REAL LIFE WORKING GIRL

Το μυστικό της επιτυχίας είναι η αποτυχία


24 Ιουλίου 2019

Το μυστικό της επιτυχίας είναι η αποτυχία

Έχετε βρει μια δουλειά που σας αρέσει και δεν θέλετε να τη χάσετε. Υποβάλετε την αίτησή σας και μετά από λίγες ημέρες σας καλούνε να περάσετε συνέντευξη. Όλα πηγαίνουν καλά και έχετε μια ηρεμία και μια αισιοδοξία. Και εκεί που σκέφτεστε πως σύντομα θα έχετε βρει αυτό που επιθυμείτε, μαθαίνετε πως τελικά πήραν άλλον για τη θέση.

Διαβάστε εδώ: Πώς μπορούμε να εργαστούμε σε ένα περιβάλλον με αρνητική ενέργεια

Σε αυτό το σημείο θα μπορούσατε να αισθανθείτε νικημένοι, λυπημένοι και ίσως και θυμωμένοι. Εξάλλου αυτά είναι τα συναισθήματα που νιώθουν οι περισσότεροι όταν λαμβάνουν άσκημα νέα. Ωστόσο δεν είναι σοφό να τα αφήσετε να σας αποπροσανατολίσουν από τους στόχους σας. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι δεν αφήνουν τις αποτυχίες να σκοτώσουν τα όνειρά τους.

Σίγουρα θα στεναχωρηθείτε, όμως είναι σημαντικό να ανακάμψετε και να ξεκινήσετε να σχεδιάζετε τα επόμενα βήματα προς την επιτυχία. Γιατί ενώ οι περισσότεροι από εμάς έχουν προγραμματιστεί από την παιδική ηλικία για να δουν την αποτυχία ως κακό πράγμα. Ωστόσο, όπως θα σας παρουσιάσουμε παρακάτω, ο προγραμματισμός αυτός δεν είναι σωστός - η αποτυχία είναι ένα ουσιαστικό μέρος της επιτυχίας.

Το πρώτο πράγμα που θέλουμε να σκεφτείτε είναι αυτό: Η αντίσταση στην αποτυχία είναι, στον πυρήνα της, η αναζήτηση της τελειότητας. Και η τελειότητα δεν υπάρχει. Οι άνθρωποι που αναζητούν την τελειότητα είναι λιγότερο δημιουργικοί και καινοτόμοι από τον μέσο άνθρωπο - και είναι λιγότερο πιθανό να πάρουν ρίσκα και να αναλάβουν δύσκολες υποθέσεις.

Και εδώ πρέπει να κάνουμε μια επισήμανση: Η προσπάθεια για τελειότητα δεν είναι η ίδια με την προσπάθεια για βελτίωση. Το πρώτο αφορά την αναζήτηση ενός ανέφικτου στόχου, ενώ το δεύτερο αφορά το πώς να γίνετε καλύτεροι.

Διαβάστε εδώ: Τι να κάνετε εάν φτάσετε με καθυστέρηση σε μια συνέντευξη για δουλειά

Και, υπάρχει ένα άλλο πρόβλημα που οι τελειομανείς πρέπει να αντιμετωπίσουν. Δηλαδή, όταν αποτυγχάνουν να φτάσουν το τέλειο, αισθάνονται απογοητευμένοι και νικημένοι. Και - όπως μπορείτε να φανταστείτε – αυτό επαναλαμβάνεται αρκετά συχνά και αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να καταλήξουν να νιώθουν μια συνεχόμενη θλίψη.

Γι αυτό ξεχάστε την αναζήτηση της τελειότητας και επικεντρωθείτε στο πώς να γίνετε καλύτεροι, μέσα από τις αποτυχίες σας. Γιατί η αποτυχία είναι καλή, είναι το βασικό συστατικό για την επιτυχία.

Παρόλα αυτά οι άνθρωποι φοβούνται την αποτυχία και είναι λογικό αφού έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο από την θετική επίδραση μιας ισοδύναμης νίκης. Η αλήθεια όμως είναι- και εδώ είναι το ενδιαφέρον- πως ότι η αποτυχία μπορεί να ανοίξει έναν κόσμο συναρπαστικών ευκαιριών για σας. Πώς γίνεται αυτό; Παρουσιάζοντας συνεχώς νέους δρόμους για να ταξιδέψετε. Και, βοηθώντας σας να μάθετε από τα λάθη σας - έτσι μπορείτε να είστε καλύτεροι την επόμενη φορά. Σας βοηθά επίσης να προσδιορίσετε τι δεν λειτουργεί για τη ζωή σας και ποιο είναι το σωστό. Έτσι, αντί να βλέπετε την αποτυχία σαν κάτι επιζήμιο, πρέπει να τη δείτε σαν εργαλείο για την επιτυχία, ένα εργαλείο που θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε το ταξίδι σας στη ζωή.

Εάν εξακολουθείτε να χρειάζεστε κάτι πιο πιστικό πως το μυστικό της επιτυχίας είναι η αποτυχία, διαβάστε τα παρακάτω παραδείγματα.

Ο Walt Disney δεν είχε εύκολο ξεκίνημα. Έφυγε από το σχολείο σε νεαρή ηλικία σε μια αποτυχημένη προσπάθεια να ενταχθεί στον στρατό. Αργότερα, μια από τις πρώτες επιχειρηματικές του δραστηριότητες, τα Studios Laugh-o-Gram, χρεοκόπησαν. Επίσης, απολύθηκε από μια εφημερίδα του Μισσούρι για δεν ήταν αρκετά δημιουργικός. Καταστράφηκε από αυτές τις αποτυχίες; Απλά ρωτήστε τον Mickey Mouse.

Η JK Rowling αντιμετώπισε έναν κατάλογο αποτυχιών μετά την αποφοίτησή της από το κολέγιο, όπως: η ανεργία και η κατάρρευση του γάμου της. Ωστόσο, αντί να παραιτηθεί από τη ζωή, χρησιμοποίησε αυτές τις αποτυχίες για να την ωθήσει να γράψει τη σειρά Χάρι Πότερ - την καλύτερη σειρά βιβλίων στην ιστορία.

Ο Michael Jordan είχε πει: «Έχω χάσει σχεδόν 300 παιχνίδια. 26 φορές έχω πει πως θα κερδίσουμε το παιχνίδι και χάσαμε. Έχω αποτύχει ξανά και ξανά στη ζωή μου. Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τελικά πέτυχα»

Αδράξτε την αποτυχία και προετοιμαστείτε για την επιτυχία. Το μυστικό φυσικά είναι να αναπτυχθεί η νοοτροπία ενός νικητή. Κάποιος που βλέπει τις αποτυχίες ως βήματα στην επιτυχία - και τις ήττες ως σημαντικές εμπειρίες μάθησης.

Είστε έτοιμοι να αγκαλιάσετε τις αποτυχίες σας και να πάρετε τον δρόμο προς την επιτυχία;

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.