REAL LIFE WORKING GIRL

Στρατηγικές διαχείρισης χρόνου για τους πολυάσχολους ανθρώπους


27 Μαρτίου 2019

2562.jpg

Πόσες φορές έχετε νιώσει πως δεν σας φτάνει ο χρόνοας για να κάνετε όλα όσα θέλετε; Έχετε τόσα πολλά πράγματα να φροντίσετε, που στο τέλος τα κάνετε όλα μισά. Και ενώ πιστεύετε ότι πολλές ώρες δουλειάς θα σας κάνουν πιο παραγωγικούς ή δημιουργικούς. Στην πραγματικότητα, δημιουργείται μεγαλύτερη πολυπλοκότητα.

Η ενασχόληση με τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η πραγματοποίηση πολυάριθμων συναντήσεων, η πολυπαραγωγή και οι δραστηριότητες χαμηλής αξίας συχνά δεν είναι η καλύτερη δυνατή χρήση του χρόνου σας.

Διαβάστε εδώ: Πώς μπορούμε να εργαστούμε σε ένα περιβάλλον με αρνητική ενέργεια

Τι θα γινόταν όμως εάν διαχειριζόσασταν διαφορετικά το χρόνο σας; Υπάρχουν μερικές απλές στρατηγικές διαχείρισης χρόνου που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι πολυάσχολοι άνθρωποι για να γίνουν πιο αποτελεσματικοί και παραγωγικοί

Εάν θέλετε να έχετε καλύτερο έλεγχο του χρόνου σας, το πρώτο βήμα είναι να καταλάβετε πώς ξοδεύετε το χρόνο σας. Δεν μπορείτε να κάνετε μια αλλαγή μέχρι να καταλάβετε τι λειτουργεί και τι δεν λειτουργεί; Τι πρέπει να κάνετε:

Πάρτε ένα κενό κομμάτι χαρτιού. Βάλτε μια ημερομηνία στην κορυφή.  Σχεδιάστε τρεις στήλες με τίτλους. Τίτλος της πρώτης στήλης: "Υψηλής αξίας εργασίας". Ο τίτλος της δεύτερης στήλης: "Καλή δουλειά". Τίτλος της τρίτης στήλης: "Εργασία χαμηλής αξίας"

Η εργασία υψηλών προδιαγραφών είναι μια δουλειά που σας αρέσει να κάνετε και που προσφέρει τα μεγαλύτερα αποτελέσματα.

Η καλή δουλειά είναι εργασία που σας αρέσει. Παρέχει καλά αποτελέσματα, αλλά είναι εργασία που συχνά επαναλαμβάνεται και κάποιος άλλος θα μπορούσε να την κάνει εξίσου καλά ή καλύτερα

Η εργασία χαμηλής αξίας δεν σας ενθουσιάζει και ίσως σας απογοητεύει. Δεν προσφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα, μειώνει τα επίπεδα ενέργειας και μπορεί να σταματήσει ή να δοθεί σε κάποιον άλλο.

Διαβάστε εδώ: Με μισεί το αφεντικό μου: Τι να κάνω;

Κάθε εργασία που αναλαμβάνετε, γράψτε την σε μία από τις τρεις στήλες με το όνομα της και το χρόνο που αφιερώσατε. Στο τέλος της εβδομάδας αναζητήστε τρόπους για να βελτιώσετε τον τρόπο με τον οποίο ξοδεύετε το χρόνο σας. Ρωτήστε τον εαυτό σας πώς μπορείτε να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο στην εργασία υψηλής αξίας που έχει τον μεγαλύτερο αντίκτυπο, φέρνει περισσότερη χαρά και αποδίδει τα αποτελέσματα που θέλετε.

Ορίστε τους στόχους διαχείρισης χρόνου. Χωρίς σαφή όραμα ή στόχους, μπορεί να παρασυρθείτε και να χάσετε τους στόχους σας. Εάν όμως ξέρετε που είστε τώρα και που θέλετε να φτάσετε, γίνεται πολύ πιο εύκολο να εστιάσετε το χρόνο σας στις δραστηριότητες υψηλής αξίας,  που θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε τους στόχους σας.

Με τον καθορισμό συγκεκριμένων στόχων , μπορείτε να προσδιορίσετε με σαφήνεια τι θέλετε να πετύχετε στο μέλλον και να δημιουργήσετε ένα σχέδιο και μια διαδρομή για να φτάσετε εκεί.

Ορίστε στόχους για κάθε περίοδο 90 ημερών και στη συνέχεια ελέγξτε την απόδοσή σας στο τέλος αυτού του κύκλου. Ελέγξτε τι λειτούργησε και τι επιτεύγματα επιτύχατε. Στη συνέχεια, ορίστε τους επόμενους στόχους σας για 90 ημέρες.

Δοκιμάστε αυτή τη συμβουλή:

Κάθε 90 ημέρες σκεφτείτε πώς μπορείτε να εξαλείψετε 3 πράγματα από τη λίστα με τη χαμηλής αξίας εργασίας, που σας απογοητεύουν, σας ενοχλούν ή δεν μπορείτε να βρείτε πραγματική αξία.

Σκεφτείτε 3 πράγματα από τη λίστα καλών εργασιών που μπορείτε να μεταβιβάσετε ή να αναθέσετε σε τρίτους.

Σκεφτείτε 3 πράγματα από τη λίστα υψηλής αξίας που θέλετε να περάσετε περισσότερο χρόνο.

Με αυτό τον τρόπο θα ελευθερώσετε τον εαυτό σας από τα πράγματα που σας κρατάνε πίσω και θα εστιάσετε περισσότερο σε όλα όσα κάνετε καλύτερα.

Ξεκινήστε την ιεράρχηση προτεραιοτήτων. Το κλειδί είναι να ξεκινήσετε να δώσετε προτεραιότητα σε πράγματα που θέλετε να κάνετε. Αν δεν ορίσετε προτεραιότητες, μπορεί να χρονοτριβείτε.  Μια απλή στρατηγική διαχείρισης χρόνου είναι να ορίσετε το πολύ πέντε πράγματα που θέλετε να πετύχετε κάθε μέρα. Αυτές είναι οι προτεραιότητές σας.

Κάντε πρώτα το πιο σημαντικό πράγμα. Αυτή η στρατηγική είναι ένα από τα κλειδιά για την αποτελεσματική διαχείριση του χρόνου. Ξεκινήστε την ημέρα σας και αναρωτηθείτε: "Ποιο είναι το πράγμα που πρέπει να επιτύχω σήμερα;"

Μερικές φορές μπορεί να χρειαστεί να αρχίσετε να λέτε όχι συχνότερα εάν τα πράγματα δεν ταιριάζουν με τους στόχους σας.

Βρείτε χρόνο για τον εαυτό σας. Πόσο συχνά γιορτάζετε τα μικρά ή τα μεγάλα επιτεύγματά σας; Πολλοί νομίζουν πως το μυστικό της επιτυχίας είναι να δουλεύουνε σκληρά και πολλές ώρες. Όμως κάνουν λάθος. Γιατί αν συνεχίσετε να το κάνετε αυτό, μπορεί να κινδυνεύσετε από εξάντληση. Πρέπει να βρείτε χρόνο για τον εαυτό σας και να κάνετε πράγματα που σας αρέσουν.

Δοκιμάστε μία ή περισσότερες από αυτές τις στρατηγικές διαχείρισης χρόνου και θα δείτε τη διαφορά που θα έχετε τόσο στην επαγγελματική σας όσο και στην προσωπική σας ζωή.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.