REAL LIFE WORKING GIRL

Annie Sloan: Η πρωτοπόρος που άλλαξε τα δεδομένα στα χρώματα και τον τρόπο βαψίματος


ΚΑΤΕΡΙΝΑ-ΝΑΡΓΚΙΣ ΑΤΖΑΣ

21 Οκτωβρίου 2016

HP2_5566_medium.jpg

Με αφορμή, την κορυφαία γιορτή χειροτεχνίας, Χειροτέχνικα, που ξεκίνησε σήμερα και κορυφώνεται την Κυριακή 23/10, το jenny.gr, όσο και οι καλύτεροι του Do It Yourself θα βρίσκονται στο Εκθεσειακό Κέντρο Περιστερίου για να μοιραστούν με όλους τους επισκέπτες, μυστικά, ιδέες και έμπνευση. Για πρώτη φορά, μάλιστα, στην Ελλάδα, θα βρίσκεται η Annie Sloan, η πρωτοπόρος που άλλαξε τα δεδομένα στον τρόπο βαψίματος των επίπλων και εμπνέει παγκοσμίως τους ανθρώπους να δημιουργήσουν.

Τα χρώματα παίζουν σημαντικό ρόλο στην ζωή μας και το πιο σημαντικό στην ψυχολογία μας. Η Annie Sloan, μια γυναίκα δημιουργική, και με πολύ αγάπη για την τέχνη και τα χρώματα, έρχεται να ανατρέψει την ιδέα ότι μόνο οι ειδικοί μπορούν να βάψουν το σπίτι μας. Το Chalk Paint™, δημιουργήθηκε από την ανάγκη της Annie να βρει ένα ευέλικτο χρώμα που θα ήταν παράλληλα και εύχρηστο στο τρόπο βαψίματος, χωρίς τρίψιμο, και γρήγορο στο στέγνωμα.

Στα μέσα της δεκαετίας του 1970, η ταλαντούχα Annie Sloan ξεκίνησε να ζωγραφίζει σε επιφάνειες με διαφορετικούς τρόπους και τεχνικές. Η αγάπη της για τα χρώματα ήταν τόσο μεγάλη που ξεκίνησε να παραδίδει μαθήματα για το χρώμα, τις τεχνικές εφαρμογής του, την επιχρύσωση, το ντεκουπάζ και την μεταμόρφωση επίπλων. Μετά από πολύ καιρό μελέτης και ανάλυσης των χρωμάτων, κατάφερε να φτιάξει το δικό της χρώμα, που αφήνει βελούδινη υφή όταν εφαρμόζεται.

Το Chalk Paint™ έχει ως φιλοσοφία να υπάρχουν σε κάθε κατάστημα, άνθρωποι, δηλαδή Stockist, που πέρα από το να παρέχουν τα προϊόντα, παραδίδουν μαθήματα, πάνω στην εφαρμογή του χρώματος και τις διάφορες τεχνικές που χρειάζεται να ξέρει κάποιος, προκειμένου να το χρησιμοποιήσει το αγαπημένο του χρώμα.

Εμείς βρήκαμε την Annie και τη ρωτήσαμε όλα όσα θα θέλαμε να μάθουμε για εκείνη και τα ταλέντα της.

hp2_5489_medium

Πείτε μας, μια από τις πρώτες αναμνήσεις που είχατε σε σχέση με την τέχνη;

Όταν ήμουν μικρή, στην ηλικία των έξι, ο πατέρας μου με είχε πάει σε ένα studio τέχνης της περιοχής και ο ενθουσιασμός μου ήταν πολύ μεγάλος. Θυμάμαι το συναίσθημα που ένιωθα από όλη αυτήν την εμπειρία και εκεί απλά αγάπησα την τέχνη.

Τι σας έκανε να ασχοληθείτε με τα χρώματα και τις τεχνικές εφαρμογής του σε επιφάνειες;

Το backround μου σε σχέση με την τέχνη, με έκανε να ενθουσιαστώ επιχειρηματικά. Έχοντας φοιτήσει για 7 χρόνια σε Σχολή Καλών τεχνών, όλα αυτά που έμαθα με βοήθησαν να δημιουργήσω την επιχείρηση μου, την εξέλιξη των χρωμάτων και τις τεχνικές βαψίματος με αυτά. Ήθελα να εφαρμόσω την γνώση μου σε πρακτικές τεχνικές, που μπορούν να μεταμορφώσουν όμορφα ένα σπίτι.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας χρώμα και γιατί;

Δεν έχω ένα, αγαπημένο χρώμα, γιατί είναι αδύνατο να επιλέξω ανάμεσα σε τόσο πολλά που μου αρέσουν. Προτιμώ να επιλέγω χρωματικούς συνδυασμούς αναλόγως με την διάθεση μου, την εποχή, με ότι με εμπνέει. Για την ώρα, μου αρέσουν οι αποχρώσεις του πράσινου και του μπλε, σαν το νέο μου Amsterdam Green χρώμα ή το Antibes και το Napoleonic Blue. Επίσης, μου αρέσει ο συνδυασμός του πορτοκαλί με το ροζ, όπως το Barcelona Orange και το Antoinette.

Ποια ήταν η μεγαλύτερη δυσκολία κατά την διάρκεια της ανάπτυξης του Chalk Paint;

Ήταν πολύ σημαντικό να βρω που θα αποθηκεύσω τα χρώματα μου και σε ποιο χώρο θα έχω τα προϊόντα μου. Στην αρχή ήταν δύσκολο να περάσω το μήνυμα που ήθελα μέσα από το Chalk Paint, την φιλοσοφία της επιχείρησής μου, αλλά τελικά βρήκα stockists που συμμερίζονται και κατανοούν εξίσου, το όραμα μου.

Αν σας έδιναν να βάψετε τα σπίτια μιας πόλης, τότε ποια πόλη θα ήταν αυτή και τι χρώμα θα βάφατε τα σπίτια;

Θα ήθελα να βάψω την πόλη Reykjavik, της Ισλανδίας. Θα ήθελα να βάλω λίγο χρώμα σε αυτή την πόλη, γιατί όταν την είχα επισκεφθεί, κυριαρχούσε περισσότερο το λευκό χρώμα και οι γήινες αποχρώσεις. Για αυτό και σε αυτή την περίπτωση, θα είχα ως έμπνευση τα Σκανδιναβικά χρώματα, το απαλό Duck Egg Blue και το Scandinavian Pink, για να δώσει το χρώμα που χρειάζεται σε αυτήν την πανέμορφη πόλη.

hp2_5566_medium

Σε ποιες άλλες χώρες θα θέλατε να επεκτείνεται την επιχείρησή σας;

Στην Ινδία, γιατί έχουν ενδιαφέρουσα επιχειρηματική αγορά που εξελίσσετε συνεχώς και πιστεύω ότι έχουν τόση πλούσια κληρονομιά σε σχέση με τα χρώματα.

Φαίνεται ότι αγαπάτε πολύ αυτό που κάνετε, υπάρχει κάτι άλλο στην ζωή σας που το αγαπάτε και είναι εξίσου δημιουργικό για εσάς;

Αυτό που αγαπώ εξίσου είναι ότι είμαι πιο συνειδητή σε ότι αφορά την υγεία μου και το να διατηρούμε σε καλή φόρμα. Μπορεί να μην ήμουν λάτρης του τρεξίματος, αλλά τώρα το αγαπώ. Μπορεί να μην θεωρείται δημιουργικό, όμως με βοηθάει το να είμαι δημιουργική στην εργασία μου και να νιώθω χαλαρή.

Τα προϊόντα σας είναι οικολογικά και ασφαλή. Πιστεύεται ότι και άλλες επιχειρήσεις θα πρέπει να ακολουθήσουν αυτόν τον δρόμο;

Βεβαίως, γιατί πιστεύω ότι οποιαδήποτε επιχείρηση θα έπρεπε να ενδιαφέρεται για το περιβάλλον, και να κάνουν οτιδήποτε αφορά την προστασία του.

Τι σας ελκύει περισσότερο στην Ελλάδα;

Πως θα μπορούσε να μην υπάρχει κάτι;. Πιστεύω ότι είναι μια αξιοσημείωτη χώρα με μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά και μεγάλο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον. Αγαπώ την Ελλάδα γιατί δεν μοιάζει με καμία άλλη χώρα και έχει τόσο πολύ αυτή την έντονη αίσθηση της ιστορίας και του πολιτισμού.

Εάν και εσείς αγαπάτε τα χρώματα όπως και εμείς, τότε ανακαλύψτε το δικό σας χρώμα στο CHALK PAINT™ της Annie Sloan.

as_march_2015_87_by_harriet_thomas