REAL LIFE WORKING GIRL

Οι καλύτερες συμβουλές για να ξεπληρώσετε τα χρέη σας


15 Ιουλίου 2020

Οι καλύτερες συμβουλές για να ξεπληρώσετε τα χρέη σας

Τα χρέη μπορεί να σας κάνουν να νιώθετε θλίψη και σα να κουβαλάτε πάντα ένα βάρος. Κοιτάζοντας τους αριθμούς, μπορεί να αισθάνεστε σαν μην μπορείτε να βγείτε ποτέ από όλο αυτό. Ωστόσο εάν θέλετε πραγματικά να μάθετε πώς να ξεφορτωθείτε το χρέος, είναι δυνατό με μεγάλη εστίαση και αυτοέλεγχο.

Όπως κάθε μεγάλος στόχος, το μόνο που χρειάζεται είναι ένα σχέδιο δράσης για να προσδιορίσετε πού βρίσκεστε και να δημιουργήσετε ένα σχέδιο για να μηδενίσετε το χρέος σας. Δείτε παρακάτω τι μπορείτε να κάνετε. 

Προσδιορισμός όλων των χρεών σας

Το πρώτο μέρος της εξόφλησης του χρέους σας είναι να έχετε μια πλήρη εικόνα του τι οφείλετε. Όταν έχετε τα πάντα γραμμένα μπροστά σας, καθιστά πολύ πιο εύκολο να δημιουργήσετε ένα σχέδιο δράσης. Ανάλογα με το ποσό που οφείλετε, μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να συνειδητοποιήσετε ότι δεν είναι τόσο μεγάλο το πρόβλημα, όσο νομίζατε αρχικά.

Διαχειριστείτε το χρέος σας

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να επεξεργαστείτε ότι έχετε χρέος, αλλά θέλετε να ξεφύγετε από αυτό. Συγχωρήστε τον εαυτό σας για τυχόν λάθη στο παρελθόν, χαμένες πληρωμές ή υπερβολικές δαπάνες. Μπορεί να είναι οδυνηρό να αποδεχτείτε το ποσό που χρωστάτε, αλλά πρέπει να το κάνετε. 

Δημιουργήστε ένα πρόγραμμα παρακολούθησης χρεών

Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι πολύ λίγοι άνθρωποι δημιουργούν ένα πρόγραμμα για να παρακολουθούν τα χρέη τους. Πιθανότατα αυτό προέρχεται από το γεγονός ότι δεν θέλετε να αποδεχτείτε την ενοχή της κατοχής χρέους, αλλά, εάν αποφευχθεί, μπορεί να καταστεί σχεδόν αδύνατο να ξεφύγετε από το χρέος.

Προσδιορίστε το συνολικό ποσό του χρέους.

Μόλις ολοκληρώσετε την παρακολούθηση του χρέους σας, προσδιορίστε τον συνολικό αριθμό αποπληρωμής. Αυτό το βήμα είναι κρίσιμο, καθώς θα έχετε ένα σημείο εκκίνησης και έναν σαφή στόχο που προσπαθείτε να πετύχετε. 

Προτεραιότητα των χρεών σας

Όλο το χρέος δεν είναι ίδιο. Είναι επιτακτική ανάγκη να κατανοήσετε ότι υπάρχουν διαφορετικοί τύποι χρεών.

- Κατανοήστε τα κακά και τα καλά χρέη

Παρόλο που ενδέχεται να υπάρξουν ορισμένες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, τι περισσότερες φορές τα χρέη δημιουργούνται από υπερβολικές δαπάνες.

Υπάρχουν τρεις βασικοί τύποι κακών χρεών

Χρέος πιστωτικών καρτών

Χρέος καταναλωτικού δανείου 

Το καλό χρέος προσδιορίζεται ως επενδύσεις για το μέλλον σας. Εδώ είναι τρεις συνήθεις τύποι καλών χρεών:

Χρέος φοιτητικών δανείων

Στεγαστικό δάνειο

Επιχειρηματικά Δάνεια

Αποφασίστε ποιο χρέος θα εξοφληθεί πρώτα

Μόλις γνωρίζετε κάθε είδος χρέους και τα επιτόκια τους, μπορείτε να αρχίσετε να εξοφλείτε γρήγορα το χρέος. Επικεντρωθείτε στην αποπληρωμή του κακού χρέους πρώτα. Ξεκινήστε πληρώνοντας πρώτα το δάνειο με το υψηλότερο επιτόκιο.

Εάν έχετε πολλές πιστωτικές κάρτες με διαφορετικά επιτόκια, εστιάστε σε αυτήν με το υψηλότερο. Θα εξοικονομήσετε περισσότερα χρήματα, εξαλείφοντας την κάρτα με το υψηλότερο επιτόκιο.

Ορίστε μια υπενθύμιση για να παρακολουθείτε το χρέος σας

Εάν δεν μπορείτε να το παρακολουθήσετε, δεν μπορείτε να το διαχειριστείτε. Είναι σημαντικό να παρακολουθείτε το χρέος σας, για να διασφαλίσετε ότι θα το εξοφλήσετε γρήγορα. Ξεκινήστε με μια εβδομαδιαία υπενθύμιση, όπου συνδέεστε και καταγράφετε το χρέος σας. Ορίστε εβδομαδιαίους και μηνιαίους στόχους, ώστε να έχετε βραχυπρόθεσμες νίκες.

Κρύψτε τις πιστωτικές σας κάρτες

Εάν το μεγαλύτερο χρέος σας είναι οι πιστωτικές κάρτες, πρέπει να εξαλείψετε τον πειρασμό και να τις αφαιρέσετε από το πορτοφόλι σας.

Προγραμματίστε τη ζωή σας

Η έξοδος από το χρέος θα απαιτήσει κάποιες θυσίες, αλλά με αρκετό προγραμματισμό, μπορείτε να το κάνετε να λειτουργήσει. Για παράδειγμα, εάν γνωρίζετε ότι έρχονται τα γενέθλια ενός φίλου ή το οικογενειακό δείπνο, προγραμματίστε το κόστος. Εάν πρέπει να μειώσετε τις δαπάνες της προηγούμενης εβδομάδας ή να μην πάτε στο δείπνο, τότε κάντε ό, τι χρειάζεται.

Ο μόνος τρόπος να ξεφύγετε από το χρέος είναι να κάνετε κάποιες θυσίες στις συνήθειές σας. Βρείτε τρόπους εξοικονόμησης χρημάτων κάθε μήνα, ώστε να μπορείτε να δώσετε αυτό το ποσό στα οφειλόμενα χρέη. Ακολουθούν ορισμένοι τρόποι εξοικονόμησης χρημάτων κάθε μήνα:

- Ζήστε με συγκάτοικο

- Μαγειρέψτε στο σπίτι, αντί να τρώτε έξω

- Πάρτε τη δημόσια συγκοινωνία ή το ποδήλατο για να μετακινηθείτε 

- Εύρεση των χαμηλότερων επιτοκίων

Γιορτάστε τις νίκες σας

Καθώς προχωράτε στο ταξίδι αποπληρωμής του χρέους σας, μην ξεχάσετε να γιορτάσετε τις νίκες σας. Πρέπει πάντα να ανταμείβετε τον εαυτό σας για τη σκληρή δουλειά και την πειθαρχία που απαιτείται για να ξεφύγετε από το χρέος. Φροντίστε να βρείτε μικρές και οικονομικές ανταμοιβές.

Ορίστε νέους οικονομικούς στόχους

Μόλις απαλλαγείτε από το χρέος, φροντίστε να γιορτάσετε το επίτευγμά σας, αλλά μην σταματήσετε εκεί. Ορίστε νέους οικονομικούς στόχους, ώστε να έχετε έναν νέο σκοπό τον οποίο πρέπει να επιδιώξετε. Σκεφτείτε πού θέλετε να ταξιδέψετε, να αγοράσετε το πρώτο σας σπίτι ή να εξοικονομήσετε χρήματα για τη μελλοντική σας συνταξιοδότηση. Όπως και πριν, βεβαιωθείτε ότι οι στόχοι σας είναι συγκεκριμένοι, μετρήσιμοι και εφικτοί.

Θυμηθείτε, εάν θέλετε να βγείτε γρήγορα από το χρέος, δεν είναι πάντα εύκολο. Όπως κάθε μεγάλος στόχος, θα υπάρξουν θυσίες, προκλήσεις και προβλήματα που πρέπει να ξεπεραστούν.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.