιλιάδες άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων και 20 αστυνομικών εκτός υπηρεσίας, πανηγύριζαν και χόρευαν στον δρόμο απέναντι από την φυλακή την στιγμή που η θανατική ποινή του λάμβανε δράση.

Η ιστορία του ξεκινά το 1946, όταν η 22χρονη και άγαμη μητέρα του φέρνει στον κόσμο ένα μωρό, το οποίο αναγκάζεται να κρύψει καθώς οι βαθιά θρησκευόμενοι γονείς της το θεωρούν ως μεγάλη αμαρτία. Ο πατέρας του Bundy είναι άγνωστος αν και κοντινά του πρόσωπα αναφέρουν ότι ίσως είναι ο Lloyd Marshall, βετεράνος της αεροπορίας και απόφοιτος του Penn State, ίσως κάποιος εν ονόματι Jack Worthington, ενώ φήμες υπάρχουν και για τον ίδιο του τον παππού. Όπως και να έχει το μωρό μεγαλώνει ως υιοθετημένο παιδί των παππούδων του και αδερφός της μαμάς του.

Το 1959 η μητέρα του Eleanor Louise Cowell παντρεύεται τον Johnnie Bundy, ο οποίος υιοθετεί τον Ted, εκείνος όμως δεν του έχει μεγάλη εκτίμηση καθώς ανήκει στην εργατική τάξη και τον θεωρεί απαίδευτο. Το ζευγάρι κάνει αρκετά παιδιά κατά τη διάρκεια του γάμου του.

Όταν εκείνος κατηγορήθηκε για σωρεία εγκλημάτων η μητέρα του τα αρνιόταν όλα και δεν ήθελε να τα πιστέψει, στάση που άλλαξε μόνο όταν ο ίδιος ομολόγησε. Ωστόσο, από πολύ μικρός εκδήλωνε περίεργη συμπεριφορά και έλξη προς το μακάβριο, αφού ήταν μόλις 3 ετών όταν άρχισε να θέλει να παίξει με μαχαίρια. Ο ίδιος ήταν πολύ έξυπνος στο σχολείο αλλά ιδιαίτερα ντροπαλός ενώ δεν τα πήγαινε καλά με τους συνομήλικους του. Έχει δηλώσει, «Δεν ήξερα τι έκανε τους ανθρώπους να θέλουν να γίνουν φίλοι. Δεν ήξερα τι έκανε τους ανθρώπους ελκυστικούς τον ένα στον άλλο. Δεν ήξερα τι υποβόσκει στις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις.»

Αργότερα πήρε πτυχίο ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο της Washington και έγινε δεκτός στην σχολή νομικής του Πανεπιστημίου της Utah, την οποία δεν ολοκλήρωσε ποτέ. Ως φοιτητής ερωτεύτηκε μία όμορφη και πλούσια νεαρή γυναίκα από την California και όταν εκείνη τον χώρισε εκείνος καταρρακώθηκε. Λέγεται πως πολλά από τα θύματα του έμοιαζαν σε αυτήν την γυναίκα, ελκυστικές νέες γυναίκες με μακριά σκούρα μαλλιά.

Η δράση του ως δολοφόνος ξεκίνησε την δεκαετία του '70. Του άρεσε να βιάζει τα θύματα του πριν τα χτυπήσει και τα βασανίσει μέχρι θανάτου. Συνήθης πρακτική του ήταν να παρασύρει τα θύματα στο αυτοκίνητο του παριστάνοντας πως είναι τραυματισμένος και χρειάζεται βοήθεια, εκμεταλλευόμενος την καλοσύνη τους.

Πρώτη φορά συνελήφθη το 1974 όταν σε έναν τυπικό έλεγχο της αστυνομίας στο όχημα του βρέθηκαν σύνεργα διάρρηξης όπως σχοινί, μάσκα και χειροπέδες. Τότε ήταν που άρχισαν να τον συνδέουν και με άλλα εγκλήματα. Ένα χρόνο αργότερα με αφορμή την απαγωγή της Carol DaRonch, ενός από τα λίγα θύματα που κατάφεραν να του ξεφύγουν, καταδικάστηκε σε 15 χρόνια κάθειρξη. Δραπέτευσε όμως στον δρόμο για την αίθουσα του δικαστηρίου πηδώντας από ένα παράθυρο. Τον έπιασαν 8 μέρες αργότερα για να δραπετεύσει για δεύτερη φορά λίγο αργότερα μέσα στην χρονιά από μία τρύπα που είχε ανοίξει στην οροφή του κελιού του. Είχε χάσει 14 κιλά για να χωρέσει. Οι αρχές κατάλαβαν την εξαφάνιση του μετά από 15 ώρες κάτι που έδωσε μεγάλο προβάδισμα στον δολοφόνο.

Δύο μεγάλα εγκλήματα στο Tallahassee της Florida όμως ήταν αυτά που τον πρόδωσαν και οδήγησαν στην τελική καταδίκη του σε θάνατο στις 12 Ιουνίου 1978. Ένα βράδυ εισέβαλλε σε μία εστία θηλέων και επιτέθηκε σε 4 γυναίκες σκοτώνοντας τις δύο. Άφησε όμως σημάδια δαγκώματος στα σώματα τους, χαρακτηριστικό σημάδι που έκανε την αστυνομία να τον συνδέσει με το έγκλημα.

Λίγο αργότερα απήγαγε και δολοφόνησε την 12χρονη Kimberly Leach. Μέχρι την τελευταία μέρα της εκτέλεσης του ο ίδιος ομολόγησε τον θάνατο 30 γυναικών, σύμφωνα με την έρευνα της αστυνομίας το όνομα του ήταν η λύση περίπου 36 ανεξιχνίαστων υποθέσεων, ενώ πιστεύεται ότι στην πραγματικότητα δολοφόνησε πάνω από 100. Ο ίδιος είχε πει «Δεν νιώθω ένοχος για τίποτα. Νιώθω λύπηση για τους ανθρώπους που αισθάνονται ένοχοι.»

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits