REAL LIFE WORKING GIRL

Τα σημάδια που δείχνουν ότι ήρθε η ώρα να παραιτηθείς


JTeam

11 Δεκεμβρίου 2022

Τα σημάδια που δείχνουν ότι ήρθε η ώρα να παραιτηθείς
pexels
Αν δυσκολεύεσαι να καταλάβεις αν η δουλειά σου έχει πλέον επιπτώσεις στην ψυχική σου υγεία, υπάρχουν κάποια εμφανή σημάδια

Όλοι έχουμε δύσκολες μέρες στη δουλειά αλλά όταν όλες οι μέρες αρχίζουν να γίνονται αφόρητες, τότε μάλλον πρέπει να σκεφτείς σοβαρά αν θες να βρίσκεσαι ακόμη σε αυτό το εργασιακό περιβάλλον.

Το να προστατεύεις την ψυχική σου υγεία στη δουλειά είναι εξαιρετικά σημαντικό, ακριβώς επειδή περνάς το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας σου στο γραφείο. Έτσι αν δεν περνάς καλά, αυτό βγαίνει προς τα έξω και φυσικά επηρεάζει τα συναισθήματά σου και τον τρόπο που φέρεσαι στις υπόλοιπες σχέσεις σου. Αν λοιπόν ταυτίζεσαι με κάποιο από τα παρακάτω σημάδια, που παραθέτει ο ψυχοθεραπευτής Chance Marshall, τότε καλό είναι να αρχίσεις να σκέφτεσαι σοβαρά την παραίτησή σου.

1. Έχεις εκφράσει όσα σε ενοχλούν αλλά δεν έχει αλλάξει τίποτα

Έχεις μιλήσει ανοιχτά για όσα σε πειράζουν αλλά δεν έχει αλλάξει τίποτα προς το καλύτερο. Αντίθετα, η κατάσταση χειροτερεύει. Είτε πρόκειται για τον μισθό σου, είτε για κάποια συμπεριφορά που σε ενοχλεί, νιώθεις ότι δεν σε υπολογίζουν και αυτό σίγουρα μειώνει την αποδοτικότητά σου.

2. Βιώνεις χρόνιο στρες

Αν οι συνθήκες στη δουλειά, σου προκαλούν άγχος και πλέον νιώθεις ότι δεν μπορείς να το ελέγξεις, τότε ίσως πρέπει να αποχαιρετήσεις τον χώρο που σε επιβαρύνει συναισθηματικά. Αν το στρες έχει γίνει χρόνιο, τότε είναι σίγουρο σημάδι παραίτησης.

3. Πας με βαριά καρδιά

Αν έχεις χάσει κάθε κίνητρο και όρεξη, ίσως είναι το πιο προφανές σημάδι ότι πρέπει να φύγεις από εκεί που δουλεύεις. Χωρίς δημιουργικότητα, δεν αποδίδεις κι έτσι όλα γίνονται μηχανικά οπότε μάλλον δεν υπάρχει λόγος να βρίσκεσαι πια εκεί.