REAL LIFE WORKING GIRL

Συμβουλές για να διαχειριστείτε τον μεγάλο φόρτο εργασίας


3 Ιουνίου 2020

Συμβουλές για να διαχειριστείτε τον μεγάλο φόρτο εργασίας

Ίσως είστε ιδιαίτερα φιλόδοξοι και έχετε ζητήσει περισσότερη δουλειά από αυτή που μπορείτε μα αντέξετε. 

Η διαχείριση ενός μεγάλου φόρτου εργασίας είναι κάτι που πολλοί επαγγελματίες αντιμετωπίζουν. Είναι σημαντικό να προσεγγίσετε την πολλή δουλειά με σύνεση. Όχι μόνο για να βεβαιωθείτε ότι κάνετε το καλύτερο δυνατό, αλλά και για να μην εξαντληθείτε. 

Δείτε μερικές στρατηγικές για τον επιτυχημένο χειρισμό ενός μεγάλου φόρτου εργασίας. 

Οργανωθείτε. 

Καθορίστε ένα ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα που επίσης ταιριάζει με τις προσδοκίες του προϊσταμένου σας, ταξινομήστε τα στοιχειώδη καθήκοντα και εντοπίστε πιθανά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσετε.

Δημιουργήστε ένα πρόγραμμα. 

Αφού καθορίσετε ένα χρονικό πλαίσιο, προσπαθήστε να το τηρήσετε όσο το δυνατόν καλύτερα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να το τροποποιήσετε, ώστε να αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα, αλλά προσπαθήστε να το σεβαστείτε. 

Αποφύγετε να αναλάβετε περισσότερη δουλειά από αυτή που μπορείτε.

Είναι πολύ εύκολο να πείτε «ναι» σε κάθε δουλειά που σας αναθέτουν. Όμως είναι σημαντικό να γνωρίζετε τα όριά σας και να τα ακολουθείτε. 

Εστιάστε σε ένα πράγμα κάθε φορά.

Αν και φαίνεται να ζούμε στην εποχή που εκτιμά την πολλαπλή εργασία πάνω από όλα, η έρευνα δείχνει ότι τα ανθρώπινα όντα δεν είναι ιδιαίτερα καλά σε αυτό. Αντί να διαλύσετε την ενέργειά σας και την παραγωγικότητα σας, εστιάστε σε μία εργασία κάθε φορά. Θα κάνετε καλύτερη δουλειά και θα σημειώσετε μεγαλύτερη πρόοδο.

Δώστε χρόνο στον εαυτό σας. 

Τακτικά διαλείμματα, συμπεριλαμβανομένων των διακοπών, όπου δεν σκέφτεστε καθόλου το γραφείο, είναι απαραίτητα για την ολοκλήρωση της εργασίας.

Ζητήστε βοήθεια.

Μην είστε πολύ περήφανοι ή φοβισμένοι να ζητήσετε βοήθεια. Οι προϊστάμενοί σας θα είναι πολύ πιο χαρούμενοι που ζητήσατε βοήθεια, για να ολοκληρώσετε αποτελεσματικότερα τις απαιτήσεις στη δουλειά. 

Η εκμάθηση πώς να διαχειριστείτε έναν τεράστιο φόρτο εργασίας απαιτεί πρακτική, αλλά είναι μια δεξιότητα που θα σας εξυπηρετήσει καθ 'όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής σας σταδιοδρομίας.   

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.