REAL LIFE WHO

«Into the wild»: Η αληθινή ιστορία και το άδοξο τέλος του περιπλανώμενου Christopher McCandless


Σύρμα Κιουπελόγλου

26 Μαΐου 2021

Into the wild
​ Οι ταινίες που είναι βασισμένες σε πραγματικά γεγονότα είναι πάντα εξαιρετικά ενδιαφέρουσες, το ίδιο και αυτή με την οποία θα ασχοληθούμε σήμερα. Το «Into the wild» είναι μία ταινία του 2007 σε συμπαραγωγή και σκηνοθεσία του Sean Penn και αποτελεί μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου που γράφτηκε από τον Jon Krakauer και κυκλοφόρησε το 1996. Και τα δύο αφηγούνται την ιστορία του Christopher McCandless, γνωστού και ως Alexander Supertramp, ενός άντρα που περιπλανήθηκε σε όλη τη Βόρεια Αμερική και περπάτησε την έρημο της Αλάσκας στις αρχές της δεκαετίας του 1990. 

Οι ταινίες που είναι βασισμένες σε πραγματικά γεγονότα είναι πάντα εξαιρετικά ενδιαφέρουσες, το ίδιο και αυτή με την οποία θα ασχοληθούμε σήμερα. Το «Into the wild» είναι μία ταινία του 2007 σε συμπαραγωγή και σκηνοθεσία του Sean Penn και αποτελεί μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου που γράφτηκε από τον Jon Krakauer και κυκλοφόρησε το 1996. Και τα δύο αφηγούνται την ιστορία του Christopher McCandless, γνωστού και ως Alexander Supertramp, ενός άντρα που περιπλανήθηκε σε όλη τη Βόρεια Αμερική και περπάτησε την έρημο της Αλάσκας στις αρχές της δεκαετίας του 1990. 

Ποιος είναι όμως ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από αυτόν τον χαρακτήρα και ποιο το άδοξο τέλος του;

Ο Chris McCandless γεννήθηκε στις 12 Φεβρουαρίου του 1968 στην Βιρτζίνια των ΗΠΑ. Ο ίδιος ήταν χαρισματικός μαθητής και με έφεση μάλιστα στις επιχειρήσεις. Από μικρή κιόλας ηλικία διακρίθηκε στις σπουδές του και είχε καταφέρει να συγκεντρώσει χρήματα και να αποκτήσει το δικό του αυτοκίνητο.

Μετά το τέλος των σπουδών του το 1990, επηρεασμένος από βιβλία του Τζακ Λόντον και του Λέοντα Τολστόι, στράφηκε στον φυσικό τρόπο ζωής και ξεκίνησε διάφορες περιηγήσεις στην αμερικανική ενδοχώρα, από το Μεξικό έως την Αλάσκα. Ο ίδιος τα είχε απαρνηθεί όλα, ζούσε περιπλανώμενος και εξοπλισμένος μόνο με τα απολύτως απαραίτητα, ενώ συχνά έβαζε τη ζωή του σε κίνδυνο χωρίς να παίρνει τις απαραίτητες προφυλάξεις. Πολλοί τον έβλεπαν ως τρελό και εκείνος συστηνόταν στα μέρη που πήγαινε ως Alex ή Alexander Super-tramp και πάντα κρατούσε ημερολόγιο. 

Στις 28 Απριλίου του 1992 άρχισε την τελευταία του περιήγηση στην Αλάσκα, διαμέσω του «μονοπατιού του Πανικού»  και διασχίζοντας τα νερά του επικίνδυνου ποταμού Τεκλανίκα. Είχε μαζί του μόλις 4,5 κιλά ρύζι, ένα τουφέκι και τα αγαπημένα του βιβλία, αλλά όχι πυξίδα ούτε και χρήματα. Ο Alex κατέλυσε μέσα σε ένα εγκαταλελειμμένο, σκουριασμένο λεωφορείο της γραμμής 142, το οποίο έμελλε να γίνει και η τελευταία του κατοικία. 

Στις 6 Σεπτεμβρίου 1992 βρέθηκε Το αποσυντεθειμένο σώμα του Christopher McCandless από κυνηγούς αλκών λίγο έξω από το βόρειο όριο του Εθνικού Πάρκου Denali. Κολλημένο στην πόρτα ήταν ένα σημείωμα γραμμένη σε μια σελίδα που σκίστηκε από ένα μυθιστόρημα του Νικολάι Γκογκόλ:

«Προσοχή πιθανοί επισκέπτες.

s.o.s.

Χρειάζομαι τη βοήθειά σας. Είμαι τραυματισμένος, κοντά στο θάνατο και πολύ αδύναμος για να κάνω πεζοπορία από εδώ.

Είμαι μόνος, αυτό δεν είναι αστείο. στο όνομα του θεού, παρακαλώ μείνετε για να με σώσετε.

Είμαι έξω μαζεύοντας μούρα εδώ κοντά και θα επιστρέψω σήμερα το απόγευμα. Σας ευχαριστώ,

chris mccandless

Αύγουστος;»  

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών είχε αποβιώσει 18 ημέρες νωρίτερα από έλλειψη τροφής καθώς βρέθηκε σκελετωμένος. Είχε προλάβει επίσης να γράψει τη λέξη «s.o.s» στη μια πλευρά του λεωφορείου, άλλη μία ένδειξη ότι είχε πλήρη συναίσθηση του επερχόμενου τέλους του. Στον τόπο θανάτου του, η οικογένειά του ανάρτησε μια αναμνηστική επιγραφή. 

Έκτοτε πολλοί ήταν αυτοί που εμπνεύστηκαν από το παράδειγμα του και θέλησαν να τον μιμηθούν. Το λεωφορείο μέσα στο οποίο πέθανε ονομάστηκε «Μαγικό λεωφορείο» και έγινε σημείο προσκυνήματος θαυμαστών. Μετά από την κυκλοφορία της ταινίας, το 2010 μια θαυμάστρια του McCandless, η 29χρονη Claire Ackerman έχασε τη ζωή της στα ορμητικά νερά του ποταμού Τεκλανίκα, ενώ αρκετές φορές οι τοπικές αρχές έχουν κινητοποιηθεί προκειμένου να διασώσουν άλλους επίδοξους μιμητές του κατορθώματος του Christopher McCandless.

Πηγή φωτογραφίας imdb

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr