REAL LIFE WORKING GIRL

Μαίρη Οικονομοπούλου: Στην τελική 5άδα του GIWA στην κατηγορία της επιχειρηματικότητας


TSVIGKOU

8 Φεβρουαρίου 2018

21373309-324399071364253-1599930843097202688-n.jpg

1. Πώς βρεθήκατε σε αυτή τη δουλειά; ​

Το μανικιούρ και το πεντικιούρ ήταν το hobby μου για πολλά χρόνια. Βρέθηκα στο Λονδίνο για να κάνω master, πάνω στο marketing. Ωστόσο η περιποίηση των άκρων ήταν αυτό που πραγματικά αγαπούσα. Αμέσως μετά το μεταπτυχιακό μου,  αποφάσισα ότι θέλω να ασχοληθώ με το πάθος μου και έτσι ξεκίνησα να δουλεύω στο πιο γνωστό 5 αστέρων foot clinic, στο Λονδίνο που είναι παγκοσμίως γνωστό για την περιποίηση των άκρων. Κατά την εργασία μου εκεί, έμαθα πολλά πράγματα. Μπήκα στη φιλοσοφία των Άγγλων, ανακάλυψα τι θέλουν οι πελάτισσες, καθημερινά σημείωνα μικρά tips τα οποία κατά την άποψή μου θα με βοηθούσαν να πετύχω στον τομέα της ποδολογίας και της αισθητικής των άκρων. Με όλη αυτή την εμπειρία, αποφάσισα ότι πρέπει να ξεκινήσω τη δική μου επιχείρηση. Η καθημερινή επαφή με τους πελάτες μου και η σχέση που χτίζω καθημερινά μαζί τους, είναι κάτι που δεν το αλλάζω με καμία άλλη δουλειά στον κόσμο...

2. Τι περιλαμβάνει η εργασιακή σας καθημερινότητα;​

Είμαι ένας άνθρωπος που δε σταματώ. Το ξυπνητήρι μου μπορεί να χτυπήσει στις 7, στις 8, ακόμα και στις 9 ανάλογα με τα ραντεβού μου. Ωστόσο θα σας πω ότι συνήθως μέχρι τις 8 έχω σηκωθεί. Γυμναστήριο, συναντήσεις με φίλους, τρέξιμο για διάφορες υποχρεώσεις είναι όλα μέσα στο πρόγραμμα, ωστόσο όλα προσαρμόζονται ανάλογα με τα ραντεβού μου και τις περιοχές που έχω να κινηθώ. Κάθε βράδυ πριν κοιμηθώ, πηγαίνω στη λίστα με τους πελάτες μου και τσεκάρω ποιοι έχουν κλείσει ραντεβού. Τους στέλνω μηνύματα και τους ρωτάω τι χρώματα θέλουν και στη συνέχεια επιλέγω τα βερνίκια και φτιάχνω τη βαλίτσα μου. Παράλληλα περιποιούμαι και τον εαυτό μου. Να σας πω ότι είμαι fan της περιποίηση της επιδερμίδας, μπορεί να κάνω μάσκα ακόμα και 3 φορές την εβδομάδα. Το βράδυ μπορεί να καταλήξει για φαγητό και ποτό, αν δε δουλεύω μέχρι μεσάνυχτα. Τι κι αν την επόμενη ημέρα το πρώτο ραντεβού είναι στις 8, θέλω να ζω την κάθε στιγμή της ημέρας!

3. Υπάρχει μία σκέψη που κάνετε όταν τελειώνετε για τη μέρα;​

Στο τέλος κάθε ημέρας σκέφτομαι πόσο τυχερή είμαι! Έκανα το hobby μου, καριέρα και πραγματικά αγαπώ πολύ αυτό που κάνω. Νομίζω αυτό είναι και ένα μυστικό της επιτυχίας μου.

4. Τι είναι αυτό που αγαπάτε περισσότερο στη καριέρα σας;

Αγαπώ την προσωπική σχέση που έχω με κάθε μου πελάτη. Κάθε ένας έχει να μου πει τη δική του ιστορία, να μου ξετυλίξει ένα μονοπάτι της ζωής του και αρκετοί μου αποκαλύπτουν πώς βρέθηκαν στο Λονδίνο. Μέσα στα χρόνια έχω χτίσει σημαντικές σχέσεις με τους πελάτες μου και λατρεύω να ακούω πώς τα κατάφεραν, ποιες είναι οι επιτυχίες στη ζωή τους. Είμαστε σαν οικογένεια. 

5. Αν δεν ήσασταν αυτό τι θα ήσασταν;​

Αν δεν είχα το AKRABOUTIQUE, μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να εργάζεται ως PR στη βιομηχανίατης μόδας ή να ασχολούμαι με το marketing, το οποίο σπούδασα.  Ωστόσο σαν το AKRABOUTIQUE δεν είναι τίποτα άλλο, να τα λέμε και αυτά!
 
6. Πώς νιώθετε ως γυναίκα στον χώρο;​

Νομίζω ότι το να είσαι γυναίκα σε αυτή τη βιομηχανία είναι συναρπαστικό και ισχυρό. Ξέρω τι θέλουν οι γυναίκες και μου αρέσει να τους κάνω να αισθάνονται όμορφες και ενθουσιασμένες. Μην υποτιμάτε τι μπορεί να κάνει ένα καλό μανικιούρ, πεντικιούρ στην αυτοπεποίθηση μιας γυναίκας!

 

 

A post shared by AKRABOUTIQUE (@akraboutique) on

7. Τι συμβουλή θα δίνατε στον 20χρονο εαυτό σας;​

Η καλύτερη συμβουλή που θα έδινα στον εικοσάχρονο εαυτό μου είνα ινα μη φοβάται τίποτα και να βγει εκεί έξω. Αν φοβάσαι την αποτυχία, δεν μπορείς να πετύχεις.

8. Τι θα λέγατε σε ένα νέο κορίτσι που πρόκειται να ξεκινήσει τώρα τη καριέρα του;​

Θα έλεγα σε κάθε νεαρή κοπέλα ότι η εκκίνηση μιας καριέρας είναι σαν ένα rollercoaster. Έχει σκαμπανεβάσματα. Δεν υπάρχει ευθεία μέχρι την επιτυχία. Αλλά πρέπει να πιστέψεις στον εαυτό σου και να παραμείνεις αληθινός σε αυτό που πιστεύεις. Έτσι μόνο θα τα καταφέρεις ή τουλάχιστον θα ξέρεις ότι εσύ προσπάθησες και έδωσες τον καλύτερό σου εαυτό!

9. Μια αστεία/περίεργη στιγμή που σας έχει συμβεί σε σχέση με τη δουλειά σας και θα θυμάστε για πάντα​

Μου έχουν συμβεί διάφορα περίεργα, κατά τη διάρκεια της καριέρας μου. Κάτι που έρχεται στο μυαλό, ήταν όταν ήμουν έξω από το σπίτι μιας πελάτισσας, η οποία κοιμόταν και έπρεπε να περιμένω 30 λεπτά απ''εξω για να ετοιμαστεί. Να σας πω ότι εκείνη την ημέρα είχε 0 βαθμούς στο Λονδίνο και εγώ φορούσα ένα κολάν και τα αθλητικά μου παπούτσια, καθώς μετά θα πήγαινα στο γυμναστήριο. Όπως καταλαβαίνετε, απλά ξύλιασα!
Συμβαίνουν αυτά...

10. Πότε κλείνετε το κινητό σας; 

Θα πρέπει να πω την αλήθεια... δυστυχώς δεν κλείνω ποτέ το κινητό μου. Είμαι εργασιομανής και νιώθω ανασφάλεια να μην έχω το νου μου ανά πάσα ώρα και στιγμή, μη μου ζητηθεί κάποιο ραντεβού, για να εξυπηρετήσω τους πελάτες μου. Επίσης από την άλλη έχω πολλούς φίλους που μιλάω στην καθημερινότητά μου, οι οποίοι μάλιστα μένουν σε διάφορα μέρη του κόσμου. Με τη διαφορά ώρα όπως καταλαβαίνετε μπορεί να χρειαστεί να μιλήσω ακόμα και 12 η ώρα τα μεσάνυχτα ή 6 η ώρα το πρωί-οκ κάπως υπερβολές, εκείνες τις ώρες ίσως δεν ακούω το μήνυμα όταν χτυπάει. Όπως και να'χει όμως το κινητό μου δεν κλείνει ποτέ, αν και θα έπρεπε!

 
11. Το μότο σας​

 The sky is the limit! 

 

* Το Working Girl, είναι μία στήλη η οποία παρουσιάζει γυναίκες επαγγελματίες που διαπρέπουν στον χώρο τους. Οι ερωτήσεις που τους θέτουμε είναι πάντα οι ίδιες ερωτήσεις γιατί στόχος μας είναι να αναδείχθεί η μοναδικότητα, η διαφορετικότητα και ο τρόπος προσέγγισης της κάθε γυναίκας μέσα από μία ενιαία βάση.