REAL LIFE WORKING GIRL

Οι 5 ερωτήσεις που δεν πρέπει να κάνετε ποτέ στο αφεντικό σας


2 Σεπτεμβρίου 2021

Οι 5 ερωτήσεις που δεν πρέπει να κάνετε ποτέ στο αφεντικό σας
Λένε ότι δεν υπάρχουν χαζές ερωτήσεις. Αλλά στο πλαίσιο της σχέσης σας με το αφεντικό σας, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να αποφύγετε να ρωτήσετε.

Λένε ότι δεν υπάρχουν χαζές ερωτήσεις. Αλλά στο πλαίσιο της σχέσης σας με το αφεντικό σας, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να αποφύγετε να ρωτήσετε. Γιατί; Επειδή ακόμη και στις χαλαρές εργασιακές σχέσεις, το αφεντικό σας εξακολουθεί να είναι ανώτερό επαγγελματικά και η εντύπωση που έχει για εσάς και τη δουλειά σας, έχει αντίκτυπο σε σημαντικές αποφάσεις που αφορούν την επιτυχίας σας.

Φυσικά και είναι σημαντικό να είστε αληθινοί, αλλά είναι επίσης σημαντικό να είστε προσεκτικοί στις ερωτήσεις που θα μπορούσαν ενδεχομένως να βλάψουν την καριέρα σας.

Δείτε 7 ερωτήσεις που δεν πρέπει ποτέ να κάνετε στο αφεντικό σας (εκτός αν θέλετε να διακινδυνεύσετε την καριέρα σας).

Οτιδήποτε μπορείτε εύκολα να ανακαλύψετε μόνοι σας

Το να είστε προνοητικοί και να αναλαμβάνετε πρωτοβουλίες είναι ένας τρόπος για να εντυπωσιάσετε το αφεντικό σας.  Όμως είναι εξίσου σημαντικό να του κάνετε και τη ζωή πιο εύκολη.

Έτσι λοιπόν το να  ρωτήσετε  πράγματα που θα μπορούσατε εύκολα να μάθετε στο Google ή μέσω κάποιου άλλου με πολύ λιγότερες ευθύνες, μπορεί να υπονομεύσει την επαγγελματική σας αξιοπιστία. 

Συζητήσετε με το αφεντικό σας για στόχους και προτεραιότητες ή προκλήσεις υψηλότερου επιπέδου που απαιτούν τη συμβολή του (αλλά να έχετε και μερικές πιθανές απαντήσεις και λύσεις ‘ήδη έτοιμες αν θέλετε να εντυπωσιάσετε).

«Πόσα βγάζετε;»

Το να κάνετε το αφεντικό σας να νιώσει άβολα δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να χτίσετε μια γόνιμη σχέση. Αντ 'αυτού, αναρωτηθείτε γιατί θέλετε να μάθετε πόσα χρήματα βγάζει. 

Να γίνετε φίλοι στο Facebook

Πρέπει να είστε φίλοι με το αφεντικό σας στο Facebook; Υπάρχουν πολλές συζητήσεις γύρω από αυτό το θέμα και αυτός είναι ακριβώς ο λόγος για τον οποίο πρέπει να αποφύγετε να είστε εσείς που ξεκινήσατε την πρόσκληση. Το να είστε φίλοι με το αφεντικό σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν είναι απαραίτητα κακό, όλα εξαρτώνται από το πλαίσιο και τη δυναμική της σχέσης. Αλλά είναι πιο ασφαλές να περιμένετε να σας υποβάλει αιτήματα φιλίας.

«Θα θέλατε να βγούμε ραντεβού;»

Δεν θα ήταν ρεαλιστικό να αγνοήσουμε τα ειδύλλια στο χώρο εργασίας: το 22% των παντρεμένων ζευγαριών των ΗΠΑ συναντήθηκαν στη δουλειά και το 27% των παγκόσμιων ερωτηθέντων που ρωτήθηκαν από το Monster δήλωσαν ότι θα σκεφτόταν να βγουν με έναν συνάδελφό τους. Αλλά μια τέτοιου είδους σχέση κάποιες φορές μπορεί να μην είναι και ό,τι καλύτερο (για να μην αναφέρουμε το γεγονός ότι οι ρομαντικές σχέσεις διευθυντή-εργαζομένου απαγορεύονται από πολλές εταιρείες και θα μπορούσαν να σας απολύσουν αμέσως). Απλώς μην ζητήσετε από το αφεντικό σας να βγείτε ραντεβού.

"Είστε σίγουρος;"

Ναι είναι υπέροχο να φέρνετε εποικοδομητικές απόψεις στο τραπέζι. Απλώς βεβαιωθείτε ότι δεν υπονομεύετε ανοιχτά το αφεντικό σας. Θέτοντας την ερώτηση: «Είστε σίγουροι;» μπορεί να σημαίνει έλλειψη εμπιστοσύνης στην κρίση του προϊσταμένου σας και αν το κάνετε δημόσια μπορεί να σας κοστίσει μελλοντικά. Αντ 'αυτού, εκφράστε με σεβασμό τις ανησυχίες σας και ζητήστε από το αφεντικό σας τη συμβολή του. Στόχος σας είναι να εστιάσετε σε γεγονότα και να επικεντρωθείτε σε κοινά θετικά αποτελέσματα.

Δείτε επίσης: 10 εξαιρετικά συμμετρικές φωτογραφίες από το πιο viral αρχιτεκτονικό ζευγάρι του Instagram