Κάννες, Νίκαια, Ελλάδα, Πορτοφίνο: Η νέα συλλογή της Mary Katrantzou τυπώνεται σε vintage γραμματόσημα ονειρεμένων καλοκαιρινών προορισμών

Μάρθα Κουμπάνη
Τετάρτη, 06 Μαΐου 2020

Η Mary Katrantzou μας δίνει έμπνευση. Η σχεδιάστρια με έδρα το Λονδίνο κυκλοφόρησε το Mary-Mare, μια συλλογή εμπνευσμένη από ηλιόλουστους, παραθαλάσσιους προορισμούς: Κάννες, Νίκαια, Ελλάδα, Πορτοφίνο, Μόντε Κάρλο, Βενετία, Ντουμπρόβνικ, Κόστα Μπράβα, Κυανή Ακτή και πολλά άλλα. Οι εκτυπώσεις των κοχυλιών και άλλων μορφών ζωής στον ωκεανό εμφανίζονται σε φούστες, παρεό και αέρινες τουνίκ. Τα τροπικά λουλούδια κοσμούν μακριά φορέματα, ιδανικά για brunch στην παραλία ή μια βραδιά κάτω από το καλοκαιρινό φεγγάρι. Πλούσια, ζωντανά χρώματα σε γεωμετρικά σχέδια καλύπτουν τα tops και τα παντελόνια palazzo. Mια σειρά από vintage γραμματόσημα με σκηνές από τα ειδυλλιακά γίνεται το απόλυτο καλοκαιρινό lookbook. Επίσης, όλα τα κομμάτια έχουν μέγεθος έως 20.

Προορίζεται για όλο το χρόνο - αν και κυκλοφόρησε όταν οι resort συλλογές θα κυκλοφορούσαν κανονικά στα ράφια των καταστημάτων και όταν οι πολίτες σχεδίαζαν συνήθως τις διακοπές τους και αναζητούσαν ρούχα για τα ταξίδια τους. Τυχόν σχέδια για κράτηση πτήσεων και ξενοδοχείων παρεμποδίστηκαν λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού. Η εντολή για αυτο-καραντίνα και το κλείσιμο μη απαραίτητων επιχειρήσεων έχει κρατήσει όλους στο σπίτι, συμπεριλαμβανομένης της ομάδας της Κατράντζου.

 

Η Ελληνίδα σχεδιάστρια, όπως και πολλοί άλλοι σχεδιαστές, έπρεπε να βρει δημιουργικές λύσεις σε μια εποχή που το προσωπικό και οι πόροι δεν είναι άμεσα διαθέσιμοι. Για παράδειγμα, η φωτογράφηση για τη συλλογή απλά δεν μπορούσε να γίνει. Στη θέση της, η Κατράντζου συνεργάστηκε με την ομάδα σχεδιασμού της σε μια εικονογραφημένη καμπάνια εντυπωσιακών vintage γραμματοσήμων.Και μπορούμε να πούμε ότι το αποτέλεσμα τη δικαιώνει!

Οι εικόνες έχουν κυκλοφορήσει στον λογαριασμό Instagram του label, μαζί με το hashtag #WishWeWereThere. Πράγματι, και τι δεν θα δίναμε να ξαναρχίσουμε τα ταξίδια. Όταν έρθει αυτή η στιγμή, ξέρουμε ακριβώς τι θα φορέσουμε: τη συλλογή Mary-Mare