REAL LIFE WORKING GIRL

Με μισεί το αφεντικό μου: Τι να κάνω;


5 Δεκεμβρίου 2018

rawpixel-682403-unsplash.jpg

Η αλήθεια είναι ότι το να εργάζεστε κάπου όπου το αφεντικό σας φροντίζει να σας κάνει τη ζωή μαρτύριο σε καθημερινή βάση  δεν είναι και ότ,ι καλύτερο. Και εφόσον τις περισσότερες ώρες της ημέρας τις περνάτε στο γραφείο, είναι φυσιολογικό να συσσωρεύετε όλο και πιο πολύ μίσος εναντίον του. Υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε;

Το πρώτο βήμα είναι να αλλάξετε τη δική σας νοοτροπία και να συνειδητοποιήσετε ότι  το μόνο άνθρωπο που μπορείτε να αλλάξετε είναι ο εαυτός σας και όχι το αφεντικό σας.  Συχνά διαμαρτυρόμαστε και ζητάμε από τους άλλους να διορθώσουν το χαρακτήρα τους, ενώ στην πραγματικότητα μπορούμε να κάνουμε αλλαγές μόνο στο δικό μας χαρακτήρα. Μόλις δεχτείτε αυτή τη νοοτροπία, θα είστε ένα βήμα πιο κοντά στην επιτυχία.

Διαβάστε εδώ: Πώς μπορούμε να εργαστούμε σε ένα περιβάλλον με αρνητική ενέργεια

Γίνετε όσο πιο τυπικοί μπορείτε, έτσι ώστε να μην του δίνετε την παραμικρή αφορμή για να σας φέρεται άσχημα. Με αυτή την τακτική εξομαλύνετε τα πνεύματα και παράλληλα ξεχνάτε τα άσχημα, διοχετεύοντας τον εκνευρισμό σε δημιουργικότητα.

Προβλέψτε τι χρειάζεται για να νιώσει ικανοποιημένος. Είναι σημαντικό να αφουγκράζεστε τις απαιτήσεις τους αφεντικού σας. Εάν κάτι δεν σας είναι σαφές, τότε κάντε ερωτήσεις για να αποφύγετε τα λάθη. Με αυτό τον τρόπο την επόμενη φορά θα μπορέσετε να προβλέψετε τι χρειάζεται και θα γλυτώσετε τη γκρίνια. Όλοι οι προϊστάμενοι αγαπάνε τον υπάλληλο που μπορεί να απαντήσει στην ερώτηση προτού ειπωθεί και που μπορεί να πετύχει τους στόχους.

Από την άλλη μεριά ένα αφεντικό που δεν σας συμπαθεί μπορεί να είναι δώρο. Εξάλλου καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρα σας θα συναντήσετε δύσκολους ανθρώπους με τους οποίους θα κληθείτε να συνεργαστείτε σε όλα τα επίπεδα: αφεντικά, υφιστάμενοι, συνάδελφοι και πελάτες. Ο στόχος σας πρέπει να είναι πάντα ο ίδιος: βρείτε τους τρόπους για να συνεργάζεστε καλά με όλους τους χαρακτήρες ανθρώπων. Και η αλήθεια είναι ότι ένα περίεργο αφεντικό μπορεί να είναι η καλύτερη εμπειρία. Τα σκληρά αφεντικά συχνά βγάζουν στην επιφάνεια όλες τις ατέλειες μας και  μας κάνουν να δουλεύουμε σκληρότερα και πολλές φορές ίσως και καλύτερα.

Δείτε στη gallery: Πώς να κάνετε τον πιο chic κότσο για το αυριανό meeting