ΣΤΙΛ

Η πρώτη συλλογή του Alexander McQueen έρχεται στη δημοσιότητα - Σπάνιο βίντεο με τις δημιουργίες του ως απόφοιτος


Μάρθα Κουμπάνη

2 Ιουλίου 2020

Η πρώτη συλλογή του Alexander McQueen έρχεται στη δημοσιότητα - Σπάνιο βίντεο με τις δημιουργίες του ως απόφοιτος

Ο λογαριασμός στο Instagram @McQueen_Vault και το ψηφιακό αρχείο μόδας «The Runway Collection» δημοσιοποιούν μία σειρά από βιντεοσκοπημένο υλικό των πρώτων συλλογών του Βρετανού σχεδιαστή.

Το Runway Collection έχει σαν σκοπό του να ανασύρει από το αρχείο του και να παρουσιάσει αδημοσίευτο οπτικοακουστικό υλικό από επιδείξεις μόδας, συνεντεύξεις και ό,τι αφορά την μόδα των τελευταίων 40 ετών. Από την άλλη, ο Instagram λογαριασμός, @McQueen_Vault ερευνά τις δημιουργίες του Alexander McQueen από τα φοιτητικά του χρόνια στο Central Saint Martins του Λονδίνου.

https://instagram.com/p/CCD_IFhAJfn/?

Τώρα, ως μέρος αυτού του νέου εγχειρήματος, το The Runway Collection προσκάλεσε τον αρχειοθέτη, John Matheson, να ψάξει στο τεράστιο αρχείο του και να φέρει στο φως μια σειρά από unseen στιγμιότυπα του σχεδιαστή. Ο Matheson είναι γνωστός ως ο ειδικός σε ό,τι αφορά τον Alexander McQueen, και εμπνευστής του λογαριασμού στο Instagram @McQueen_Vault.

«Ξεκίνησα με τα shows που γυρίστηκαν τα πρώτα χρόνια, όταν τα πλάνα έμοιαζαν να είναι αρκετά δύσκολο για να βρεθούν και ζήτησα να δω πρώτα τις επιδείξεις από τον οίκο Givenchy, μιας και έχω μεγάλη αδυναμία για την περίοδο που εργαζόταν εκεί», αναφέρει ο Matheson και συνεχίζει: «Έμεινα έκπληκτος με τον μεγάλο όγκο των βίντεο και το επίπεδο λεπτομέρειας που ήταν διαθέσιμο. Προφανώς, η τεχνολογία δεν είχε εξελιχθεί τόσο στη δεκαετία των ’80s και των ’90s, οπότε για πολλούς από εμάς, που παρακολουθούσαμε τις ψηφιακές βιντεοσκοπήσεις σε VHS τα τελευταία 20 χρόνια, καταφέραμε να δούμε την λεπτομέρεια που διέθετε ο McQueen».

Το πρώτο μέρος της σειράς έχει σαν θέμα τον ρομαντισμό στις συλλογές του McQueen και επιλέγει να παρουσιάσει τμήματα από τις συλλογές Voss, Highland Rape και The Birds. «Θα προχωρήσουμε σε σπάνια films και συνεντεύξεις που δεν κυκλοφόρησαν ποτέ τη δεκαετία του 1990, και σε λιγότερες εξερευνημένες στιγμές, με μερικούς πολύ ιδιαίτερους καλεσμένους που όλοι όσοι αγαπούν τον κόσμο του McQueen, θα τους αναγνωρίσουν αμέσως», λέει ο Matheson δίνοντας ένα seak peek για το τι πρόκειται να ακολουθήσει.

Όμως, αυτό που θα έχει πολύ ενδιαφέρον, είναι το βίντεο από την παρουσίαση της μεταπτυχιακής συλλογής του Alexander McQueen από το Central Saint Martins, το 1992. «Το να βλέπουμε το βίντεο αυτό χωρίς καμία επεξεργασία και τον ίδιο ανάμεσα σε συνομήλικούς του ήταν μια αποκάλυψη. Έχω δει κάποια στιγμιότυπα και πριν, αλλά τώρα το είδα καθαρό και ακατέργαστο, κάτι που ήταν εντυπωσιακό δεδομένου ότι μπορούσες να δεις πόσο καθαρές ήταν οι προθέσεις του από την αρχή».

https://instagram.com/p/CCDNejDgKb2/?

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.