REAL LIFE WHO

Zografos x Alma Zois: Ένα project γεμάτο ομορφιά, για τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν τον καρκίνο


JTeam

16 Ιουνίου 2022

Zografos x Alma Zois: Ένα project γεμάτο ομορφιά, για τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν τον καρκίνο
Μια ιστορία ενδυνάμωσης ξετυλίγεται μέσα από γυναίκες που νίκησαν τον καρκίνο, συνθέτοντας το πιο δυνατό εγχείρημα

Η ιστορία κάθε γυναίκας με καρκίνο, είναι διαφορετική. Έχει ίδια αφετηρία αλλά ξεχωριστό προορισμό και πολλές ανακατευθύνσεις. Η παρούσα μεταφέρει το ίδιο μήνυμα από γυναίκες που αντιμετωπίζουν τον καρκίνο και νιώθουν ξανά αυτοπεποίθηση, δένοντας στα μαλλιά τους ένα μαντήλι ή φορώντας ένα πληθωρικό τουρμπάνι.

Όλα ξεκίνησαν όταν στο instagram του brand Zografos άρχισαν να φθάνουν δεκάδες ευχαριστήρια μηνύματα από γυναίκες που βρήκαν τη δύναμη να παλέψουν τον καρκίνο. Το ελληνικό brand, που σκορπίζει χαρά με τις δημιουργίες του χωρίς να το ξέρει, κατέληξε μέσα από κύματα αγάπης, σε μια συνεργασία που πολλοί θα χαρακτήριζαν ως «δώρο» ζωής.

Πριν μερικούς μήνες, η Έλενα Ζωγράφου, δημιουργός του brand, ένιωσε την ανάγκη για την έναρξη μιας ξεχωριστής συνεργασίας με το Άλμα Ζωής -το πανελλήνιο, μη κερδοσκοπικό σωματείο γυναικών με καρκίνο του μαστού και τότε ξεκίνησε η δημιουργία μιας ξεχωριστής συλλογής.

Τέσσερα κεντρικά λουλούδια, τέσσερις εποχές, τέσσερις αξίες, ένας σκοπός. Η δώριση του 30% των εσόδων στο σωματείο και η δυνατότητα απευθείας δώρισης των προϊόντων στο Άλμα Ζωής, για να χαριστούν με τη σειρά τους σε μια γυναίκα για την οποία είναι πολλά περισσότερα από στυλιστικές πινελιές.

Ακριβώς όπως η διαδικασία επούλωσης ενός τραύματος περιλαμβάνει τέσσερις συνεχείς και επικαλυπτόμενες φάσεις, ομοίως οι τέσσερις εποχές διαδέχονται η μία την άλλη για την ολοκλήρωση ενός ημερολογιακού έτους.

Σε αυτό το project, "Zografos x Alma Zois", τα στάδια της θεραπείας και η αλληλουχία της εποχικότητας που είναι απαραίτητη για να ολοκληρωθεί ένας κύκλος, ενσωματώνονται μέσα από το συμβολικό τους νόημα σε μια συλλογή από τέσσερα μεταξωτά μαντήλια και τέσσερα αντίστοιχα τουρμπάνια.

Μια σειρά αφιερωμένη στις γυναίκες που αντιμετωπίζουν τον καρκίνο, ολοκληρώνοντας τη μια φάση μετά την άλλη με σθένος και αγάπη για τη ζωή.

Η Έλενα, η σχεδιάστρια του brand Zografos, εμπνέεται από τον συμβολισμό τεσσάρων εκπληκτικών λουλουδιών και δημιουργεί τέσσερα αντίστοιχα σχέδια, το καθένα αφιερωμένο σε κάθε εποχή του χρόνου. Η ευγνωμοσύνη, η χάρη και η αφθονία που αντανακλούν ο πλούσιος αριθμός των πετάλων και το γενναιόδωρο στρογγυλό σχήμα της ορτανσίας αποτυπώνονται μοναδικά στο μεταξωτό μαντήλι της Άνοιξης "Hortensia".

Zografos x Alma Zois HORTENSIA

Ο ηλίανθος, το όνομα του οποίου προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις «ήλιος» και «άνθος», πρωταγωνιστεί στο μαντήλι του Καλοκαιριού "Helianthus", λειτουργώντας ως μια υπενθύμιση να ψάχνουμε πάντα τον ήλιο μέσα μας και να γεμίζουμε τη ζωή μας με θετική ενέργεια και δύναμη.

Zografos x Alma Zois_HELIANTHUS

Οι καμέλιες από την άλλη, στο μεταξωτό μαντήλι του Φθινοπώρου "Camellia", αντιπροσωπεύουν τη μακροχρόνια αφοσίωση, λόγω του κάλυκα και των πετάλων που πέφτουν συγχρόνως εν αντιθέσει με άλλα λουλούδια.

Zografos x Alma Zois_CAMELLIA

Τέλος, οι τουλίπες στο μαντήλι του Χειμώνα "Tulip" ολοκληρώνουν τη συλλογή με τον πιο θετικό τρόπο καθώς ο συμβολισμός τους είναι εκείνος της αναγέννησης.

Zografos x Alma Zois_TULIP

Χάρη, δύναμη, αφοσίωση, αναγέννηση.

Αυτές είναι οι αξίες στη ζωή μιας γυναίκας ενόσω αντιμετωπίζει τον καρκίνο και τα απαραίτητα εφόδια για να ολοκληρώσει αυτόν τον απαιτητικό κύκλο που οδηγεί στην αναγέννηση που της αξίζει! Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά και της Ραφαέλας Πιτσικάλη, της πρωταγωνίστριας της καμπάνιας, που με motto της «Μπόρα είναι θα περάσει», μας καλεί όλους να χαρίσουμε «μαλλιά» σε αυτές τις γυναίκες με την αγορά μιας δημιουργίας "Zografos x Alma Zois".

Σε νούμερα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, κάθε χρόνο διαγιγνώσκονται περισσότερες από 1.600.000 γυναίκες παγκοσμίως με καρκίνο του μαστού. Στην Ευρώπη, νοσούν περισσότερες από 450.000 γυναίκες κάθε χρόνο ενώ στην Ελλάδα, διαγιγνώσκονται 6.000 γυναίκες ετησίως. Τα καλά νέα είναι πως εάν ο καρκίνος του μαστού διαγνωσθεί εγκαίρως, το 97% των γυναικών έχει πιθανότητες πλήρους ίασης

Βρείτε όλη τη συλλογή στον παρακάτω σύνδεσμο: https://zografos.co/product-category/collectio-for-alma-zois/
IG: @zografosofficial

Credits

Role Model: Ραφαέλα Πιτσικάλη
Φωτογράφος: Μαρία Σαλταούρα, Aura Photography
Set Designer: Κατερίνα Παπαποστόλου
Make up: Stellar