REAL LIFE WORKING GIRL

Λιάνα Κόντου: Η γυναίκα που κάνει τους ανθρώπους να είναι αλλά και να νιώθουν όμορφοι


13 Σεπτεμβρίου 2018

_mg_3711.jpg

Η Λιάνα Κόντου γεννήθηκε για να κάνει τη συγκεκριμένη δουλειά, διότι με μητέρα αισθητικό σχεδόν μεγάλωσε μέσα σε αυτό το χώρο. Αν και περνώντας τα χρόνια έζησε διάφορες προσωπικές αναζητήσεις, εν τέλει αποφάσισε να ασχοληθεί με αυτό που ήταν πάντα προορισμένη, το επάγγελμα της αισθητικού. Και το 2002 έκανε το όνειρό της πραγματικότητα ιδρύοντας τον δικό της χώρο ένα χώρο ο οποίος παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες και ταυτόχρονα βοηθάει όσους τον επισκέπτονταν να χαλαρώσουν και να αισθανθούν ανανεωμένοι και αναζωογονημένοι. Στόχος της Λιάνας είναι να φροντίσει τον κόσμο που την εμπιστεύεται με όσο το δυνατό πιο ενημερωμένες τεχνολογικά θεραπείες και ταυτόχρονα σεβόμενη τις προσωπικές ανάγκες του καθενός να προσφέρει με απόλυτη ειλικρίνεια τις κατάλληλες θεραπείες σε προσιτές τιμές. Μετά από όλα αυτά είμαστε σίγουροι πως αξίζει να γνωρίσουμε λίγο καλύτερα τη Λιάνα Κοντού.

1. Πώς βρεθήκατε σε αυτή τη δουλειά;

Δεν βρέθηκα απλά σε αυτήν την δουλειά μπορώ να πω σχεδόν “μεγάλωσα”μεσα σε αυτήν γιατί η μητέρα μου ήταν αισθητικός οπότε όπως καταλαβαίνεις από πολύ μικρή ήμουν κάπου εκεί γύρω πάντα. Αποφάσισα να ακολουθήσω το επάγγελμα της αισθητικού μετά από διάφορες προσωπικές αναζητήσεις που είχα πήγα στην Αγγλία και πήρα το πρώτο μου πτυχίο και κατόπιν πήρα και το πτυχίο αισθητικής από το ΤΕΙ ΑΘΗΝΩΝ. Το 2002 μετά από κάποια χρόνια που εργαζόμουν μαζί με την μητέρα μου αποφάσισα να κάνω το προσωπικό μου όνειρο πραγματικότητα και έφτιαξα το SALUS PER AQUA. Ήθελα να χρησιμοποιήσω την εμπειρία που είχα εισπράξει από εκείνην και να την συνδυάσω με τις γνώσεις και την ενημέρωση που έχω αποκτήσει πλέον στις πιο προηγμένες επιστημονικές μεθόδους και να βγάλω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα από κάθε θεραπεία.

2. Τι περιλαμβάνει η εργασιακή σας καθημερινότητα;

Καθημερινό πρωινό ξύπνημα 7 στην συνέχεια jogging ή προπόνηση και κατόπιν ξεκινάω την ημέρα μου στο ινστιτούτο που φτάνει έως τις 8 το βράδυ.

3. Υπάρχει μία σκέψη που κάνετε όταν τελειώνετε για τη μέρα;

Κάνω μια γενική ανασκόπηση της ημέρας, τις πιο πολλές φορές σκέφτομαι γεγονότα και καταστάσεις και πως τα αντιμετώπισα, αν χρειάζεται να βελτιώσω ή κάτι να αλλάξω… γενικά αν είμαι ικανοποιημένη από την εξέλιξη της ημέρας.

4. Τι είναι αυτό που αγαπάτε περισσότερο στην καριέρα σας;

Την επαφή μου με τους ανθρώπους. Την αίσθηση ικανοποίησης και χαράς που βλέπω στα πρόσωπά τους και την δική μου χαρά ότι έστω και λίγο έχω συμβάλλει στην ψυχική και σωματική τους ανάταση.

5. Αν δεν ήσασταν αυτό τι θα ήσασταν;

Νομίζω τίποτε άλλο γιατί πριν ακολουθήσω αυτό το μονοπάτι είχα πειραματιστεί και σε άλλα ,τελικά όμως αποφάσισα αυτό και από τότε δεν το μετάνιωσα ποτέ.

6. Πώς νοιώθετε ως γυναίκα στον χώρο;

Τυχερή. Γιατί αν ήμουν άντρας δεν θα μπορούσα να έχω τα προνόμια που έχω ως γυναίκα στο συγκεκριμένο επάγγελμα. Άλλωστε μια γυναίκα καταλαβαίνει καλύτερα τις ανάγκες μιας άλλης γυναίκας όπως και των αντρών.

7. Τι συμβουλή θα δίνατε στον 20χρονο εαυτό σας;

Σύμφωνα με την τωρινή μου εμπειρία και γνώση θα μπορούσα να της πω να είναι πιο σίγουρη και πιο ασφαλής με τα βήματα που θέλει να κάνει αλλά νομίζω ότι αν δεν νοιώσεις ανασφάλεια στα 20 και δεν κάνεις λάθη δεν είσαι 20.

8. Τι θα λέγατε σε ένα νέο κορίτσι που πρόκειται να ξεκινήσει τώρα την καριέρα της;

Να σκέφτεται και να ονειρευτεί που θέλει να φτάσει και είναι σίγουρο ότι θα γίνει απλά να ξέρει τι θέλει να κατακτήσει και να το θέλει μέσα από την καρδιά της.

9. Μια αστεία/περίεργη στιγμή που σας έχει συμβεί σε σχέση με τη δουλειά σας και θα θυμάστε για πάντα

Είναι πολλές στιγμές χαρούμενες. Είναι κάποιες φορές που γινόμαστε όλοι , εμείς που δουλεύουμε και ο κόσμος που μας έχει επισκεφτεί μια μεγάλη γελαστή παρέα και αυτό είναι πραγματικά απολαυστικό και σε κάνει να αισθάνεσαι ότι όλοι είμαστε ένα.

10. Πότε κλείνετε το κινητό σας;

Αργά το βράδυ συνήθως.

11. Το μότο σας

Δανείζομαι από μια φίλη την φράση: Οι αδύναμοι εκτιμούν αυτό που φοβούνται. Οι δυνατοί σέβονται αυτό που εκτιμούν.

*Το Working Girl, είναι μία στήλη η οποία παρουσιάζει γυναίκες επαγγελματίες που διαπρέπουν στον χώρο τους. Οι ερωτήσεις που τους θέτουμε είναι πάντα οι ίδιες ερωτήσεις γιατί στόχος μας είναι να αναδεiχθεί η μοναδικότητα, η διαφορετικότητα και ο τρόπος προσέγγισης της κάθε γυναίκας μέσα από μία ενιαία βάση

SALUS PER AQUA Ιπποκράτους 5 Ν.Φιλοθέη Αμαρουσίου, 2106 839 817