Τι πρέπει να έχετε πάντα μαζί σας σε μία συνέντευξη για δουλειά

Τετάρτη, 13 Μαΐου 2020

Φανταστείτε να έχετε φτάσει στη συνέντευξη  για τη δουλειά των ονείρων σας και να συνειδητοποιείτε ότι δεν έχετε μαζί σας τα απαραίτητα…

Για να μη ζήσετε ποτέ αυτόν τον εφιάλτη φτιάξτε μια λίστα με τα παρακάτω, ώστε να μην ξεχάσετε ποτέ τίποτα από όσα μπορεί να σας χρειαστούν σε μια συνέντευξη για δουλειά.

Αριθμό τηλεφώνου εταιρείας

Ακόμα και εάν φύγετε πολύ νωρίς από το σπίτι για να πάτε στη συνέντευξη, η κυκλοφορία είναι κάτι που δεν ελέγχεται. Το απρόσμενο πάντα μπορεί να συμβεί και να σα εμποδίσει να φτάσετε εγκαίρως στο ραντεβού. Γι αυτό λοιπόν είναι ύψιστης σημασίας να έχετε πάντα μαζί σας τον αριθμό τηλεφώνου της εταιρείας ώστε να ειδοποιήσετε σε περίπτωση που σας συμβεί το οτιδήποτε.

Ένα στυλό

Μπορεί να χρειαστεί να γράψετε κάποια σημείωση κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. Για ν μη βρεθείτε στη δύσκολη θέση να δανειστείτε στυλό, καλό είναι να έχετε φροντίσει να πάρετε το δικό σας.

Notebook με προετοιμασμένες ερωτήσεις

Οι ερωτήσεις στη συνέντευξη εργασίας είναι αναπόφευκτες. Εφόσον έχετε μαζί σας τις σημειώσεις σας θα μπορέσετε να ρίξετε μια τελευταία ματιά, έτσι ώστε να είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι.

Βιογραφικό

Εκτυπώστε σε ωραίο χαρτί το βιογραφικό σας και φυλάξτε το στο χαρτοφύλακά σας σε περίπτωση που σας το ζητήσουν. Εννοείται πως θα τυπώσετε πάνω από ένα αντίτυπο.

Συστάσεις

Αν η συνέντευξη πάει καλά, ο υπεύθυνος μπορεί να σας ζητήσει συστάσεις, γι αυτό θα πρέπει να έχετε μια λίστα με τις επαφές που μπορεί να έρθει σε επαφή. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα