REAL LIFE WORKING GIRL

5 πράγματα που πρέπει να αφαιρέσετε από το βιογραφικό σας αμέσως τώρα


19 Ιουλίου 2017

d7afe2a1-salad.jpg

 

  1. Φωτογραφίες

Αν δεν σας ζητηθεί κάποια φωτογραφία σας, καλό είναι να μην την περιλαμβάνετε στο βιογραφικό σας. Στις περισσότερες δουλειές δεν κρίνεστε για το παρουσιαστικό σας, αλλά για τις ικανότητες σας, άρα μια φωτογραφία κάνει το βιογραφικό σας να φαίνεται αντιεπαγγελματικό.

  1. Όλες τις δουλειές που έχετε κάνει

Αν έχετε μια λίστα από δουλειές, ίσως δεν χρειάζεται να τις αναλύσετε, κυρίως αν ήταν για σύντομο χρονικό διάστημα.  Ορισμένοι εργοδότες όταν βλέπουν ότι αλλάζετε συνέχεια θέσεις εργασίας, ίσως τους φανεί ότι δεν είστε αξιόπιστοι. Γι αυτό πρέπει να είστε προσεκτικοί σχετικά με ποιες και πόσες δουλειές θα συμπεριλάβετε στο βιογραφικό σας.

Διαβάστε επίσης: Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που κοιτάνε οι εργοδότες στο LinkedIn

  1. Τους στόχους σας

Γενικά είναι σπάνιο να δηλώνει κάποιος στο βιογραφικό του τους στόχους του, όμως αν το κάνετε τότε αφαιρέστε το.

  1. Πληροφορίες που μπορεί να προκαλέσουν διακρίσεις

Καλό είναι να είστε φειδωλοί όσο αφορά τα προσωπικά σας στοιχεία. Για παράδειγμα δεν χρειάζεται να αναφέρετε τη θρησκεία σας και τις πολιτικές σας πεποιθήσεις. Οι συγκεκριμένες πληροφορίες δεν αφορούν το βιογραφικό σας. Τις περισσότερες φορές είναι καλύτερα να κρατάτε ουδέτερη στάση όσο αφορά τις πολύ προσωπικές πληροφορίες.

  1. ΤΙς πολλές σελίδες

Ο γενικός κανόνας του βιογραφικού είναι να βρίσκεται σε μια σελίδα. Δυο ή και περισσότερες σελίδες γίνονται κουραστικές. Κρατήστε τα πιο σημαντικά στοιχεία και μην αναλύετε τα πάντα. Όσα δεν τα αναφέρετε στο βιογραφικό μπορείτε να τα αναλύσετε στη συνέντευξη. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα