REAL LIFE WHO

Maana Patel: Μετά την κατάθλιψη, γίνεται η πρώτη Ινδή κολυμβήτρια που παίρνει μέρος στους Ολυμπιακούς


Εύα Κονδύλη

7 Ιουλίου 2021

Maana Patel: Μετά την κατάθλιψη, γίνεται η πρώτη Ινδή κολυμβήτρια που παίρνει μέρος στους Ολυμπιακούς
Τα επιτεύγματα και τα μετάλλια της Maana Patel στην κολύμβηση είναι πολλά. Έχει κερδίσει πάνω από 11 διεθνή, 61 εθνικά και 75 κρατικά μετάλλια, τα περισσότερα χρυσά.

Τα επιτεύγματα και τα μετάλλια της Maana Patel στην κολύμβηση είναι πολλά. Έχει κερδίσει πάνω από 11 διεθνή, 61 εθνικά και 75 κρατικά μετάλλια, τα περισσότερα χρυσά.

Και τώρα κατάφερε ίσως το μεγαλύτερο, μέχρι στιγμής, επίτευγμα στην καριέρα της, μια θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Αλλά όχι χωρίς να γράψει ιστορία: Πρόκειται για την πρώτη γυναίκα κολυμβήτρια που παίρνει μέρος εκ μέρους της χώρας της, της Ινδίας!

Για να φθάσει ως εδώ, η ζωή δεν της «χαρίστηκε» και αυτό είναι φανερό από τον τρόπο με τον οποίο ξεκίνησε το άθλημα της καρδιάς της. Λεπτή, αδύναμη, σχεδόν στα όρια μιας τροφικής διαταραχής, η μητέρα της αποφασίζει να την γράψει σε μια κολυμβητική ομάδα όταν ήταν 10 χρονών, με σκοπό να συνέλθει και να δυναμώσει. 3 χρόνια μετά, «έσπασε» το εθνικό ρεκόρ ως η νεότερη και γρηγορότερη κολυμβήτρια υπτίου στη χώρα.

Η ζωή της όμως άλλαξε δραστικά το 2017 όταν μετακόμισε στην Mumbai, με σκοπό να προπονηθεί για τους Αγώνες του 2020. Εκεί, βρήκε μια καινούρια ζωή, μακριά από την «φούσκα» της, ενώ η «πραγματικότητα την χτύπησε άσχημα», όπως η ίδια είπε. Άλλη πόλη, άλλο σπίτι, άλλοι φίλοι, άλλος προπονητής, η Maana κατάλαβε πως τίποτα δεν θα της δοθεί χωρίς σκληρή δουλειά. 

Έτσι αποφασίζει να αλλάξει τον τρόπο που προπονείται και να λάβει μια αξιολόγηση φυσικής κατάστασης, η οποία όμως δεν ήταν αυτό που περίμενε. Διαγνώστηκε με ρήξη επιχείλιου χόνδρου στον αριστερό της ώμο, κάτι που την επέβαλε σε μήνες φυσικοθεραπείας και την απομάκρυνε από σημαντικούς διαγωνισμούς. 

Ήταν αυτή η στιγμή που λέει ότι «άρχισε να χάνει την πίστη στον εαυτό της» και έδωσε μάχη με την κατάθλιψη για όσο ήταν εκτός αγωνίσματος, επειδή «δεν μπορούσε να παλέψει για τους στόχους της». Έχασε 6 κιλά σε μικρό διάστημα, φοβόταν τα πάντα, κοιμόταν τις περισσότερες ώρες της ημέρας και μάλωνε συνέχεια με την μητέρα της.

Ήταν τότε που, όπως λέει, «ήθελε να παραιτηθεί» και θα το έκανε, αν δεν ήταν η μητέρα της να την σταματήσει. «Μια μέρα θα με ευχαριστείς που δεν σε αφήνω να γυρίσεις. Αυτό που νομίζεις ότι είναι πρόβλημα, δεν είναι. Και αν το ξεπεράσεις αυτό, θα μπορείς να ξεπεράσεις τα πάντα». Και έτσι έγινε!

Η 21χρονη αθλήτρια κατάφερε να ξεπεράσει τις δυσκολίες της και με σκληρή δουλειά να γράψει ιστορία ως η πρώτη κολυμβήτρια που θα λάβει μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες με την Ινδία! Έκανε ένα δυνατό comeback, ενώ ένας από τους κύριους στόχους της πλέον «είναι να είναι ευτυχισμένη».

Η Maana λέει πως «κατάλαβε ότι ο ήλιος θα ανατέλλει κάθε πρωί και ότι οι άνθρωποι που αγαπά και σέβεται θα είναι δίπλα της και στις καλές και στις κακές στιγμές». Η ζωή της δίδαξε ότι πρέπει όλοι να μάθουμε να «απολαμβάνουμε το ταξίδι», γιατί στο τέλος οι εμπειρίες σου είναι αυτές που θα σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο. Μπορεί να μην έρχονται όλα όπως τα θέλουμε, αλλά κάθε μέρα ξεκινάει με μια νέα ελπίδα.

Μας διδάσκει με τη σειρά της ότι «πρέπει να αντιμετωπίσεις τους φόβους σου και κάθε δοκιμασία με αυτοπεποίθηση, πίστη στον εαυτό σου και θετικότητα». 

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Instagram

Δείτε ακόμη: 9 φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι τα κορίτσια μπορούν να είναι πριγκίπισσες και αθλήτριες ταυτόχρονα

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr