REAL LIFE WORKING GIRL

Γιατί δεν πρέπει να φοβόμαστε να αλλάξουμε καριέρα


18 Ιανουαρίου 2017

cpwhnikl4lk-anna-demianenko.jpg

Από την άλλη μεριά ο χώρος εργασίας είναι το μέρος που περνάτε το περισσότερο χρόνο της ημέρας, και εφόσον σας δυσανασχετεί, ίσως είναι ώρα να κάνετε την αλλαγή που τόσο έχετε ανάγκη. Και για να σας φύγουν όλοι οι ενδοιασμοί, διαβάστε τους λόγους που δεν πρέπει να φοβάστε να αλλάξετε καριέρα. 

Πλέον η αλλαγή εργασίας δεν αποτελεί ταμπού. Και είναι αλήθεια αυτό, αφού πριν δεκαετίες οι άνθρωποι συνήθιζαν να μένουν στην ίδια δουλειά για πάντα, ακόμα και αν δεν ένιωθαν ευτυχισμένοι. Αλλά σήμερα, αυτό δεν είναι καν ο κανόνας. Αντ αυτού οι συχνές αλλαγές στους χώρους εργασίες είναι συχνό φαινόμενο και κοινώς αποδεκτές. Στατιστικά ένας άνθρωπος αλλάζει μέχρι και τέσσερις θέσεις εργασίας σε 10 χρόνια.

Έτσι όπως αλλάζουν οι καιροί, αλλάζει και ο εργασιακός τομέας. Υπάρχουν νέα επαγγέλματα που παλαιότερα δεν ήταν τόσο διαδεδομένα και από την άλλη κάποια έχουν εξαφανιστεί με την πάροδο του χρόνου. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να εμφανίζονται νέες θέσεις εργασίας που προσελκύουν όλο και περισσότερο κόσμο.

Δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι τις ημέρες μας τίποτα δεν είναι μόνιμο, οπότε αν πραγματικά νιώθετε ότι έχει έρθει η ώρα να κάνετε μια στροφή στην καριέρα σας, τότε αυτό είναι και στο σωστό. Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι να μην σας αρέσει η νέα σας επιλογή, αλλά ούτε η παλιά σας άρεσε. Και το ακόμα χειρότερο είναι να το μετανιώνετε για όλη σας τη ζωή που δεν πήρατε το ρίσκο της αλλαγής. Και για να ξέρετε δεν είστε μόνοι. Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Fast Company, όλο και περισσότεροι άνθρωποι κάνουν στροφή στην καριέρα τους. Αυτό εξηγεί και το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι φτάνουν στο απόγειο της καριέρας τους στα 50 τους. Γι αυτό μην αφήνετε τίποτα να σας εμποδίσει και κυνηγήστε το όνειρο σας.

Σίγουρα το να κάνετε μια τέτοια αλλαγή δεν είναι και το πιο εύκολο, όμως δεν είναι τόσο τρομακτικό όσο το φαντάζεστε και στην πραγματικότητα θα μπορούσε να είναι συναρπαστικό.