ΣΤΙΛ

“Art is Hope”: H συλλογή Zadig & Voltaire είναι αφιερωμένη στην ψυχική υγεία


Μάρθα Κουμπάνη

16 Μαΐου 2020

“Art is Hope”: H συλλογή Zadig & Voltaire είναι αφιερωμένη στην ψυχική υγεία

O Μάιος είναι αφιερωμένος στα ζητήματα ψυχικής υγείας και στην παγκόσμια κινητοποίηση σχετικά με αυτά. Έτσι, το γαλλικό brand Zadig & Voltaire αποφάσισε να συνεισφέρει με μία σημαντική πρωτοβουλία, δημιουργώντας μία συλλογή με τα μηνύματα “Art is hope” και “Art is love”.

Η creative director της Zadig & Voltaire, Cecilia Bönström, συνεργάστηκε με μία σειρά από καλλιτέχνες, δημιουργώντας μία συλλογή ρούχων και αξεσουάρ για την ψυχική υγεία. Η Jormi Graterol, στενή συνεργάτιδα του brand, δούλεψε με την Bönström πάνω σε κομμάτια της συλλογής, όπως το δερμάτινο jacket, το λευκό πουκάμισο, τα ψηλά sneakers κ.α

Τα fashion items είναι στολισμένα με αισιόδοξα μηνύματα για την τέχνη, την αγάπη, την ειρήνη ενώ η κομψότητα του brand τα χαρακτηρίζει.


Η ομάδα των καλλιτεχνών που έβαλαν την υπογραφή τους στη νέα συλλογή, περιλαμβάνει τους Matthew Tierney, Amanda Wachob, Archie Coates, Jeff Franklin of Play Lab, Benjamin Millepied and the L.A. Dance Project και τέλος, την Jormi Graterol, την street artist από τη Βενεζουέλα, με το ψευδώνυμο “The Graffiti Queen”.


Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν στους φιλανθρωπικούς οργανισμούς που θα διαλέξουν οι καλλιτέχνες ή στην οργάνωση National Alliance of Mental Illness, με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την ενίσχυση ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας εν μέσω πανδημίας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.