REAL LIFE WHO

Zaila Avant-garde: Έγραψε ιστορία ως η πρώτη Αφροαμερικανή που κέρδισε στον εθνικό διαγωνισμό ορθογραφίας των ΗΠΑ


The Jennettes

9 Ιουλίου 2021

Zaila Avant-garde: Έγραψε ιστορία ως η πρώτη Αφροαμερικανή που κέρδισε στον εθνικό διαγωνισμό ορθογραφίας των ΗΠΑ
Η 14χρονη Zaila Avant-garde, από την Νέα Ορλεάνη, κατάφερε να γράψει ιστορία ως η πρώτη Αφροαμερικανίδα που κερδίζει στον εθνικό διαγωνισμό ορθογραφίας «Scripps National Spelling Bee», στα 96 χρόνια λειτουργίας του!

Η 14χρονη Zaila Avant-garde, από την Νέα Ορλεάνη, κατάφερε να γράψει ιστορία ως η πρώτη Αφροαμερικανή που κερδίζει στον εθνικό διαγωνισμό ορθογραφίας «Scripps National Spelling Bee», στα 96 χρόνια λειτουργίας του!

Η Ζaila στέφθηκε νικήτρια του διαγωνισμού, χοροπηδώντας από τη χαρά της, αφού κατάφερε να πει τη σωστή ορθογραφία της λέξης «murraya», το οποίο είναι ένα είδος τροπικού λουλουδιού. 

Στους τελικούς γύρους του διαγωνισμού, η Zaila αντιμετώπισε την 12χρονη Chaitra Thummala. Αφού τα κορίτσια έγραψαν σωστά δύο λέξεις η καθεμία - fidibus, haltere, nepeta και sometrils - η Thummala έκανε λάθος στο neroli oil, αφήνοντας στην Zaila την ευκαιρία να διεκδικήσει τον τίτλο.

Μετά τη νίκη της, η Zalia δήλωσε πως ένιωσε «πολύ καλά» και ότι «τώρα παίρνω ένα ωραίο τρόπαιο, το οποίο είναι το καλύτερο μέρος κάθε νίκης». Να σημειωθεί πως μαζί με το τρόπαιο, η Zalia απέκτησε και 50,000 δολάρια από τον διαγωνισμό!

Επίσης είπε ότι «ήλπιζε να εμπνεύσει άλλους Αφροαμερικανούς», οι οποίοι είπε ότι μπορεί να μην «έχουν τα χρήματα για να πληρώσουν για τα μαθήματα που χρειάζονται για έναν διαγωνισμό».

Σκέφτηκε ακόμη και τον MacNolia Cox, ο οποίος το 1936 έγινε ο πρώτος μαύρος φιναλίστ στον εθνικό διαγωνισμό και δεν του επιτρεπόταν να μείνει στο ίδιο ξενοδοχείο με τους υπόλοιπους διαγωνιζόμενους.

Όμως, η ορθογραφία δεν είναι το μόνο χόμπι της Zaila, αφού θεωρείται ένα «παιδί-θαύμα» στο μπάσκετ, κατέχοντας μάλιστα τρία παγκόσμια ρεκόρ Guinness για ντρίμπλα πολλαπλών μπαλών ταυτόχρονα! Εντυπωσιακό, σωστά; Επίσης, ελπίζει κάποια στιγμή να τα καταφέρει να παίξει στο γυναικείο τμήμα του NBA, WNBA.

Ο τελικός γύρος ήταν ο πρώτος του φετινού διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκε αυτοπροσώπως, στο ESPN Wide World of Sports Complex στο Walt Disney World Resort στη Φλόριντα. 

Οι προκριματικοί και ημιτελικοί γύροι, οι οποίοι έφεραν τον αριθμό των ανταγωνιστών από το 209 σε 11, όλοι πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η Πρώτη Κυρία Jill Biden παρευρέθηκε επίσης στον διαγωνισμό και μίλησε για τη σημασία μιας τέτοιας εκδήλωσης για τους διαγωνιζόμενους.

«Αυτό που κάνει είναι να δίνει αυτοπεποίθηση σε αυτά τα παιδιά και νομίζω ότι αυτό είναι ύψιστης σημασίας στη ζωή», είπε η Πρώτη Κυρία.

Υπενθύμισε επίσης τη δική της εμπειρία με τους διαγωνισμούς ορθογραφίας, σημειώνοντας ότι αφού κέρδισε έναν στην 6η τάξη, προσποιήθηκε την άρρωστη για να αποφύγει να προχωρήσει στον διαγωνισμό επειδή ήταν πολύ νευρική.

«Αυτά τα παιδιά έχουν τόσο μεγάλο θάρρος και τα θαυμάζω πραγματικά», είπε η Biden.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Instagram

Δείτε ακόμη: 9 φωτογραφίες που δείχνουν πόσο διασκεδαστική(;) είναι η ζωή με τα παιδιά

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr