REAL LIFE WHO

Rebecca Moses: Η καλλιτέχνης που απαθανάτισε πώς βιώνουν οι γυναίκες παγκοσμίως την πανδημία


The Jennettes

10 Ιουνίου 2021

Rebecca Moses: Η καλλιτέχνης που απαθανάτισε πώς βιώνουν οι γυναίκες παγκοσμίως την πανδημία
Η Rebecca Moses ήταν ανάμεσα στους ανθρώπους που επηρεάστηκαν άμεσα από την πανδημία και αναζήτησαν έμπνευση μέσα σε αυτήν, δημιουργώντας τέχνη που διηγούνταν την ιστορία των γυναικών κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Η Rebecca Moses ήταν ανάμεσα στους ανθρώπους που επηρεάστηκαν άμεσα από την πανδημία και αναζήτησαν έμπνευση μέσα σε αυτήν, δημιουργώντας τέχνη που διηγούνταν την ιστορία των γυναικών κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Η καλλιτέχνιδα και σχεδιάστρια, Rebecca Moses εξηγεί: «Ζούμε σε μια εποχή που τα πάντα αξίζει να καταγράφονται. Οι ιστορίες που γεννιούνται καθημερινά ανάμεσά μας από την πανδημία, θα είναι αυτές που θα λέμε μια μέρα στα εγγόνια μας. Αυτές ακριβώς τις ιστορίες θέλησα να αποτυπώσω στα έργα που δημιούργησα».

Η Moses, όπως και πολλοί άνθρωποι το 2020, είδε τη ζωή της να αλλάζει δραστικά: Η εκστρατεία της για το Fragrance Foundation διακόπηκε μετά από ένα χρόνο προγραμματισμού. Η ζωή για όλους άλλαξε από την καραντίνα και η καθημερινή πρακτική της Moses να ζωγραφίζει, την ανάγκασε να βρει έμπνευση σε νέα μέρη: Τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο που έφεραν το βάρος της πανδημίας στους ώμους τους.

Στράφηκε στον λογαριασμό της στο Instagram, κοινοποιώντας ότι θα ζωγράφιζε πορτραίτα οποιασδήποτε γυναίκας που θα μοιράζονταν πώς ήταν η ζωή της κατά τη διάρκεια του lockdown. Έπρεπε να της στείλουν ένα κείμενο 2.000 λέξεων και μια φωτογραφία για το πώς ήταν η «νέα κανονικότητά» τους. 

Η Moses έλαβε επιστολές από όλο τον κόσμο, από περισσότερες από 21 χώρες, κάτι το οποίο οδήγησε στην δημιουργία της κοινότητας «The Stay Home Sisters», όπου πλέον 420 γυναίκες παγκοσμίως έχουν πάρει μέρος.

«Βρήκα όλες αυτές τις γυναίκες τόσο επινοητικές, τόσο γενναίες, τόσο απίστευτα αποφασισμένες να νικήσουν αυτό που περνούσαν. Ήταν πολύ πέρα από την ανθεκτικότητα, τόσες πολλές από αυτές τις γυναίκες ήταν ανύπαντρες μητέρες που χρειάζονταν βοήθεια, και όλες οι υπηρεσίες τους είχαν διακοπεί, άλλες έγιναν φροντιστές άλλων, κάποιες έχασαν το εισόδημά τους και μπορώ να συνεχίσω. Αυτές οι γυναίκες ήταν αξιοθαύμαστες».

Οι ιστορίες των γυναικών που αποτυπώθηκαν από την Moses μέσω των πορτραίτων, αφορούσαν την απώλεια, την αγάπη, την λύπη, τη γέννηση, την άνθηση νέων παθών και σχέσεων, όλα εν μέσω της διαμονής στο σπίτι - το μοναδικό πράγμα που θα μπορούσαμε να ελέγξουμε κατά τη διάρκεια της πανδημίας. 

Κατάφερε να συλλάβει την μια ευρεία γκάμα όλων όσων έφερε η Covid μέσα στις ζωές των γυναικών, από το καλό, το κακό και την αναζήτηση της ελπίδας.

Η Alissar Taremi, Διευθύντρια Μάρκετινγκ στο Fragrance Foundation, είναι μία από τις γυναίκες που ανήκουν στην κοινότητα The Stay at Home Sisters. 

«Η Rebecca έφερε γυναίκες από όλο τον κόσμο μαζί, δίνοντάς τους μια πλατφόρμα για να μοιραστούν τις μοναδικές τους ιστορίες κατά τη διάρκεια του lockdown», είπε. «Αυτό δημιούργησε μια αδελφότητα και μια κοινότητα μέσω των εμπνευσμένων έργων τέχνης της Rebecca». 

«Τα πορτραίτα της μετέφεραν εμένα και όλες τις γυναίκες σε μια στιγμή απόδρασης και ευτυχίας και μια σύνδεση με τις άλλες "Αδελφές". Η Rebecca έδωσε σε όλες την ελπίδα, το φως και την ευτυχία σε μια σκοτεινή εποχή».

Ως καλλιτέχνιδα και σχεδιάστρια, το μάτι της Moses κατάφερε να βρει την απόχρωση, την ελπίδα και την ανθρωπιά στις ιστορίες των γυναικών. 

Μίλησε στο Forbes για το πώς χρησιμοποίησε αυτόν τον φακό θετικότητας και ελπίδας στη ζωή της: «Όπως πολλοί άνθρωποι, έχω βιώσει μεγάλη απώλεια. Είναι μέρος της ζωής. Αλλά είναι πώς αντιμετωπίζουμε αυτές τις στιγμές που κάνουν τη διαφορά», είπε 

«Όταν ο σύζυγός μου πέθανε πολύ νέος από καρκίνο, κατάλαβα ότι έλαβα δύο όμορφα αγόρια από το γάμο μου και έπρεπε να βρω ελπίδα και φως για αυτά», συνέχισε. «Η απώλεια μου έμαθε πολλά για τη ζωή, πόσο δύσκολες στιγμές μπορούν να μας κάνουν καλύτερους».

«Πιέζουμε τα όριά μας γιατί υπάρχουν πράγματα μέσα μας, δυνατά σημεία και γνώσεις που δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι αποκαλύπτονται σε δύσκολες στιγμές».

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Instagram

Δείτε ακόμη: Η ζωγράφος με συναισθησία που δημιουργεί εικόνες από μουσική

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr