REAL LIFE WORKING GIRL

Αυτή είναι η ιδανική μέρα για να πάρεις ρεπό, σύμφωνα με τους ειδικούς


Κλέλια Φατούρου

19 Ιανουαρίου 2022

Αυτή είναι η ιδανική μέρα για να πάρεις ρεπό, σύμφωνα με τους ειδικούς
Unsplash/Bench Accounting
Η ιδανική επιλογή για την ψυχική σου υγεία

Όταν έχεις την επιλογή του ρεπό, προβληματίζεσαι για το ποια είναι η ιδανική μέρα. Να το πάρεις Τετάρτη, για να σπάσεις την εβδομάδα; Ή μήπως Παρασκευή για να φύγεις για τριήμερο;

Επειδή όμως η ψυχική υγεία μας χρειάζεται μία μέρα off, οφείλουμε να της τη δώσουμε. Δεν είναι ότι θα μας θεραπεύσει ή ότι θα εξαφανίσει το άγχος μας, αλλά θα μας δώσει το απαραίτητο boost για να συνεχίσουμε. Σύμφωνα με την ψυχολόγο Lisa Orbe-Austin, το ρεπό έχει την ικανότητα να ρυθμίζει τις συναισθηματικές εναλλαγές και να μας δίνει καλύτερη προοπτική. Ποια είναι όμως η ιδανική μέρα

Κι όμως, δεν είναι η Τετάρτη

Αν νομίζεις ότι η Τετάρτη σπάει την εβδομάδα επειδή βρίσκεται στη μέση ακριβώς, τότε κάνεις λάθος. Το πιθανότερο είναι ότι θα δυσκολευτείς περισσότερο να κάνεις διάλειμμα από τις υποχρεώσεις σου. Συνεπώς, οι ιδανικές επιλογές, κατά τους ειδικούς, είναι η Δευτέρα και η Παρασκευή. Η Παρασκευή για ευνόητους λόγους, ειδικά όταν σχεδιάζουμε μία μίνι απόδραση.

Η Δευτέρα όμως είναι πολύ καλύτερη επιλογή για δύο λόγους. Αφενός, γιατί αποφεύγουμε όλη αυτή την κακή διάθεση της αρχής της εβδομάδας, αγχωνόμαστε λιγότερο τις Κυριακές και αφιερώνουμε χρόνο στον εαυτό μας. Επιπλέον, για εμάς η εβδομάδα ξεκινά την Τρίτη και μπαίνουμε με καλύτερη διάθεση.

Στο τέλος της ημέρας βέβαια, σημασία έχει να ευχαριστηθείς το ρεπό σου και να μην το πάρεις για να ασχοληθείς με τη δουλειά ή άλλες κουραστικές υποχρεώσεις. Κάνε πράγματα για εσένα, κοιμήσου το μεσημέρι, κανόνισε μία έξοδο με φίλους, δες Netflix, κάνε yoga.