REAL LIFE WORKING GIRL

5 συνήθειες ανθρώπων που δεν έχουν πετύχει στην επαγγελματική τους πορεία


19 Αυγούστου 2021

5 συνήθειες ανθρώπων που δεν έχουν πετύχει στην επαγγελματική τους πορεία
Τι γίνεται με τους ανθρώπους που δεν μπορούν να πετύχουν στον επαγγελματικό τομέα; 

Οι πληροφορίες για τις συνήθειες των πολύ επιτυχημένων ανθρώπων είναι άφθονες. Τι γίνεται όμως με τους ανθρώπους που δεν μπορούν να πετύχουν στον επαγγελματικό τομέα; 

Δείτε πέντε συνήθειες ανθρώπων που έχουν αποτύχει στον επαγγελματικό τομέα

Δουλεύουν περισσότερο, όχι πιο έξυπνα

Κάθε πρωί, παρατηρείτε ότι ο ίδιος συνάδελφός σας από τη δουλειά πάει στο γραφείο πριν από όλους τους άλλους, και εξακολουθεί να βρίσκεται στο γραφείο του μετά από ώρες.

Φαίνεται να εργάζεται σκληρά, οπότε γιατί η καριέρα του δεν κερδίζει έδαφος; Πάρα πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι πρέπει να αφιερώσουν πολλές ώρες στη δουλειά για να είναι επιτυχημένοι, αλλά η  έρευνα δείχνει ότι αυτό δεν είναι αλήθεια . 

Το κλειδί για την επιτυχία είναι να δουλεύετε πιο έξυπνα και όχι σκληρότερα. Αλλά, δυστυχώς, οι συνάδελφοι που βλέπετε να εργάζονται πυρετωδώς, βρίσκονται στο δρόμο της εξουθένωσης και όχι της επιτυχίας.

Χάνουν χρόνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Οι εργαζόμενοι σπαταλούν σχεδόν μια ολόκληρη εργάσιμη ημέρα την εβδομάδα σε δραστηριότητες που δεν σχετίζονται με την εργασία, αλλά με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Πολλές εταιρείες παρακολουθούν τη χρήση των εργαζομένων στο διαδίκτυο, οπότε η κατάχρηση της τεχνολογίας εν ώρα εργασία δεν επηρεάζει αρνητικά την παραγωγικότητά τους. 

Εκμεταλλεύονται τα προνόμια

Ο συνάδελφός σας υποτίθεται ότι «εργαζόταν από το σπίτι», αλλά το story του στο Instagram αποκάλυψε ότι στην πραγματικότητα βρίσκεται έξω με τους φίλους του.

Συμβαίνει πάρα πολύ συχνά, ειδικά τώρα που πολλές επιχειρήσεις επιτρέπουν στους υπαλλήλους να παραμένουν στο σπίτι λόγω της πανδημίας.

Παρόλο που η εργασία από το σπίτι μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή που δίνει στους εργαζόμενους την ελευθερία να ορίσουν τα δικά τους ωράρια, η ελευθερία έχει και ευθύνη.

Έχουν υπέρμετρο εγωισμό 

Όλοι έχουμε έναν συνάδελφο που καυχιέται ότι εκείνος έκανε όλη τη δουλειά και πιθανότατα ισχυρίζεται ότι την έκανε δέκα φορές καλύτερα από όλους τους άλλους. Θέλει πάντα να φαίνεται ανώτερος και δεν κάνει ποτέ λάθος. Τα ξέρει όλα. 

Η αυτοπεποίθηση είναι ένα υπέροχο πράγμα που μπορεί να σας βοηθήσει να πετύχετε στην καριέρα σας. Αλλά το να έχετε μια διογκωμένη αίσθηση του εαυτού σας μπορεί να είναι αντιπαραγωγικό στο χώρο εργασίας. Ειδικά στη σημερινή ραγδαία εξελισσόμενη αγορά, είναι απαραίτητο να παραμείνετε ταπεινοί. 

Μιλάνε πάρα πολύ 

Σίγουρα, κάθε εταιρεία έχει διαφορετικούς κανόνες και πρότυπα και ορισμένοι χώροι εργασίας είναι πιο χαλαροί από άλλους. Αλλά σήμερα, περισσότερο από ποτέ, οι προσβολές μπορεί να οδηγήσουν σε απόλυση.