REAL LIFE WORKING GIRL

Πώς να μείνετε συγκεντρωμένοι όταν δουλεύετε από το σπίτι


24 Ιανουαρίου 2018

bed-1979270-1920.jpg

Αυτός ο νέος τρόπος εργασίας έχει τα θετικά του αλλά και τα αρνητικά του, καθώς προσφέρει ελευθερία και δεν είστε κολλημένοι σε ένα γραφείο. Από την άλλη όμως αυτή η ελευθερία, αν δεν τη διαχειριστείτε σωστά, μπορεί να μειώσει την παραγωγικότητά σας.  Έτσι λοιπόν παρακάτω θα δείτε πώς θα μπορέσετε να είστε συγκεντρωμένοι και παραγωγικοί όταν δουλεύετε από το σπίτι.

Νιώστε ευγνωμοσύνη για όλα όσα έχετε

Η αλήθεια είναι ότι το περιβάλλον εργασίας προσφέρει μια διάθεση για να εργαστούμε. Λόγω της δομής και του σχεδιασμού του χώρου οι περισσότεροι άνθρωποι δεν χρειάζεται να πείσουν τον εαυτό τους να ξεκινήσουν να δουλεύουν μόλις βρεθούν στο γραφείο. Όταν όμως εργάζεστε εξ αποστάσεως μπορεί να είναι λίγο πιο δύσκολο να ρυθμίσετε τη σωστή διάθεση και να είστε παραγωγικοί. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να ξεκινήσετε την ημέρα σας νιώθοντας ευγνωμοσύνη για την υγεία σας και για την ευκαιρία που έχετε να κερδίζετε ένα εισόδημα. Ένα άλλο μυστικό είναι να ξεκινήσετε την ημέρα σας με άσκηση, η οποία αυξάνει τις ενδοφρφίνες με αποτέλεσμα να νιώθετε ευεξία και ευτυχία.

Κλείστε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Στη σημερινή εποχή οι περισσότεροι άνθρωποι συνδέονται ανά πάσα στιγμή με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αυτό είναι ο κυριότερος λόγος που πρέπει να τα απενεργοποιήσετε. Κλείστε τις ειδοποιήσεις από το τηλέφωνο και τον υπολογιστή ώστε να βεβαιωθείτε πως τίποτα το ασήμαντο δεν σας απομακρύνει από τη δουλειά. Η κατάργηση περιττών περισπασμών θα σας επιτρέψει να παραμείνετε συγκεντρωμένοι και παραγωγικοί ενώ εργάζεστε εξ αποστάσεως.

Κάντε ένα πρόγραμμα

Δεδομένου ότι δεν περιορίζεστε στις παραδοσιακές ώρες ή σε ένα παραδοσιακό γραφείο ο χρόνος περνάει πολύ γρήγορα. Άρα εάν δεν οργανωθείτε σωστά μπορεί να καταλήξετε στο τέλος της ημέρας και να μην έχετε διεκπεραιώσει όλες τις υποχρεώσεις. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να ορίσετε και να τηρήσετε ένα πρόγραμμα. Είτε αποφασίσετε να δουλέψετε από την αρχή 8 ώρες είτε διαχωρίσετε το ωράριο σε διαφορετικά τμήματα μέσα στην ημέρα, είναι βασικό να είστε αφιερωμένοι σε αυτό που πρέπει να κάνετε τη συγκεκριμένη στιγμή.

Επιλέξτε τη μουσική με σύνεση

Η διάθεσή σας μπορεί να επηρεαστεί από πολλά πράγματα: τηλεόραση, καιρός, από αυτό που φάγατε το πρωί. Η μουσική έχει επίσης μεγάλη επιρροή στο πώς αισθάνεστε. Εάν αποφασίσετε να ακούσετε μουσική όταν δουλεύετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει ήχους που είναι ανυψωτικοί και σας κρατούν θετικούς.

Ορίστε όρια στην οικογένεια και στους φίλους σας

Βεβαιωθείτε ότι ορίζετε τα όριά σας ώστε κανένας να μη γίνει εμπόδιο στην παραγωγικότητά σας. Είναι σημαντικό να πείτε στους φίλους και στην οικογένεια σας το πρόγραμμα εργασίας σας ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε σύγκρουση.