Εάν κάνετε αυτά τα επαγγέλματα κινδυνεύετε λιγότερο από τη νόσο του Αλτσχάιμερ και την άνοια

Τετάρτη 20 Μάρτιος 2019
andrew-neel-218073-unsplash.jpg

Η μνήμη είναι πολύτιμη και καθοριστική. Χωρίς αυτή δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε σχεδόν τίποτα, το μέλλον θα μας φαινόταν αβέβαιο και το παρελθόν μας δεν θα υπήρχε. Εκτός όμως από τα σταυρόλεξα, τους γρίφους και άλλες πρακτικές που μπορεί να δυναμώσουν τη μνήμη, η δουλειά που κάνουμε είναι πολύ σημαντική. Ερευνητές αποκάλυψαν ποια επαγγέλματα δυναμώνουν τη μνήμη σας. Μήπως είστε τυχεροί και κάνετε κάποιο από τα παρακάτω;

Διαβάστε εδώ: Πώς μπορούμε να εργαστούμε σε ένα περιβάλλον με αρνητική ενέργεια

Σύμφωνα λοιπόν με τους ειδικούς τα επαγγέλματα που χρειάζονται πιο περίπλοκη σκέψη, όπως του γιατρού, του δικηγόρου, του δασκάλου και εκείνα που απαιτούν μια συνεχή επαφή με ανθρώπους και όχι με υπολογιστές, προστατεύουν από τη νόσο του Αλτσχάιμερ και την άνοια.

Μια μελέτη που διεξάχθηκε στο  πανεπιστήμιο Heriot-Watt University, στο Εδιμβούργο, έδειξε ότι όσα άτομα είχαν θέσεις εργασίας που απαιτούσαν πολύπλοκες δεξιότητες και επαφές με ανθρώπους, είχαν καλύτερη βαθμολογία στα τεστ μνήμης, σε σχέση με εκείνους που εργαζόντουσαν με υπολογιστές και που μιλούσαν λιγότερο. Οι επιστήμονες έχουν επίσης ανακαλύψει ότι η απώλεια μνήμης δεν είναι αποτέλεσμα μόνο της γήρανσης, αλλά εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις καθημερινές μας συνήθειες. Για παράδειγμα το κάπνισμα, η κατανάλωση αλκοόλ, η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας μπορεί να αυξήσουν τις πιθανότητες βλάβης του εγκεφάλου και να προκαλέσουν άνοια.

Άρα εάν κάνετε κάποιο επάγγελμα το οποίο απαιτεί να χρησιμοποιείτε το μυαλό σας, κινδυνεύετε λιγότερο από τη νόσο του Αλτσχάιμερ και την άνοια. Οι επιστήμονες δεν ξέρουν ακριβώς το λόγο, αλλά υποθέτουν ότι με αυτό τον τρόπο σχηματίζεται μεγαλύτερος αριθμός εγκεφαλικών συνάψεων.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

TRENDING ARTICLES