REAL LIFE WHO

Σόφι όπως Σόνια Ο’Σάλιβαν: Η κόρη της διάσημης δρομέα ήρθε για να χαράξει τη δική της πορεία


JTeam

25 Ιουλίου 2023

Σόφι όπως Σόνια Ο’Σάλιβαν: Η κόρη της διάσημης δρομέα ήρθε για να χαράξει τη δική της πορεία
Τα αγωνίσματα αποστάσεων στην Ιρλανδία έχουν γίνει σχεδόν οικογενειακή υπόθεση αφού η κόρη της Σόνια Ο’Σάλιβαν, της κορυφαίας ίσως Ιρλανδής αθλήτριας που έχει υπάρξει ποτέ, διαπρέπει. Η Σόφι Ο’Σάλιβαν, σαν άλλο μήλο που έπεσε κάτω από τη μηλιά, ξεκινά τη δική της μοναδική πορεία

«Όταν ήμουν μικρή, ήθελα να κάνω κάτι μόνο δικό μου. Αλλά τώρα είναι ωραίο που μπορεί να πω κάτι και να καταλάβουν τι συμβαίνει. Μου αρέσει να τους ρωτάω τι πιστεύουν, μπορεί να πουν κάτι ή μπορεί και όχι. Μπορεί να το ακούσω, ή μπορεί και όχι», εξηγεί η Σόφι Ο’ Σάλιβαν όταν αναφέρεται στη μητέρα της και κορυφαία Ιρλανδή πρωταθλήτρια στίβου, Σόνια Ο’Σάλιβαν, και στον μπαμπά της και πρωταθλητή των αποστάσεων αλλά και πολύ καλό προπονητή, Νικ Μπιντό.

Η Σόφι Ο’Σάλιβαν κουβαλάει μέχρι και τώρα, στα 22 της, το γεγονός πως είναι η κόρη μίας μυθικής αθλήτριας, αργυρής Ολυμπιονίκη και Παγκόσμιας πρωταθλήτριας. Πλέον δεν την ενοχλεί που πολλές φορές ίσως την αποκαλέσουν απλά «κόρη της Σόνια» και όχι με το όνομά της, αλλά θέλει σίγουρα να κάνει τη δική της καριέρα.

Το ταλέντο της φάνηκε από όταν ήταν αρκετά μικρή και επιβεβαιώθηκε όταν πήρε ένα ασημένιο μετάλλιο στα 800μ. στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ18 στο Γκιόρ της Ουγγαρίας, το 2018. Έκτοτε, δεν έχει τρέξει ξανά 800μ. και έχει μεταπηδήσει κυρίως στα 1500μ. όμως τρέχει και 3άρια, 5άρια, μίλι αλλά και… σκυταλοδρομίες, για χάρη του πανεπιστημίου στο οποίο σπουδάζει (Ουάσινγκτον). Στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23, στο Έσποο, κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στα 1500μ. με νέο ατομικό ρεκόρ 4:07.18 και έπειτα αποκάλυψε τη συμβουλή που της είχε δώσει η μαμά της πριν την κούρσα:

Διαβάστε τη συνέχεια στο Gazzetta Women