REAL LIFE WORKING GIRL

Kiddoz: Η Ζωή και η Μαρία μάς συστήνουν μοντέρνα παιδικά τραγούδια


16 Ιανουαρίου 2020

Kiddoz: Η Ζωή και η Μαρία μάς συστήνουν μοντέρνα παιδικά τραγούδια

Η Μαρία Καρτέρη και η Ζωή Μαυροφόρα είναι οι γυναίκες που βρίσκονται πίσω από το Kiddoz, μία πλατφόρμα σύγχρονου παιδικού περιεχομένου εστιάζοντας στο παιδικό τραγούδι και τη μουσική. Δημιουργήθηκε πολύ πρόσφατα, πριν περίπου 6 μήνες και ήδη έχει κυκλοφορήσει τα πρώτα του μουσικά δείγματα μέσα από το παιδικό συγκρότημα  Βουβουγέλια  και τη μαγική πολιτεία των Nomix. Τα Βουβουγέλια αποτελούνται από τέσσερις χαρακτήρες, οι οποίοι παρέα με τους φίλους τους καλούν όλα τα παιδιά σε ένα παιδικό πάρτι όπου η μουσική ποτέ δε σταματά. 

jenny.gr

Η τελευταία τους κυκλοφορία Βουβουγελίνη μέσα από ένα πολύ σύγχρονο παιδικό βίντεο έχει ήδη ξετρελάνει το παιδικό κοινό. Τα Nomix είναι μικρές μπάλες που παρέα με δύο δείκτες ρολογιού, τον Τίκο Τόκο και τον Τουκ,  μαθαίνουν στα παιδιά πως να κάνουν γυμναστική και τα μυούν σε διάφορα αθλήματα. Πολύ σύντομα κυκλοφορούν και ένα νέο τραγούδι με πρωταγωνίστρια τη μοναδική Nomix mascot.

Σύντομα, παιδιά ηλικίας 4-10 ετών, θα μπορούν να διασκεδάσουν μέσα από διαφορετικά παιδικά events του Kiddoz σε Αθήνα και άλλες πόλεις μαζί φυσικά με τα Βουβουγέλια και τα Nomix. Μέχρι τότε μπορούν να απολαμβάνουν τα παιδικά τραγούδια στο Youtube κανάλι του Kiddoz. www.youtube.com/c/KiddozGreece

jenny.gr

Πώς βρεθήκατε σε αυτή τη δουλειά;

Μαρία Καρτέρη

Η ενασχόληση μου με  παιδιά όλων των ηλικιών και σε διάφορους τομείς όπως της προπονητικής, της εκπαίδευσης, της διοργάνωσης παιδικών εκδηλώσεων  με έκανε να αναζητώ διαρκώς νέα projects με κύριο άξονα πάντα τα παιδιά. Με αυτή την ιδέα φλέρταρα πολλά χρόνια αλλά τα πάντα τελικά είναι θέμα timing. Καθοριστικό ρόλο έπαιξε η γνωριμία μου με την Ζωή. Αν δεν είχαμε γνωριστεί δεν ξέρω αν θα το είχα πάρει απόφαση αλλά και να το είχα πάρει σίγουρα δεν θα λεγόταν kiddoz μιας και η ιδέα του ονόματος ήταν δική της!

Ζωή Μαυροφόρα

Ασχολούμαι επαγγελματικά με το marketing και την επικοινωνία από τη στιγμή που ολοκλήρωσα τις σπουδές μου. Πάντα εργαζόμουν στο επικοινωνιακό κομμάτι ξεκινώντας το 2004 από τον κλάδο της μουσικής τότε. Μετά πέρασα και σε άλλους όπως του gaming. Ανέκαθεν είχα όμως πολλά  projects παράλληλα στο μυαλό μου και σίγουρα ο χώρος γύρω από το παιδί είναι κάτι που πάντα με ενδιέφερε. Τον βρίσκω πολύ δημιουργικό,  ίσως ακόμη περισσότερο από τη στιγμή που απέκτησα και εγώ τον γιο μου. Τελικά κατάλαβα εκ του αποτελέσματος ότι αυτό που πραγματικά σε ωθεί σε μία δική σου προσπάθεια δεν είναι μόνο η ιδέα καθαυτή αλλά και οι άνθρωποι, στη δική μου περίπτωση η συνέταιρός μου στο Kiddoz, η Μαρία, με την οποία σίγουρα μοιραζόμαστε το ίδιο σκεπτικό και κοινούς στόχους, όσο κοινότυπο και αν μπορεί να ακούγεται. Πιστεύω ότι δε θα το είχα πάρει απόφαση μόνη μου να ασχοληθώ με το kids entertainment, όντας μπλεγμένη παράλληλα σε χίλια δυο άλλα πράγματα. 

Τι περιλαμβάνει η εργασιακή σας καθημερινότητα;

Μαρία Καρτέρη

Σίγουρα όχι ρουτίνα. Η καθημερινότητα μου δεν είναι πάντα ίδια και αυτό είναι δεδομένο όταν συναναστρέφεσαι και συνεργάζεσαι με παιδιά. Το μόνο που δεν αλλάζει σε καθημερινή βάση είναι τα ασταμάτητα τηλεφωνήματα.

Ζωή Μαυροφόρα

Τηλέφωνο, email, email, τηλέφωνο, ραντεβού, meeting και πάλι από την αρχή. Μέσα όμως σε όλο αυτόν το χαμό όταν η μέρα περιλαμβάνει συνεργασία με παιδιά, όπως πρόβες, ηχογράφηση τραγουδιών, γύρισμα ή κάτι παρόμοιο, όλα γίνονται πολύ πιο ευχάριστα! Δεν ξέρω πως να το εξηγήσω… τα παιδιά σου δίνουν άλλη ενέργεια. 

jenny.gr

Υπάρχει μία σκέψη που κάνετε όταν τελειώνετε για τη μέρα;

Μαρία Καρτέρη

Σκέφτομαι τι θα μαγειρέψω καθώς είναι μια διαδικασία που με ευχαριστεί και με χαλαρώνει πολύ.

Ζωή Μαυροφόρα

Προσπαθώ όταν τελειώνει η μέρα να μην ξανακάνω σκέψεις για τη δουλειά. Είναι όμως τουλάχιστον για τον δικό μου εγκέφαλο καμιά φορά αναπόφευκτο, ειδικά τώρα που πρόκειται για προσωπικό πόνημα. Σίγουρα πάντως στο τέλος κάποιας δύσκολης μέρας σκέφτομαι ότι η επόμενη θα είναι καλύτερη.

Τι είναι αυτό που αγαπάτε περισσότερο στη καριέρα σας;

Μαρία Καρτέρη

Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάτι. Ό,τι έχω δημιουργήσει έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι κάθε φορά που ξεκινάει ένα project νιώθω απίστευτο ενθουσιασμό και παίρνω τρομερή ενέργεια. Αυτό το συναίσθημα το νιώθω πολύ συχνά με το  Kiddoz.

Ζωή Μαυροφόρα

Δεν ξέρω αν αγαπώ κάτι πολύ συγκεκριμένο ή κάποια ας πούμε συγκεκριμένη στιγμή. Νομίζω η αγαπημένη μου στιγμή δεν έχει έρθει ακόμη  και θέλω να πιστεύω ότι το Kiddoz  έχει να μου χαρίσει πολλές τέτοιες στιγμές στο μέλλον. Σίγουρα οι εμπειρίες μέσα από τη δουλειά, τα ταξίδια και οι άνθρωποι που έχω γνωρίσει έχουν συντελέσει στη διαμόρφωση του χαρακτήρα μου και ειδικότερα στους λίγους μήνες ζωής που μετράει το Kiddoz όλα τα βιώνω πιο έντονα, είτε τις επιτυχίες είτε τα λάθη και αυτό μου αρέσει.

jenny.gr

Αν δεν ήσασταν αυτό τι θα ήσασταν;

Μαρία Καρτέρη

Από μικρή ήθελα να γίνω τενίστρια.

Ζωή Μαυροφόρα

Ποτέ δεν το έχω σκεφτεί σοβαρά αυτό. Σίγουρα όμως όχι κάτι μοναχικό. Ίσως δημοσιογράφος, σπουδές για τις οποίες είχα ξεκινήσει αλλά τελικά κατέληξα στο μάρκετινγκ.

Πώς νιώθετε ως γυναίκες στον χώρο;

Μαρία Καρτέρη

Ο χώρος που δραστηριοποιούμαι  κατακλύζεται από γυναίκες. Είχα και έχω πολύ καλές συνεργασίες και ας λένε ότι οι γυναίκες δεν μπορούν να συνεργαστούν. Παρόλα αυτά όταν δουλεύεις με παιδιά ξεπερνάς εγωισμούς και το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι να προσφέρεις είτε είσαι γυναίκα είτε είσαι άντρας.

Ζωή Μαυροφόρα

Είχα συνηθίσει τα τελευταία χρόνια να είμαι σε επαγγελματικούς χώρους κυρίως ανδροκρατούμενους. Ο χώρος του παιδιού νομίζω είναι περισσότερο ας το πούμε «γυναικεία υπόθεση». Παρολαυτά, εμείς συνεργαζόμαστε τόσο με άντρες όσο και με γυναίκες για να δημιουργήσουμε τα παιδικά τραγούδια και όλα τα Kiddoz events που πρόκειται να κάνουμε. Είναι σημαντική η συμμετοχή όλων ειδικά όταν πρόκειται για κάτι που προσφέρεις σε παιδιά, δε μπορεί να είναι μονοδιάστατο.

jenny.gr

Τι συμβουλή θα δίνατε στον 20χρονο εαυτό σας;

Μαρία Καρτέρη

Να έχω περισσότερη υπομονή.

Ζωή Μαυροφόρα

Να μην υπεραναλύω και να έχω μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην έμπνευση της στιγμής και στο ένστικτό μου.  

Τι θα λέγατε σε ένα νέο κορίτσι που πρόκειται να ξεκινήσει τώρα τη καριέρα της;

Μαρία Καρτέρη

Δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να συμβουλεύσω ένα νέο κορίτσι γιατί πολύ απλά θα κάνει αυτό που πιστεύει και καλά θα κάνει. Το μόνο που θα μπορούσα να της πω κάτι που βοήθησε και έμενα όταν το κατάλαβα είναι ότι ο κάθε άνθρωπος σκέφτεται και λειτουργεί διαφορετικά. Αν το καταλάβει γρήγορα θα είναι ευτυχισμένη και θα κατανοεί τις ενέργειες των άλλων.

Ζωή Μαυροφόρα

Πως είναι τυχερή αν έχει την πολυτέλεια των επιλογών. Είτε λάθος είτε σωστές, πρέπει να σέβεται τη δυνατότητα επιλογής που της δίνεται. Αν οι επιλογές είναι περιορισμένες, θα πρέπει να έχει περισσότερη υπομονή. Και στις δύο περιπτώσεις πάντως ο χρόνος δε γυρνάει πίσω, καλό είναι θεωρώ να ξεκινά κανείς τα επαγγελματικά βήματα  νωρίς ώστε γύρω στα 30 να έχει αποκτήσει εμπειρία και να ξέρει τι θέλει.

jenny.gr

Μια αστεία/περίεργη στιγμή που σας έχει συμβεί σε σχέση με τη δουλειά σας και θα θυμάστε για πάντα

Μαρία Καρτέρη

Είναι πάρα πολλές όσο και να ακούγεται κλισέ. Αν έχεις την τύχη να συνεργάζεσαι με παιδιά είσαι απλά ευτυχισμένος. Τα παιδιά έχουν απίστευτη φαντασία.

Ζωή Μαυροφόρα

Γελάμε, πάρα πολύ κατά τη διαδικασία ηχογράφησης των παιδικών τραγουδιών όπως και στα γυρίσματα των video clip! Τα παιδιά είναι πολύ αυθόρμητα και τα μετατρέπουν όλα σε παιχνίδι.

jenny.gr

Πότε κλείνετε το κινητό σας;

Μαρία Καρτέρη

Δυστυχώς όταν κλείνει από μπαταρία.

Ζωή Μαυροφόρα

Σχεδόν ποτέ. Μόνο σε διακοπές κάπου κάπου το παρατάω και δεν το έχω μαζί μου.

Το μότο σας

Μαρία Καρτέρη

Όπως λένε και οι ευχούληδες όλων η καρδιά έχει λίγη κουταμάρα.

Ζωή Μαυροφόρα

Αν περιμένεις να είσαι έτοιμος για να κάνεις κάτι δε θα κάνεις τίποτα ποτέ. Θέλει λίγο yolo η ζωή, όχι εγώ η άλλη.

*Το Working Girl, είναι μία στήλη η οποία παρουσιάζει γυναίκες επαγγελματίες που διαπρέπουν στον χώρο τους. Οι ερωτήσεις που τους θέτουμε είναι πάντα οι ίδιες γιατί στόχος μας είναι να αναδειχθεί η μοναδικότητα, η διαφορετικότητα και ο τρόπος προσέγγισης της κάθε γυναίκας μέσα από μία ενιαία βάση.