REAL LIFE WORKING GIRL

3 δύσκολες συζητήσεις που πρέπει να κάνετε με τον διευθυντή σας


The Jennettes

20 Οκτωβρίου 2021

3 δύσκολες συζητήσεις που πρέπει να κάνετε με τον διευθυντή σας

Καθένας μας έχει διαφορετική σχέση με τον διευθυντή του. Κάποιοι, τον αντιμετωπίζουν σαν φίλο. Άλλοι, του μιλούν επίσημα. Σ’ όποια κατηγορία κι αν ανήκουμε, όμως, υπάρχουν ορισμένες δύσκολες συζητήσεις που πρέπει να κάνουμε μαζί του – είτε μας αρέσει, είτε όχι.

Θα ξεκινήσουμε με το πώς πρέπει να τον προσεγγίσουμε. Χρειάζεται να θέσουμε τα όριά μας, να είμαστε ξεκάθαροι και να μιλήσουμε με στοιχεία. Δε θα τον συναντήσουμε όταν είμαστε θυμωμένοι, ούτε θα αγνοήσουμε όσα θα μας πει.

Παρότι κάθε κατάσταση απαιτεί τον δικό της χειρισμό, παρακάτω  θα βρείτε τις δυσκολότερες συζητήσεις που πρέπει να γίνουν στην εργασία σας.

Πώς να πείτε ότι είστε δυστυχισμένοι

Πριν πλησιάσετε τον διευθυντή σας για να πείτε πόσο δυστυχισμένοι είστε, σκεφτείτε το καλά και δείτε μήπως μπορείτε να φτάσετε μόνοι στη ρίζα του προβλήματος. Σας ενοχλούν τα projects που έχετε αναλάβει; Η ομάδα σας; Ή είναι κάτι άλλο;
Κάντε μία λίστα για να μπορέσετε να λύσετε το ζήτημα και να ζητήσετε βοήθεια.

Πώς να πείτε ότι θέλετε νέες ευκαιρίες

Όταν κάνετε αίτηση για νέα δουλειά, μπορεί να νιώθετε ένοχοι απέναντι στον εργοδότη σας. Μπορείτε λοιπόν να μιλήσετε πρώτα μαζί του, να του εξηγήσετε τους πραγματικούς στόχους και να δείτε εάν μπορεί εκείνος να σας προσφέρει αυτά που ζητάτε. Μιλήστε για τις νέες προκλήσεις που είστε έτοιμοι να αναλάβετε – αν δεν υπάρχει δυνατότητα να φροντίσει εσωτερικά το ζήτημα κι επιλέξετε να αποχωρήσετε, μπορείτε να τον ευχαριστήσετε για τη συνεργασία σας.

Πώς να πείτε ότι εξαντληθήκατε

Είναι δύσκολο να παραδεχθούμε ότι δεν αντέχουμε περισσότερο φόρτο εργασίας. Χρειάζεται, όμως, να πλησιάσουμε τον διευθυντή μας και να ζητήσουμε στήριξη. Ας στείλουμε ένα email για να κλείσουμε ραντεβού μαζί του, ώστε να έχουμε την προσοχή του. Κι ας επικεντρωθούμε στο ότι δίνουμε το 100% μας, επομένως δε χρειαζόμαστε βοήθεια από τεμπελιά. Στο χέρι μας είναι να δείξουμε ότι υπάρχει πρόβλημα.

jenny.gr