ΣΤΙΛ

Pauline Ducruet: Η εγγονή της Grace Kelly έχει το δικό της fashion label που αναμένεται να γίνει "It"


Μάρθα Κουμπάνη

3 Ιουνίου 2020

Pauline Ducruet: Η εγγονή της Grace Kelly έχει το δικό της fashion label που αναμένεται να γίνει "It"

Όταν σκεφτόμαστε τις Ευρωπαίες royals στο μυαλό μας έρχονται αυστηρά ταγέρ και παπούτσια με μεσαίο τακούνι, όμως υπάρχουν κι εκείνες που παραβιάζουν τους κανόνες. Η Grace Kelly, η ηθοποιός που στέφθηκε πριγκίπισσα του Μονακό, έφερε τη μόδα του Hollywood στο θρόνο. Η κόρη της, η πριγκίπισσα Stéphanie, είναι αγαπητή από τους σύγχρονους σχεδιαστές για τα κοσμήματα της δεκαετίας του '80 και τα μίνι φόρεματα της.

Ο Οίκος των Γκριμάλντι είναι γνωστός για τις εξαιρετικά κομψές γυναίκες και τώρα ένα από τα νεότερα μέλη της δυναστείας δημιουργεί το δικό της fashion label. Η Pauline Ducruet - η κόρη της Stéphanie και εγγονή της Grace - κυκλοφόρησε το Alter πέρυσι. Απόφοιτη του Parsons στη Νέα Υόρκη, παρουσίασε τη δεύτερη επίσημη επίδειξη της Εβδομάδας Μόδας στο Παρίσι τον Μάρτιο, λίγες μόλις εβδομάδες πριν η πανδημία Covid-19, αναγκάσει τη Γαλλία και άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο σε lockdown.

jenny.gr

Τα σχέδια της Ducruet είναι ο ορισμός του minimal σχεδόν χωρίς φύλο. Η τελευταία της συλλογή περιλαμβάνει μεταξωτά shirtdresses με matching καμπαρντίνες, αποδομημένα denim και patchwork jean jackets,τα οποία κατασκευάζει από ανακυκλωμένα και vintage υφάσματα.

Το ήθος της ετικέτας βασίζεται στην «ιδέα της εναλλαγής κομματιών που ήδη υπάρχουν στις ντουλάπες μας, της ενημέρωσης βασικών αντικειμένων όπως δερμάτινα και τζιν μπουφάν, απλά πουκάμισα. Πρόκειται επίσης για την ιδέα της ισότητας μεταξύ των φύλων και του παιχνιδιού με τα alter egos".

jenny.gr

Η Ducruet εμπνέεται από διάφορες μορφές μοντέρνας αρχιτεκτονικής, καθώς και από τις γυναίκες στην οικογένειά της. «Η μαμά μου πάντα με ενθάρρυνε να εκφράζω τον εαυτό μου και να είμαι ο εαυτός μου. Και αυτή η ελευθερία είναι αυτό που με ενέπνευσε περισσότερο». Η σχεδιάστρια έχει κληρονομήσει ένα αγαπημένο δερμάτινο μπουφάν Harley-Davidson από τη μητέρα της και ένα κομψό μπεζ παλτό Givenchy που κάποτε ανήκε στη γιαγιά της.

jenny.gr

Ενώ βρισκεται σε καραντίνα με την οικογένειά της στο Μονακό, η Ducruet δυσκολεύτηκε να βρει νέους τρόπους για να προωθήσει τη νέα της μάρκα. «Ήταν δύσκολο ως νέα ετικέτα να παραμείνουμε αισιόδοξοι για το μέλλον της βιομηχανίας μόδας», όπως ισχυρίζεται, αλλά το κάνει, δουλεύοντας στην επόμενη συλλογή της και παραμένοντας επικεντρωμένη στις βασικές αξίες του Alter για την ποικιλομορφία των φύλων, τη βιωσιμότητα και τις αργές πρακτικές μόδας . 

jenny.gr

 Πηγή φωτογραφιών: Getty/Ideal Images

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.