REAL LIFE WORKING GIRL

Τι να κάνετε αν σας μισεί το αφεντικό σας


23 Αυγούστου 2017

thedevilwearsprada-1.jpg

Αναγνωρίστε ότι ανεξάρτητα από το πόσο το αφεντικό σας διαμαρτύρεται, πιθανότατα δεν πρόκειται να αλλάξει. Το πρώτο βήμα είναι να αλλάξετε τη δική σας νοοτροπία, ώστε να αναγνωρίσετε ότι μόνο τον εαυτό σας μπορείτε να αλλάξετε και όχι τον προϊστάμενο σας. Συχνά διαμαρτυρόμαστε και ζητάμε από τους άλλους να διορθώσουν το χαρακτήρα τους, ενώ στην πραγματικότητα μπορούμε να κάνουμε αλλαγές μόνο στον εαυτό μας. Μόλις δεχτείτε αυτή τη νοοτροπία, θα είστε ένα βήμα πιο κοντά στην επιτυχία.

Προβλέψτε τι χρειάζεται για να νιώσει ικανοποιημένο. Είναι σημαντικό να αφουγκράζεστε όλα όσα θέλει το αφεντικό σας να διεκπεραιώσετε. Εάν κάτι δεν σας είναι σαφές, τότε κάντε ερωτήσεις για να αποφύγετε τα λάθη. Με αυτό τον τρόπο την επόμενη φορά θα μπορέσετε να προβλέψετε τι χρειάζεται και θα γλυτώσετε τη γκρίνια. Όλοι οι προϊστάμενοι αγαπάνε τον υπάλληλο που μπορεί να απαντήσει στην ερώτηση προτού ειπωθεί και που μπορεί να πετύχει τους στόχους.

Διαβάστε εδώ: 3+1 μυστικά επιτυχίας της Anna Wintour

Γίνετε όσο πιο τυπικές μπορείτε. Έτσι ώστε να μην του δίνετε την παραμικρή αφορμή για να σας φέρεται άσχημα και σιγά σιγά να γίνετε αναντικατάστατη. Με αυτή την τακτική εξομαλύνετε τα πνεύματα και παράλληλα ξεχνάτε τα άσχημα, διοχετεύοντας τον εκνευρισμό σε δημιουργικότητα.

Όμως από την άλλη μεριά ένα αφεντικό που δεν σας συμπαθεί μπορεί να είναι δώρο. Εξάλλου καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρα σας θα συναντήσετε δύσκολους ανθρώπους με τους οποίους θα κληθείτε να συνεργαστείτε σε όλα τα επίπεδα: αφεντικά, υφιστάμενοι, συνάδελφοι και πελάτες. Ο στόχος σας πρέπει να είναι πάντα ο ίδιος: βρείτε τους τρόπους για να συνεργάζεστε καλά με όλους τους χαρακτήρες ανθρώπων. Και η αλήθεια είναι ότι ένα περίεργο αφεντικό μπορεί να είναι η καλύτερη εμπειρία. Τα σκληρά αφεντικά συχνά βγάζουν στην επιφάνεια όλες τις ατέλειες μας και να μας κάνουν να δουλεύουμε σκληρότερα και πολλές φορές ίσως και καλύτερα.

Η ζωή δεν είναι δίκαιη. Και κανένα αφεντικό δεν θέλει μια ομάδα που τον μισεί.  Η δουλειά σας είναι να μάθετε να πετυχαίνετε ανεξάρτητα από τις περιστάσεις. Γι αυτό προσπαθήστε να είστε ο καλύτερος παίκτης της ομάδας, ώστε το αφεντικό σας να σας προάγει στον επόμενο γύρο. Και τότε οι σχέσεις μεταξύ σας θα αλλάξουν προς το καλύτερο. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα