Τα apps που σας... αδυνατίζουν

Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2016

Πολλοί λαοί μεταξύ των οποίων και οι Αμερικανοί εργάζονται πολλές ώρες και ακολουθούν μια έντονα καθιστική ζωή. Παρά τις αμέτρητες επιλογές που υπάρχουν για να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση (εγγραφή σε γυμναστήρια, προπονήσεις κλπ), παραμένει πολύ δύσκολο να περάσουν από τη θεωρία στην πράξη.

Η κλασική ρουτίνα σπίτι-δουλειά και δουλειά-σπίτι σε συνδυασμό με ένα συνεχώς διευρυνόμενο ωράριο εργασίας αυξάνει το άγχος και η μόνη έγνοια του καθενός είναι πότε θα γυρίσει στο σπίτι για να κοιμηθεί. Την ίδια ώρα υπάρχει μια πληθώρα ηλεκτρονικών εφαρμογών η οποία επιτρέπει σε όλους να ασκηθούν και να ανησυχούν λιγότερο για τη φόρμα τους. Μάλιστα οι προσφερόμενες λύσεις μέσω της τεχνολογίας είναι τόσες πολλές που καταντά εξίσου αγχωτικό το να επιλέξουμε ποια θα ακολουθήσουμε.

Κάποιοι επαγγελματίες και ειδικοί προτείνουν συγκεκριμένες εφαρμογές (σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν έχουν καμία σχέση επαγγελματική ή άλλη με τις επιχειρήσεις που τις διαθέτουν).

Εφαρμογές για εκείνες που δεν «τα πάνε καλά» με τα γυμναστήρια

Πολλές φορές μπορεί να θέλουμε να πάμε στο γυμναστήριο αλλά το πρόγραμμά μας να μην το επιτρέπει. Υπάρχουν εφαρμογές που επιτρέπουν να γυμναστούμε όπως και όταν ακριβώς θέλουμε, χωρίς να μας αγχώνει οι παρουσία των bodybuilders στο γυμναστήριο και χωρίς να απαιτείται να ακολουθήσουμε συγκεκριμένο πρόγραμμα μαθημάτων.

-Η «προπόνηση των επτά λεπτών» είναι εμπνευσμένη από μια μελέτη του 2013 η οποία υποστήριζε ότι η άσκηση υψηλής έντασης μπορεί να είναι εξίσου ευεργετική όσο η άσκηση μεγαλύτερης διάρκειας. Η εφαρμογή συνδυάζει δοκιμασμένες ασκήσεις όπως είναι τα push-ups και τα βαθιά καθίσματα και συνοδεύονται από χρήσιμα γραφικά, κείμενα και βίντεο. Η Nancy Easton, διευθύνουσα σύμβουλος του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Wellness in the Schools, προτείνει την εφαρμογή καθώς τη χρησιμοποιεί και η ίδια.

-«Sworkit»: Η συγκεκριμένη εφαρμογή προσφέρει εξατομικευμένα βίντεο τα οποία μπορεί να διαρκούν από πέντε έως 60 λεπτά και περιέχουν διαφορετικές ασκήσεις (yoga, stretching, ενδυνάμωσης). Ενδείκνυται για χρήστες που ταξιδεύουν και έχουν πιο «άστατο πρόγραμμα», το οποίο δεν τους επιτρέπει να εγγραφούν σε γυμναστήριο.

-«YogaGlo»: Περιέχει πάνω από 3.500 ασκήσεις yoga οι οποίες ποικίλουν σε διάρκεια και βαθμό δυσκολίας και η εφαρμογή απαιτεί μηνιαία συνδρομή.

-«Endomondo»: Κάποιοι πηγαίνουν στη δουλειά περπατώντας. Σίγουρα η διαδρομή θα ήταν πιο ευχάριστη αν υπήρχε και κάποια ανταμοιβή ή τρόπος ποσοτικής αποτίμησης της προσπάθειας  για τα κοπιαστικά αυτά βήματα. Η συγκεκριμένη εφαρμογή επιτρέπει να παρακολουθήσει κάποιος τις επιδόσεις του στο βάδην, το τρέξιμο, την ποδηλασία και σε 40 άλλα αθλήματα.

-«Cody»: Οι πιο φημισμένοι προπονητές από όλο τον κόσμο παρέχουν συμβουλές και καθοδηγούν τους χρήστες σε διάφορες ασκήσεις και αθλήματα μέσω βίντεο. Η υπηρεσία παρέχεται με πληρωμή αλλά χωρίς να υπάρχει περιορισμός στη χρήση της. Μέσω των προγραμμάτων αυτών μπορεί κανείς να κάνει και ασκήσεις διαλογισμού.

Πηγή: Insider.gr

Είστε working girl; Τότε θα σας ενδιαφέρουν και αυτά: 

Οι εφαρμογές που θα σας λύσουν τα χέρια

Διαλέξετε το... σπέρμα των ονείρων σας με το ειδικό app

Τα apps που διαλέγουν κρασιά σύμφωνα με τα... γούστα σας