REAL LIFE WORKING GIRL

Επιστροφή στο γραφείο: Πώς να αποφύγετε την μελαγχολία


8 Σεπτεμβρίου 2017

working-girl.jpg

Το θέμα όμως είναι πως ο καιρός κυλά πολύ γρήγορα και για πολλούς οι μέρες της απόλυτης χαλάρωσης έφτασαν στο τέλος τους. Έχουν επιστρέψει στην καθημερινότητά τους και για την ακρίβεια αρνούνται να προσαρμοστούν. Μετά βίας ξυπνούν το πρωί, δεν μπορούν να συγκεντρωθούν και ο νους τους τρέχει στις χρυσές αμμουδιές και στα καταγάλανα νερά.

Όλο αυτό όμως δεν είναι παράλογο. Η καλοκαιρινή μελαγχολία είναι πιο σύνηθες απ΄ όσο μπορεί να νομίζεις και όχι και τόσο παράδοξο. Για την ακρίβεια, υπάρχουν πολλών ειδών «εποχιακές μελαγχολίες», πολλές από τις οποίες έχουν να κάνουν με την αλλαγή του καιρού (ειδικότερα το πέρας του καλοκαιριού και την έλευση του φθινοπώρου), αλλά και διακοπές και γιορτές (χαρακτηριστικότερη όλων η γνωστή «χριστουγεννιάτικη μελαγχολία»).

Όμως, πριν αρχίσετε να συννεφιάζετε σκεπτόμενες την έλευση ενός ακόμη χειμώνα, διαβάστε 6 τρικ που θα σας φτιάξουν τη διάθεση και θα σας κάνουν δείτε το φθινόπωρο με άλλο μάτι:

  • Αρχικά, θυμηθείτε πως ζείτε στην πιο ηλιόλουστη χώρα. Ακόμα και στην καρδιά του χειμώνα υπάρχουν τέλειες μέρες για μια βόλτα στην παραλία ή για κανένα ουζάκι που θα σας θυμίσουν το καλοκαιράκι.
  • Μέχρι τα μέσα του Οκτώβρη ο καιρός είναι ότι πρέπει για άλλη μια μίνι εξόρμηση. Διαλέξτε τις ημερομηνίες που σας βολεύουν και «κλείστε» ένα μίνι trip, ώστε να έχετε κάτι να περιμένετε με χαρά μέσα στο φθινόπωρο. Αν έχετε τη δυνατότητα, ταξιδέψτε σε κάποια πρωτεύουσα του εξωτερικού ή σε κάποιο από τα αγαπημένα μέρη της Ελλάδας.
  • "Αιχμαλωτίστε το καλοκαίρι σ΄ένα βάζο. Πώς; Πολύ απλά φτιάξτε γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες απ΄τα αγαπημένα σας καλοκαιρινά φρούτα. Διατηρούνται στο ψυγείο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα Κυριακάτικα πρωινά σας θα αποκτούν άλλη αίσθηση.
  • Κάντε όμορφες σκέψεις για το φθινόπωρο. Τι είναι αυτό που σας αρέσει να κάνετε; Μπορεί να έχετε κάποιο χειμωνιάτικο σπορ που αγαπάτε όποτε εναποθέσετε σ΄αυτό όλη σας τη σκέψη και την αγωνία.
  • Κάντε μια βόλτα στα μαγαζιά για να δείτε τις νέες φθινοπωρινές τάσεις και γιατί όχι κάντε την πρώτη σας αγορά.
  • Χαμογελάστε και ξεπεράστε το. Μπορεί να σας φαίνεται μακρινό το επόμενο καλοκαίρι αλλά δυστυχώς ο καιρός περνά πολύ γρήγορα. Ζήστε το παρόν και να θυμάστε πως όταν έχετε κοντά σας ανθρώπους που σας αγαπούν και αγαπάτε κάθε εποχή του χρόνου έχει τη δική της ομορφιά.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.