REAL LIFE WORKING GIRL

Μήπως είσαι εργασιομανής; Οι παρακάτω συμβουλές θα σου κάνουν καλό


12 Νοεμβρίου 2020

Μήπως είσαι εργασιομανής; Οι παρακάτω συμβουλές θα σου κάνουν καλό

Είναι αλήθεια ότι η καριέρα σας είναι σημαντική, αλλά και οι φίλοι, η οικογένειά σας και οι προσωπικές σας επιθυμίες και στόχοι σας παίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο.

Σκεφτείτε το εξής: έχετε μόνο μία (πολύ σύντομη) ζωή και ξοδεύετε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου σας στη δουλειά, που σημαίνει ότι μπορεί να χάσετε μερικές από τις καλύτερες εμπειρίες. 

Παρακάτω θα δείτε μερικές συμβουλές για να εργάζεστε λιγότερο και να χαλαρώσετε. 

Παραδεχτείτε το.

Εάν είστε εργασιομανείς το πρώτο βήμα είναι να συνειδητοποιήσετε ότι εργάζεστε πάρα πολύ, και ότι πρέπει να κάνετε μια προσπάθεια για να επιβραδύνετε.

Συζητήστε με έναν θεραπευτή.

Εάν ταξινομήσετε τις σκέψεις σας και τα αρνητικά σας συναισθήματα με τη βοήθεια ενός επαγγελματία, τότε θα καταφέρετε να αποκτήσετε ισορροπία μεταξύ της εργασίας και της προσωπικής ζωής. Αν δεν έχετε επισκεφτεί ποτέ έναν θεραπευτή, μην φοβάστε να ξεκινήσετε. Ακόμα και ο πιο δυνατός μπορεί να χρειαστεί βοήθεια μερικές φορές. 

Περιορίστε τις ώρες εργασίας σας.

Σταματήστε να είστε οι πρώτοι που θα φτάσουν στη δουλειά και οι τελευταίοι που θα φύγετε. Κάποιες φορές είναι καλό να φεύγετε και στην ώρα σας.  

Κάντε ένα χόμπι.

Εάν το μόνο που κάνετε μέχρι τώρα είναι να εργάζεστε, να τρώτε και να κοιμάστε τότε έφτασε η στιγμή να βρείτε ένα χόμπι. Ποδηλασία, τέχνη, κηπουρική... οτιδήποτε σας αρέσει. 

Πάρτε το μεσημεριανό σας διάλειμμα... κάθε μέρα.

Αξίζετε πρωινό, δείπνο και μεσημεριανό γεύμα. Αν έχετε ποτέ πει τη φράση" δεν έχω χρόνο για μεσημεριανό γεύμα, τότε υπάρχει πρόβλημα. Η κατανάλωση των γευμάτων διεγείρει το μυαλό και σας ενεργοποιεί. 

Περιορίστε την τελειομανία σας.

Η τελειότητα δεν υπάρχει, είναι ανέφικτο, γιατί είστε άνθρωποι. 

Μάθετε να λέτε όχι.

Είναι δύσκολο να το κάνετε, αλλά είναι μια από τις πιο ισχυρές δεξιότητες. Σταματήστε να λέτε συνέχεια  ναι στο αφεντικό σας, στους συναδέλφους σας και σε όλους τους άλλους στην εργασία. Με άλλα λόγια, σταματήστε να είστε το πρόσωπο που μπορεί να κάνει τα πάντα. Επειδή, ας το παραδεχτούμε - δεν μπορείτε.