REAL LIFE WORKING GIRL

Γιατί μας αρέσει να δουλεύουμε από το σπίτι


13 Μαΐου 2021

Γιατί μας αρέσει να δουλεύουμε από το σπίτι
Η ζωή είναι γεμάτη από ατυχή γεγονότα. Και ο τελευταίος χρόνος λόγω της πανδημίας ήταν αρκετά δύσκολος όλους.

Η ζωή είναι γεμάτη από ατυχή γεγονότα. Και ο τελευταίος χρόνος λόγω της πανδημίας ήταν αρκετά δύσκολος για όλους.

Παρ 'όλα αυτά, πολλοί από εμάς καταφέραμε να φροντίσουμε τον εαυτό μας, να συνδεθούμε με τους φίλους με νέους τρόπους και να τα καταφέρουμε διαφορετικά.

Η εργασία είναι ένα τέτοιο παράδειγμα. Μάλιστα μια πρόσφατη έκθεση διαπίστωσε ότι το 58 τοις εκατό των Αμερικανών εργάζονται από το σπίτι. 

Έτσι εκτός από την ανακάλυψη ότι μπορούμε να δουλέψουμε από το σπίτι, διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν οφέλη από την αποχή της καθημερινής μετακίνησης. Όλος αυτός ο χρόνος που ξοδεύαμε για να πάμε στο γραφείο, τώρα μπορούμε να τον περάσουμε με τα παιδιά μας ή με τα κατοικίδιά μας. Επιπλέον τρώμε περισσότερα σπιτικά γεύματα και μπορούμε να πάμε πιο εύκολα μια βόλτα. 

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα δύο τρίτα των εργαζομένων θέλουν να συνεχίσουν να εργάζονται εξ αποστάσεως όταν η πανδημία τελειώσει και πολλοί εργοδότες το αναγνωρίζουν αυτό και αναζητούν νέα μοντέλα για το μέλλον της εργασίας.

Ωστόσο, ενώ υπάρχουν πολλά οφέλη που αφορούν την εργασία από το σπίτι, είναι πολύ νωρίς για τους εργοδότες ή τους εργαζομένους να κάνουν αυτή την αλλαγή. Ακριβώς επειδή υπάρχουν τόσα θετικά, δεν σημαίνει ότι θα είμαστε πιο ευτυχισμένοι ή πιο ικανοποιημένοι. Εάν δεν είμαστε προσεκτικοί, υπάρχει ο κίνδυνος να αισθανθούμε πιο απομονωμένοι και πιο καταθλιπτικοί και αποσυνδεδεμένοι.

Η ευτυχία δεν είναι απλώς το άθροισμα των καλών πραγμάτων στη ζωή μας. Ένα άτομο μπορεί να έχει ό, τι ονειρευόταν και όμως να έχει κολλήσει σε μια κακουχία. Από την άλλη μεριά η ζωή μας μπορεί να είναι πλούσια, επιβραβευμένη και γεμάτη χαρά και νόημα, ακόμα κι αν είναι γεμάτη δυσκολίες και πόνο.

Εάν πρόκειται να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε εξ αποστάσεως, αυτό σημαίνει επίσης ότι θα έχουμε λιγότερη άμεση επαφή με τους συναδέλφους μας.

Εάν λοιπόν εργάζεστε από το σπίτι θα χρειαστεί μια επιπλέον προσπάθεια για να βεβαιωθείτε ότι επικοινωνείτε με τους συναδέλφους σας με ουσιαστικούς τρόπους. Επίσης είναι σημαντικό να παραμείνετε δημιουργικοί και εινημερωμένοι με αυτό που κάνετε. 

Δείτε επίσης: 15 σουρεαλιστικές φωτογραφίες διακόσμησης εσωτερικού χώρου που θα σας εντυπωσιάσουν

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits