REAL LIFE WORKING GIRL

5 περίεργοι λόγοι για τους οποίους δεν πήρατε τη δουλειά που θέλατε


Κλέλια Φατούρου

14 Δεκεμβρίου 2021

pexels-tima-miroshnichenko-5717547 (1).jpg
Pexels/Tima Miroshnichenko
Μήπως κάνετε, άθελά σας, κάποιο από τα παρακάτω 5 λάθη και δεν βρίσκετε δουλειά;

Ενώ νομίζετε ότι έχετε κάνει την τέλεια προετοιμασία και όλα έχουν πάει περίφημα, παίρνει κάποιος άλλος τη δουλειά που διεκδικήσατε.

Καταρχάς, ακόμα και όταν όλα πράγματα πηγαίνουν περίφημα, υπάρχει περίπτωση να μην πάρετε τη δουλειά. Αυτά συμβαίνουν. Υπάρχουν ωστόσο μερικές ξεπερασμένες συμβουλές που για κάποιο λόγο ακολουθούμε ενώ αποδεικνύονται σημαντικά λάθη. Ας προετοιμαστούμε λοιπόν σωστά για την επόμενη φορά, γιατί μπορεί να χάνουμε τη δουλειά και να μην έχουμε καταλάβει το πώς.

Δίνουμε μονοσέλιδο βιογραφικό

Δεν είπαμε να στείλετε ένα 10σέλιδο βιογραφικό, λες και είναι σενάριο ταινίας. Μπορούμε όμως να γεμίσουμε 2 σελίδες που να καλύπτουν τις σπουδές και την προυπηρεσία. Μία σελίδα ίσως δείχνει ότι δεν υπάρχει καθόλου εμπειρία, πράγμα που λειτουργεί αποθαρρυντικά για έναν εργοδότη.

Παραείμαστε επίσημοι

Ο τόνος και το ύφος είναι αλληλένδετα με το επάγγελμα και τον χώρο εργασίας. Αν μιλάμε για τον μέσο όρο, είναι σημαντικό να στείλετε ένα καλογραμμένο βιογραφικό και να έχετε καλούς τρόπους στη συνέντευξη, αλλά είναι καλό να είστε ο εαυτό σας. Το χιούμορ εξάλλου είναι ένδειξη ευχάριστου ανθρώπου.

Ντυθήκατε λάθος

Και σε αυτή την περίπτωση, παίζει ρόλο η δουλειά που διεκδικείτε. Μπορείτε να ενημερωθείτε για την εταιρία και τους υπαλλήλους της και να φροντίσετε να είστε ο εαυτός σας. Αποφύγετε πολύ επίσημα ρούχα αλλά και το πορτοκαλί χρώμα, που έχουμε πει ότι λειτουργεί αρνητικά σε μία συνέντευξη για δουλειά.

Έχετε μείνει πολλά χρόνια σε μία δουλειά

Ενώ κάποτε θεωρούσαν ότι η πολυετής παραμονή σε μία δουλειά είναι θετική ένδειξη, τώρα μπορεί να εγείρει προβληματισμούς. Ίσως ο υποψήφιος εργοδότης θεωρήσει ότι δεν έχεις ευελιξία και δυσκολεύεσαι με την αλλαγή. Ωστόσο, οι συνεντεύξεις γίνονται για να εξηγήσουμε τους λόγους των επιλογών μας.