REAL LIFE WORKING GIRL

Γλυκιά Δευτέρα: 5+1 τρόποι να βρείτε το κίνητρο για δουλειά


Κλέλια Φατούρου

27 Σεπτεμβρίου 2021

Γλυκιά Δευτέρα: 5+1 τρόποι να βρείτε το κίνητρο για δουλειά

Δεν ξέρω ποια στιγμή της εβδομάδας είναι χειρότερη. Το βράδυ της Κυριακής που βλέπει την εβδομάδα να καταφτάνει απειλητική ή η Δευτέρα, που αρνείσαι πεισματικά να σηκωθείς για να πας στη δουλειά;

Ό,τι και αν σας τρομάζει, λύσεις υπάρχουν. Το κλειδί βρίσκεται στο πώς προσεγγίζουμε το θέμα. Τα tips που ακολουθούν έχουν ως στόχο να μάς δώσουν ένα boost για να ξεκινάμε τη Δευτέρα με κέφι και μπρίο (κι ας κάνουμε υπερπροσπάθεια).

Βρείτε τον σκοπό σας

Γιατί ξυπνάμε τα πρωινά; Γιατί σηκωνόμαστε από το κρεβάτι μας; Τι μάς δίνει χαρά μέσα στη μέρα; Ξεκινάμε από τους μικρούς καθημερινούς στόχους, γιατί αυτοί είναι που μάς βοηθούν να επικεντρωνόμαστε στο εδώ και τώρα.

Αλλαγές στον χώρο

Η ρουτίνα είναι αναπόφευκτη αλλά μπορούμε να παρέμβουμε και να κάνουμε μικροαλλαγές που θα μάς βγάλουν από το comfort zone. Μία μετακίνηση ενός επίπλου στο σπίτι, η αγορά ενός τετραδίου σημειώσεων για τη δουλειά, το συγύρισμα του γραφείου που βοηθά στην καλύτερη συγκέντρωση.

Κοιμόμαστε καλά την Κυριακή

Είναι καλό να το θυμάστε για την επόμενη φορά. Ο ποιοτικός ύπνος είναι τα πάντα. Σας αναζωογονεί, σας δίνει ενέργεια και η Δευτέρα ξεκινά φρέσκα. Ιδανικά, χωρίς hangover.

via GIPHY

Οργανώστε μία ωραία έξοδο

Αντικειμενικά, όταν έχεις να περιμένεις κάτι fun μέσα στην εβδομάδα, οι μέρες περνούν λίγο πιο ευχάριστα. Ένα σινεμά την Τετάρτη μετά τη δουλειά ή ποτά με τις φίλες την Πέμπτη. Οι έξοδοι δεν θα έπρεπε να περιορίζονται στο Σαββατοκύριακο.

Μην είστε αυστηροί με τον εαυτό σας

Η Δευτέρα είναι δύσκολη και χρειαζόμαστε λίγο χρόνο μέχρι να επανασυντονιστούμε. Αν κάνετε περισσότερα λάθη από το συνηθισμένο, είναι ανθρώπινο. 

Οι φράσεις γνωστών προσωπικοτήτων που θα γίνουν έμπνευση

«Πρέπει να συνεχίσεις να βγαίνεις και να παλεύεις και μια μέρα θα φτάσεις εκεί που θέλεις»- Naomi Osaka

«Τίποτα δεν συμβαίνει μέχρι να το αποφασίσεις. Πάρε την απόφαση και θα δεις τη ζωή σου να πηγαίνει μπροστά»- Oprah Winfrey

«Μου αρέσει πολύ όταν βλέπω ένα νέο κορίτσι να βγαίνει εκεί έξω και να αρπάζει τη ζωή. Η ζωή είναι σκύλα και πρέπει να τα δίνεις όλα»- Maya Angelou