ΣΤΙΛ

Εκπτώσεις στις τιμές (όχι στο στυλ!)


12 Ιανουαρίου 2012

aijoMzg1qb0oloo1_500.jpg

Νομίζω ότι οι εκπτώσεις είναι η καλύτερη ευκαιρία για να πατήσουμε την εντολή «refresh»! Ας το κάνουμε λοιπόν όσο πιο έξυπνα γίνεται.

Με το budget πιο στενό, αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να αποκτήσουμε μερικά κομμάτια που είχαμε πραγματικά ανάγκη χωρίς να γυρίσουμε σπίτι με πολλές σακούλες και… τύψεις! Πιστεύω ότι το shopping είναι και θέμα ψυχολογίας και για να είστε stylish χωρίς να ξοδέψετε πολλά θα πρέπει να παίξετε λίγο με αυτή. Θα σας συμβούλευα λοιπόν, να βγείτε στα μαγαζιά με ένα σχέδιο δράσης σημειωμένο στο μυαλό σας και να αποφύγετε όσο γίνεται παγίδες και πειρασμούς. Ο στόχος μας φέτος είναι να φανούμε σωστοί επενδυτές και να πάρουμε αποφάσεις που πραγματικά θα χαρίσουν πόντους στο στυλ μας. Επιχείρηση εκπτώσεις: 1. Πριν φύγετε από το σπίτι, καθίστε και σημειώστε -κυριολεκτικά- στο χαρτί πόσα χρήματα διαθέτετε και τι πραγματικά χρειάζεστε (ρούχα, αξεσουάρ). Tip: Να έχετε ήδη αποφασίσει ποια νιώθατε ότι σας έλειπαν κάθε φορά που ντυνόσασταν ή στεκόσασταν μπροστά από την ντουλάπα... 2. Στη συνέχεια, τραβήξτε γραμμή και γράψτε προτεραιότητες. Εδώ θα πρέπει να είστε αυστηρές με τον εαυτό σας. 3. Αποφύγετε να επενδύσετε στο κραυγαλέο hit της σεζόν που ενδεχομένως, θα σας είναι άχρηστο την επόμενη χρονιά και σκεφτείτε κλασικά κομμάτια και ρούχα πασπαρτού (μπλέιζερ σακάκι, pencil φούστα, blue jean). 4. Έχετε κάπου στο μυαλό σας μερικά αξεσουάρ στα οποία αν επενδύσετε θα μπορέσετε να ακολουθήσετε ένα trend (π.χ wedge δετά μποτάκια). 5. Μέσα στο κατάστημα πρέπει να αισθανθείτε λίγο σαν στυλίστας του εαυτού σας! Γι΄αυτό μην παρασύρεστε από τη χαμηλή τιμή, συσσωρεύοντας άχρηστα ή εποχιακά ρούχα. Ο στόχος σας είναι α. να δένουν με το συνολικό στυλ β. να είναι χρηστικά και να συνδυάζονται με τις χρωματικές σας εμμονές (όλες έχουμε) αλλά και με τα υπόλοιπα ρούχα στην ντουλάπα σας. Μην παρασύρεστε από την πολύ χαμηλή τιμή! Σκεφτείτε αν δένει με τα υπόλοιπα ρούχα το στυλ σας. 6. Πάρτε μαζί σας στα μαγαζιά κάποιον/α που εμπιστεύεστε ώστε να έχετε μια δεύτερη γνώμη. 7. Μην ξεχνάτε ότι συνήθως δεν μπορείτε να επιστρέψετε εκπτωτικά ρούχα. Πρέπει λοιπόν να είστε σίγουρες για την επιλογή σας. 8. Μη διστάζετε να μπείτε σε μερικά καταστήματα που θεωρείτε «απαγορευμένα» από πλευράς τιμών. Ψάχνοντας καλά, μπορεί να βρεθείτε μπροστά σε μια σούπερ ευκαιρία κάτω από τη μισή τιμή. 9. Είναι καλύτερο να αποφύγετε να χτίσετε ένα look από την αρχή. Είναι προτιμότερο να αγοράσετε κομμάτια που συμπληρώνουν τα ήδη υπάρχοντα σύνολα σας. 10. Επιδοθείτε στο on-line shopping γιατί κι εκεί υπάρχουν εκπτώσεις και μάλιστα πολύ μεγάλες. Το μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι δεν χρειάζεται να βγείτε από το σπίτι σας και με ένα κλικ έχετε πρόσβαση παντού. Φανείτε όμως προσεκτικές με το πόσα κλικ κάνετε! Το πλαστικό χρήμα ξοδεύεται εύκολα. Διαβάστε ακόμα τρικ για να αναδείξετε το σώμα σας

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.

TAGS