ΣΤΙΛ

Η νέα συνεργασία της Mary Katrantzou είναι άκρως καλοκαιρινή κι έχει ελληνική ταυτότητα


Μάρθα Κουμπάνη

14 Ιουλίου 2020

Η νέα συνεργασία της Mary Katrantzou είναι άκρως καλοκαιρινή κι έχει ελληνική ταυτότητα

Αν υπάρχει ένα ελληνικό brand που εμπιστευόμαστε και θαυμάζουμε για τα κομψά δερμάτινα σανδάλια του, αυτό είναι αναμφίβολα το Ancient reek Sandals. Η επιτυχία του φτάνει τη grecian chic αισθητική στα πέρατα του κόσμου.

Μετά τη συνεργασία τους στο fashion show της Mary Katrantzou για την παρουσίαση της συλλογής S/S 2020 στο Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, τα Ancient Greek Sandals ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους με τη διεθνή Ελληνίδα σχεδιάστρια για τη δημιουργία της limited capsule συλλογής AGS X MARY KATRANTZOU.

H περιορισμένης έκδοσης capsule collection AGS X MARY KATRANTZOU αποτελείται από επτά σανδάλια. Βασισμένα σε best seller σχέδια των AGS, όπως τα Thais και Alcyone, τα σανδάλια είναι στολισμένα με τα signature πολύχρωμα prints και μοτίβα της καταξιωμένης fashion designer. Χειροποίητοι ναυτικοί χάρτες του 1920, πολύχρωμα patterns από τον θαλάσσιο κόσμο αλλά και ασπρόμαυρα graphic σχέδια καθώς και μεταλλικές λάμψεις για τα σανδάλια Filareskia συνθέτουν την πιο εντυπωσιακή συλλογή κομψών σανδαλιών.

«Επιθυμούσα πάντα να συνεργαστώ με τη Mary. Οπότε, όταν μας πρότεινε να σχεδιάσουμε τα σανδάλια για το καλοκαιρινό fashion show της στο Ναό του Ποσειδώνα, ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα! Ήταν μια πολύ ευχάριστη πρόκληση να ανακαλύψω δέρματα, που θα ταίριαζαν με την πλούσια χρωματική παλέτα, που χρησιμοποίησε η Mary στη συλλογή της ενώ ήταν μια ανεπανάληπτη εμπειρία να παρακολουθώ από κοντά την οργάνωση μιας επίδειξης σε έναν τόσο εμβληματικό χώρο. Ελπίζω να άρεσε και στον Ποσειδώνα το ίδιο!».

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΑΡΤΙΝΗ
Συνιδρύτρια και σχεδιάστρια των Ancient Greek Sandals

«Θαυμάζω την πορεία των Ancient Greek Sandals καθώς και τη δουλειά της Χριστίνας εδώ και πολλά χρόνια. Έτσι, όταν άρχισα να οργανώνω την επίδειξή μου στο Ναό του Ποσειδώνα, ήταν η πρώτη μου επιλογή για τη δημιουργία
των παπουτσιών». MARY KATRANTZOU