REAL LIFE WORKING GIRL

Άννα Μπουρμά: Μία πολυτάλαντη νέα καλλιτέχνιδα


5 Μαρτίου 2019

anna.jpg

Άννα Μπουρμά, είναι από τις μοναδικές πολυσχιδείς καλλιτέχνιδες που έχουμε στην Ελλάδα. Στο ενεργητικό της καταγράφονται εξαιρετικές συνεργασίες με σπουδαία ονόματα του Ελληνικού ποιοτικού τραγουδιού, όπως τον Γιώργο Νταλάρα, τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, την Δήμητρα Γαλάνη, τον Παντελή Θαλασσινό κ.α

Γεννήθηκε στην Αθήνα σπούδασε μουσική στο Εθνικό Ωδείο Ν. Σμύρνης και είναι αριστούχος πτυχιούχος κλασσικού πιάνου και ανωτάτων θεωρητικών της μουσικής. Εκτός από την μουσική, τελείωσε με άριστα Αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων έκανε εντατικά 3 χρόνια χορό Graham και διδάχτηκε υποκριτική με αφορμή τις μουσικό - θεματικές παραστάσεις της στο θέατρο.

Είναι η πρώτη καλλιτέχνης επίσης στην Ελλάδα που της έδωσε το σήμα της στις παραστάσεις της η Green Peace μιας και η μουσική της θεματολογία είναι άκρως κοινωνική αλλά και οικολογική.

Το 2012 την εμπιστεύεται η μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής Didi Music και την προτείνει σε Φεστιβάλ της Ελλάδας, παράλληλα ψηφίζεται σε διαγωνισμό από το κοινό και βγαίνει πρώτη με 12200 ψήφους για να συμμετάσχει σε ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά Φεστιβάλ το "River Party''.

Το 2015 δημιουργεί μια πρωτοποριακή και πρωτότυπη μουσικό - θεματική παράσταση με τίτλο ''Τα 5 στοιχεία'' όπου πρωταγωνιστεί ερμηνευτικά και παράλληλα την σκηνοθετεί την σκηνογραφεί, την χορογραφεί και την φωτίζει ! Κάπου εκεί αρχίζει η μεγάλη άνοδος και αναγνώριση. Γίνονται πάνω από 45 Sold out παραστάσεις και παράλληλα βραβεύεται το 2018 από την '' Ακαδημία Βραβείων Τέχνης'' του θεάτρου ως ''Καλλιτέχνης Της Χρονιάς'' με την παράσταση '' Τα 5 Στοιχεία''.

Σήμερα βρίσκεται στην μεγαλύτερη δισκογραφική εταιρία Heaven Music όπου μας φέρνει ένα νέο μουσικό είδος το ''Electron World Music'' .

Κυκλοφορεί ανά single μέσο διαδικτύου και κινηματογραφεί όλα της τα τραγούδια με την τεχνική του 3D Animation και με την αισθητική του Video Game.

Σε όλα τα τραγούδια εκτός από την μοναδική της ερμηνεία έχει κάνει την μουσική, τον στίχο, την ενορχήστρωση, τα φωνητικά και έχει παίξει πιάνο, οκαρίνα και ξύλινη φλογέρα.

Σύντομα θα κυκλοφορήσει και σε υλική μορφή η νέα της δισκογραφική δουλειά με τίτλο "Η Τέταρτη Εποχή''


Πώς βρεθήκατε σε αυτή τη δουλειά;

Μεγάλωσα σε ένα μουσικό σπίτι, ο πατέρας μου είναι ο Τάκης Μπουρμάς. Μέσα μου λοιπόν υπήρχε από πάντα η μουσική είτε σαν άκουσμα είτε και σαν σπουδή αργότερα. Σε ηλικία 14 ετών ξεκίνησα τα φωνητικά και τους οδηγούς στα τραγούδια του πατέρα μου. Λίγο αργότερα έρχεται η απρόσμενη πρόταση για συνεργασία με τον Γιώργο Νταλάρα, κάπου εκεί ξεκίνησε η ερμηνευτική μου πορεία και μετά από κάποια χρόνια ήρθαν και με βρήκαν και οι υπόλοιπες τέχνες έτσι ολοκλήρωσα το μουσικό καλλιτεχνικό μου προφίλ.

Τι περιλαμβάνει η εργασιακή σας καθημερινότητα;

Η μέρα ξεκινάει στον υπολογιστή, ολοκληρώνω τις καθημερινές μου υποχρεώσεις, όπως απαντήσεις σε mails, συνεντεύξεις , social media κτλ. Στην συνέχεια έρχεται η μελέτη, πιάνο και φωνητική. Σχεδόν καθημερινά αθλούμαι γιατί χρειάζομαι φυσική κατάσταση για το είδος των παραστάσεων που δημιουργώ. Η μέρα ολοκληρώνεται σε κάποιο θέατρο ή στούντιο ηχογραφήσεων και προβών. Αυτό αλλάζει βέβαια καθημερινά, υπάρχουν αρκετές μέρες της εβδομάδας που είμαι από το πρωί στους δρόμους με ατελείωτα ραντεβού είτε διαδικαστικά είτε δημιουργικά.

Υπάρχει μια σκέψη που κάνετε όταν τελειώνετε για την ημέρα;

Όχι προσπαθώ να μην κάνω καμία, θεωρώ ότι είναι η ώρα της ξεκουράσης του μυαλού, της ψυχής και του σώματος.

Τι είναι αυτό που αγαπάτε περισσότερο στην δουλειά σας;

Έχει άπειρα πράγματα που μπορείς να αγαπήσεις σε μια καλλιτεχνική δουλειά, το πρώτο που σκέφτομαι είναι η στιγμή της δημιουργίας. Την ώρα που σε επισκέπτεται η ιδέα ( αυτό μέχρι να συμβεί είναι το πιο επώδυνο κομμάτι) έρχεται η στιγμή που θα φτιάξεις τον χώρο της έτσι ώστε να την ζωντανέψεις. Κάπου εκεί ξεκινάει η δημιουργία, σχέδια, νότες, ηχογραφήσεις, ψάξιμο, γυρίσματα, όργανα, συναντήσεις και τέλος η υλοποίηση. Μόλις φτάνω στο σημείο της υλοποιήσεις εκεί ζορίζομαι, άλλα δεν το καταλαβαίνω εκείνη την στιγμή, είμαι μαγεμένη από την δημιουργία. Αυτό το σημείο αγαπώ και μέσα από αυτό το σημείο εξελίσσομαι!

Αν δεν ήσασταν αυτό τι θα ήσασταν;

Δυο πράγματα, θα ήμουν ή αστροφυσικός με στόχο την ερεύνα και την εξερεύνηση του διαστήματος ή θα ήμουν αθλήτρια με σκοπό τον πρωταθλητισμό σε κάποιο άθλημα του στίβου.

Πώς νιώθετε ως γυναίκα στο χώρο;

Μια χαρά ! Όταν δουλεύουμε δεν υπάρχει άντρας και γυναίκα τα πράγματα είναι συγκεκριμένα και κάθετα.

Τι συμβουλή θα δίνατε στον 20χρoνο εαυτό σας;

Μην σταματάς πουθενά δούλεψε και πάλεψε για τα όνειρα σου. Στο θέμα των σχέσεων θα έλεγα μακριά από ανθρώπους που είναι γενικά όλα και ειδικά τίποτα στην ζωή τους."

Τι θα λέγατε σε ένα κορίτσι που θα ξεκινήσει τώρα την καριέρα της;

Πρώτα από όλα μετράει το είδος της καριέρας, αν μιλάμε για καλλιτεχνική καριέρα, θα του έλεγα να σκεφτεί πολύ καλά γιατί θέλει να ακολουθήσει αυτό τον δρόμο, να μορφωθεί, να έχει δίπλα έστω έναν άνθρωπο που να την πιστεύει πραγματικά, να μην δεχτεί ποτέ ούτε οικονομική ούτε σεξουαλική απειλή με αντάλλαγμα την καριέρα, να δουλέψει, να πάρει την δουλειά στα χέρια της, να ζει από άλλο επάγγελμα και τέλος να μην ζηλεύει κανενός την καριέρα, η πορεία αυτή είναι άκρως προσωπική και δεν χωράει καμιά σύγκριση μέσα.

Μια αστεία/περίεργη στιγμή που σας έχει συμβεί σε σχέση με τη δουλειά σας και θα θυμάστε για πάντα.

Πολλές λογικά αλλά την στιγμή της δουλειά μου είμαι τόσο προσηλωμένη που πραγματικά δεν θυμάμαι κάτι.... Να μου ήρθε μια ατάκα που με έκανε να γελάσω πολύ, πριν δυο χρόνια κατά την διάρκεια της πρόβας ήχου βρισκόμαστε σε ένα σχετικά μεγάλο θέατρο στο ''Άννα & Μαρία Καλουτά'', ρωτάω τον ηχολήπτη - Βρε Νίκο μου ωραία όλα τα έφτιαξες αλλά εγώ από που θα ακούω ? - Από πουθενά όπως πάντα ! Εκεί γέλασα πάρα πολύ και συνειδητοποίησα ότι για 2 χρόνια δεν χρησιμοποιούσα ούτε in-ear ούτε μόνιτορ.

Πότε κλείνετε το κινητό σας;

Ποτέ αλλά χρησιμοποιώ μια μοναδική εφαρμογή " Σε πτήση" πριν κοιμηθώ λοιπόν μπαίνει σε πτήση και ετοιμάζομαι για το ταξίδι των ονείρων ! (πολύ μου αρέσει αυτή η εφαρμογή)

Το μότο σας

Έχω δύο μότο
- Με το κλάμα λυτρώνεσαι, με το γέλιο ξεχνιέσαι

-Αν κάτι δεν σου αρέσει, άλλαξέ το. Αν δεν μπορείς να το αλλάξεις, άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο το βλέπεις.

Νέο Τραγούδι «Το Τέλος»

Facebook: https://www.facebook.com/BourmaAnna/

Youtube: https://www.youtube.com/user/BourmaAnna

Website: http://www.annabourma.gr/

♫ Buy it / Stream it: https://fanlink.to/TheEnd

*Το Working Girl, είναι μία στήλη η οποία παρουσιάζει γυναίκες επαγγελματίες που διαπρέπουν στον χώρο τους. Οι ερωτήσεις που τους θέτουμε είναι πάντα οι ίδιες γιατί στόχος μας είναι να αναδειχθεί η μοναδικότητα, η διαφορετικότητα και ο τρόπος προσέγγισης της κάθε γυναίκας μέσα από μία ενιαία βάση.