Ορφέας Αυγουστίδης: «Η τέχνη με προστάτευσε. Αποποινικοποίησε τον τρόπο που σκέφτομαι»

The Jennettes
Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2021

O Ορφέας Αυγουστίδης στο θέατρο μπορεί να νιώσει πραγματικά ελεύθερος. Τον κρατάει λίγο πάνω από το έδαφος, λίγο ψηλά. Από την άλλη, η τηλεόραση τον γειώνει και του βάζει όρια.

Μπορεί να φταίει η εποχή που τρέχει πιο γρήγορα απ’ ότι μπορείς να δεις. Μπορεί κι ο Ορφέας Αυγουστίδης να έχει κινηθεί σε fast forward τον τελευταίο καιρό. «Έξω από το θέατρο Βασιλάκου» λέει το μήνυμα του. Έχουμε 90΄ πριν μπει στο καμαρίνι, εμβόλιμα μέσα στο ζόρικο πρόγραμμα του. Πρωταγωνιστής στο μονόλογο της «Μηχανής του Τούρινγκ» σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου και σε απόλυτη αναμέτρηση με τον εαυτό του. Πρωταγωνιστής (για πρώτη φορά) στο καθημερινό σίριαλ του Alpha, τον «Σασμό». Και, πίσω από αυτά, με πρωταγωνιστή έναν επτάμηνο μπέμπη, τον γιο του, που του έχει δώσει καινούργιο τρόπο να κοιτάζει στη ζωή. Τι έχει αλλάξει, λοιπόν, Ορφέα Αυγουστίδη;

«Πάντα επιδίωκα να μένω στο δρομολόγιο του «μαθαίνω». Αν πιστέψω πως κάτι έχω κατακτήσει, μπλοκάρω, αισθάνομαι ακινητοποιημένος. Θέλω να δίνω στον εαυτό μου την ψευδαίσθηση ότι βρίσκεται στη θάλασσα, γιατί και να μην κολυμπάς είσαι συνέχεια σε κίνηση» λέει.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr