REAL LIFE WHO

O Μπάμπης Πυλαρινός ζωγραφίζει με το υλικό των ονείρων


14 Μαΐου 2022

O Μπάμπης Πυλαρινός ζωγραφίζει με το υλικό των ονείρων
Με αφορμή τα επικείμενα εγκαίνια της νέας του ατομικής έκθεσης, «Σημεία ονείρων», στο ατελιέ του, ο διεθνής ζωγράφος Μπάμπης Πυλαρινός μάς μιλάει για τη νέα του ζωγραφική δουλειά, τη σημασία των «ονείρων» και την επιθυμία του να αναδείξει την ομορφιά του κόσμου μέσα από την τέχνη του.

Για τον ζωγράφο Μπάμπη Πυλαρινό κατά την εικαστική δημιουργία πρώτα προκύπτουν τα έργα και μετά «γεννιέται» η «ιδέα». Κατά τον τρόπο αυτό πραγματοποιείται ένας ελεύθερος διάλογος ανάμεσα στον εσωτερικό κόσμο του καλλιτέχνη και την τέχνη του. Το ίδιο ακριβώς συνέβη και με τη νέα σειρά έργων του, υπό τον γενικό τίτλο «Σημεία Ονείρων», η οποία ξεκινάει το Σάββατο, 14 Μαΐου, στο ατελιέ του, στην πλατεία Μητροπόλεως. Όπως εξομολογείται και ο ίδιος, δηλαδή, πρώτα ξεκίνησε να αφηγείται όλα όσα αγάπησε τα τρία τελευταία χρόνια, και ύστερα προέκυψε η σύνδεση τους με τα «όνειρα».

Αυτό το Σάββατο, λοιπόν, ο Μπάμπης Πυλαρινός «ανοίγει» για το κοινό που πρόκειται να επισκεφτεί τη νέα ατομική του έκθεση «δύο πόρτες», οι οποίες και θα μάς εισάγουν στο ευφάνταστο «σύμπαν» του ζωγράφου. Η πρώτη είναι εκείνη του Atelier Pilarinos, του χώρου μέσα στον οποίο δημιούργησε τα ίδια αυτά 22 έργα που θα δούμε. Και η δεύτερη είναι μια «πόρτα» που θα μάς οδηγήσει κατευθείαν στην ψυχή του καλλιτέχνη. Κάτι σαν, σύμφωνα με τα δικά του λόγια, «ζωγραφικό ημερολόγιο», μέσα από το οποίο θα μοιραστεί μαζί μάς αυτό που κατοικεί μέσα στην καρδιά του ελπίζοντας στην ανακάλυψη ενός «κοινού τόπου». Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr.