REAL LIFE WORKING GIRL

Αυτές τις φράσεις δεν πρέπει να τις πείτε ποτέ στο χώρο εργασίας


30 Μαΐου 2018

rawpixel-660717-unsplash.jpg

«Αυτή είναι μια ηλίθια ιδέα»

Η συγκεκριμένη φράση θα μπορούσε να ειπωθεί μεταξύ φίλων, αλλά καλό είναι να μην τη χρησιμοποιείτε στο χώρο εργασίας. Κάποιοι μπορεί να θιχτούν ακούγοντας αυτή τη φράση και αν υποβιβάζετε το συνάδελφο σας το μόνο που θα πετύχετε θα είναι να τον στρέψετε εναντίον σας.

 «Τι θα ψηφίσετε;»

Τα κομματικά δεν ανήκουν στον εργασιακό χώρο γιατί προκαλούν εντάσεις. Αφήσετε τις πολιτικές συζητήσεις για εκτός γραφείου.

«Αυτό δεν είναι δικό μου πρόβλημα»

Πώς θα σας φαινόταν αν ζητούσατε βοήθεια από κάποιον και σας απαντούσε: "Αυτό δεν είναι δικό μου πρόβλημα". Σίγουρα δεν θα νιώθατε και όμορφα. Μια δουλειά είναι πετυχημένη όταν επικρατεί ομαδικό πνεύμα.

Διαβάστε εδώ: Ποια επαγγέλματα δυναμώνουν τη μνήμη

«Μην το πεις σε κανέναν ...»

Το κουτσομπολιό δεν είναι ωραίο να γίνεται πουθενά, πόσο εάν συμβαίνει στο χώρο εργασίας. Εάν έχετε μάθει κάποιο σοβαρό μυστικό και θέλετε οπωσδήποτε να το αποκαλύψετε σε κάποιον, τότε το καλύτερο είναι να το εμπιστευτείτε το σε μια φίλη σας που δεν έχει καμία σχέση με τη δουλειά σας.

«Απλά πιστέψτε με»

Μην πιέζετε τους συναδέλφους σας να σας εμπιστευθούν μόνο επειδή το είπατε εσείς. Αν θέλετε να σας πιστέψουν, τότε προσπαθήστε να θέτετε επιχειρήματα.

«Αυτός ήταν ο τρόπος που γινόντουσαν πάντα τα πράγματα»

Η συγκεκριμένη φράση δείχνει πόσο απρόθυμοι είστε να ακούσετε νέες ιδέες. Τα πράγματα αλλάζουν με γρήγορους ρυθμούς και για να είστε παραγωγικοί, πρέπει να μάθετε να είστε και δεκτικοί με τις νέες ιδέες.