REAL LIFE WORKING GIRL

Εάν έχετε αυτά τα σημάδια τότε χρειάζεστε επειγόντως διακοπές


1 Ιουλίου 2020

Εάν έχετε αυτά τα σημάδια τότε χρειάζεστε επειγόντως διακοπές

Το στρες έχει γίνει πλέον μέρος της καθημερινότητάς μας. Ξυπνάμε το πρωί αγχωμένοι για να προλάβουμε να πάμε στη δουλειά και στη συνέχεια προσπαθούμε να είμαστε τυπικοί σε όλες μας τις υποχρεώσεις, νιώθοντας πως ο χρόνος δεν μας φτάνει. Και τότε είναι που έχουμε φτάσει στα όρια μας και δεν μπορούμε να είμαστε όσο παραγωγικοί θέλουμε. Το αντίδοτο; Οι διακοπές, έστω και για λίγες μέρες.

Διαβάστε παρακάτω μερικά σημάδια που δείχνουν πως έφτασε η ώρα να κλείσετε την επόμενη σας απόδραση.

Όλα (και όλοι) στο χώρο εργασίας σας ενοχλούν. Η φωνή του συναδέλφου σας. Ο ήχος από τα πληκτρολόγια. Τα τηλέφωνα που χτυπάνε κάθε λίγο και λιγάκι. Η καρέκλα που ξαφνικά δεν είναι αναπαυτική. Εάν όλα αυτά αρχίζουν και σας ενοχλούν, μαντέψτε τι χρειάζεστε: διακοπές.
Ακόμα και η πιο εύκολη δουλειά φαντάζει σαν επιτακτικό καθήκον. Εάν ξυπνάτε το πρωί και νιώθετε πως πηγαίνετε με το ζόρι στο χώρο που εργάζεστε, τότε λίγες μέρες χαλάρωσης είναι το κλειδί για να γεμίσετε τις μπαταρίες σας.

Έχετε συνέχεια νεύρα όταν γυρνάτε σπίτι. Το να νιώθετε νευριασμένοι με τους συναδέλφους σας είναι ένα πράγμα, αλλά όταν νιώθετε ότι θα εκραγείτε επειδή το παιδί σας άφησε ένα ακόμα παιχνίδι στο πάτωμα, είναι ένα σημάδι πως έχετε ανάγκη από διακοπές. Φωνάξτε τους παππούδες ή τις θείες για να κρατήσουν τα μικρά και ξεφύγετε σε ένα θέρετρο μόνο για ενήλικες.

Τα μάτια σας αρχίζουν να έχουν μαύρους κύκλους. Εάν οι κύκλοι κάτω από τα μάτια σας μοιάζουν με ρακούν, ίσως έχετε ανάγκη από έναν καλό ύπνο αλλά και λίγες μέρες χαλάρωσης.

Τέλος όταν νιώθετε πως οι ευθύνες αρχίζουν να σας κατακλύζουν, αυτό σημαίνει πως πρέπει να χαλαρώσετε και να αποσυνδεθείτε για λίγο από τον υπολογιστή και τα emails. Πάρτε για λίγες μέρες άδεια για να ηρεμήσετε, είτε μένοντας στο σπίτι είτε πηγαίνοντας κάπου εκτός πόλης.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.