REAL LIFE WORKING GIRL

Μπορούν τα χρήματα να οδηγήσουν σε περισσότερα προβλήματα;


8 Νοεμβρίου 2016

main.original.640x0c-1.jpg

Οι περισσότερες, αν όχι όλες μας, πιστεύουμε ότι όσο πιο πολλά χρήματα βγάζουμε  θα μπορέσουμε να ζήσουμε μια ελεύθερη και χαρούμενη ζωή. Είναι αυτή η πεποίθηση που έχουμε ότι τα χρήματα λύνουν όλα τα προβλήματα μας και μας φέρνουν την ευτυχία.  Ωστόσο ας προσπαθήσουμε να ξεφύγουμε από αυτή την πεποίθηση για ένα λεπτό και να εξετάσουμε τη δυνατότητα ότι τα χρήματα μπορεί να οδηγήσουν σε περισσότερα προβλήματα. Μπορούν;

Δεν αποτελεί έκπληξη ότι το CNBC ανέφερε ως κύριο αίτιο διαζυγίου σε ένα γάμο τα χρήματα, όχι τα λίγα, αλλά τα πολλά. Ναι δυστυχώς εξακολουθούμε να ζούμε σε μια κοινωνία που οι άνδρες νιώθουν ανασφάλεια όταν οι γυναίκες κερδίζουν περισσότερα χρήματα από ό,τι εκείνοι. Αυτό δημιουργεί στους άνδρες το αίσθημα ότι είναι ανεπαρκείς, ότι δεν αξίζουν. Μια πετυχημένη καριέρα δεν πρέπει να καταστρέψει τη σχέση σας, βρείτε τις ισορροπίες και συζητήστε μαζί με το σύντροφο σας.

Εφόσον θέλουμε να βγάζουμε περισσότερα χρήματα, είμαστε αναγκασμένες να δουλεύετε και πολλές ώρες. Όταν όμως έχουμε οικογένεια, τότε τα πράγματα δεν είναι πάντα τόσο εύκολα, γιατί τα μικρά παιδιά δεν μπορούν να καταλάβουν τους λόγους για τους οποίους λείπουμε τόσες ώρες από το σπίτι. Και δυστυχώς όσα χρήματα και να βγάζουμε δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τον ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά, ούτε να εξαγοράσουν την αγάπη τους.

Αυτό το άρθρο δεν έχει σκοπό να σας αποτρέψει από το να κερδίζετε περισσότερα χρήματα, αλλά έχει ως στόχο να σας ανοίξει τα μάτια ώστε να δείτε τα προβλήματα που μπορεί να συναντήσετε ανάλογα με τις επιλογές που θα κάνετε. Ότι και να επιλέξουμε στο τέλος πρέπει να είμαστε ευγνώμονες με όλα όσα έχουμε και να μην επηρεαζόμαστε από τη πολυτέλεια κάποιων ανθρώπων που βλέπουμε στα περιοδικά και στο διαδίκτυο. Αν κοιτάξουμε βαθιά μέσα μας θα καταλάβουμε ότι τα χρήματα δεν είναι το παν και δεν φέρνουν πάντα την ευτυχία. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να είμαστε δημιουργικοί σαν άνθρωποι, αλλά σημαίνει ότι πρέπει να κάνουμε λίγο χώρο στη ζωή μας για να βιώνουμε ό,τι μας κάνει πραγματικά ευτυχισμένους.

Είναι καιρός ως εργαζόμενες γυναίκες, ως μαμάδες, σύζυγοι, νοικοκυρές να προσδιορίσουμε τα βασικά και αληθινά πράγματα στη ζωή και να εξαλείψουμε όλα όσα μας προκαλούν προβλήματα και καταστρέφουν τη σχέση μας. Στο τέλος η επιλογή είναι δική σας.