REAL LIFE WORKING GIRL

Τα πιο συχνά λάθη στην αναζήτηση εργασίας


27 Σεπτεμβρίου 2016

Dealing-With-IT-Services-Bakersfield-When-Your-Computer-Stops-Works-1.png
Η αναζήτηση εργασίας είναι δύσκολη και ψυχοφθόρα διαδικασία. Για αυτό και είναι πολύ εύκολο να χάσετε το κουράγιο σας, κυρίως αν ψάχνετε πολύ καιρό και δεν βρίσκετε κάτι που να σας αρέσει. Από την άλλη μεριά μπορεί κατά την αναζήτηση σας να κάνετε κάποια λάθη και να σαμποτάρουν την προσπάθεια σας. Δείτε μερικά πράγματα που πρέπει να αποφεύγετε όταν ψάχνετε για δουλειά.
  1. Στέλνετε παντού το βιογραφικό
Οι περισσότεροι που ψάχνετε για δουλειά, στέλνετε παντού το βιογραφικό σας, όμως είναι καλύτερα ακόμα και στις ημέρες μας να είστε επιλεκτικοί. Τίποτα δεν απογοητεύει περισσότερο έναν εργοδότη από το να διαπιστώσει ότι τελικά δεν έχετε τις κατάλληλες γνώσεις. Ξοδέψτε περισσότερο χρόνο σε λιγότερες αιτήσεις, αλλά να είναι πιο στοχευόμενες.
  1. Δεν είστε ο εαυτό σας στις συνεντεύξεις
Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι περισσότεροι είναι να αλλάζουν την προσωπικότητα τους, όταν πάνε να δώσουν μια συνέντευξη. Προσπαθήστε να είστε χαλαροί και να μην δείχνετε ένα πρόσωπο το οποίο δεν είστε. Επίσης, ποτέ μα ποτέ  μην κακολογείτε πρώην ή νυν εργοδότη ή συνάδελφο, είναι εντελώς αντιεπαγγελματικό.
  1. Ψάχνετε εκεί που ψάχνουν όλοι
Το να ψάχνετε για δουλειά στο διαδίκτυο μπορεί να σας βοηθήσει, αλλά υπάρχουν και άλλα μέρη που μπορείτε να ψάξετε. Όπως για παράδειγμα να ρωτήσετε τους γνωστούς σας ή να πάτε για καφέ με έναν φίλο σας, ο οποίος εργάζεται στην εταιρεία που σας ενδιαφέρει.
  1. Ρίχνετε την ευθύνη σε άλλους
Είναι σημαντικό να  μην κατηγορείτε τους άλλους για κάθε δυσκολία που βιώνετε.  Αφήστε τη γκρίνια και την απαισιοδοξία στην άκρη και συγκεντρωθείτε σε θετικές σκέψεις. Παίρνοντας τον έλεγχο της κατάστασης στα χέρια σας, θα μπορέσετε να ξεπεράσετε όλες τις αναποδιές.
  1. Είστε συναισθηματικά απροετοίμαστοι να αλλάξετε δουλειά
Εάν δεν είστε ευχαριστημένοι με τη δουλειά σας, αλλά δεν μπορείτε να την εγκαταλείψετε για συναισθηματικούς λόγους, αυτό προκαλεί ένα χάος στη ζωή σας. Η καριέρα σας εξαρτάται από εσάς και αν δεν λαμβάνετε τις αποφάσεις με βάση το συμφέρον σας, δεν θα βρείτε ποτέ τη δουλειά που επιθυμείτε πραγματικά. Η αγάπη και η σχέση που έχετε με τους συναδέλφους, μπορεί να συνεχιστούν και έξω από το γραφείο. Κυνηγήστε το όνειρο σας και κάντε αυτό που σαν κάνει ευτυχισμένους.