ΣΤΙΛ

Το πιο δημοφιλές φόρεμα της πανδημίας και η affordable, ελληνική εκδοχή του


Μάρθα Κουμπάνη

24 Αυγούστου 2020

Το πιο δημοφιλές φόρεμα της πανδημίας και η affordable, ελληνική εκδοχή του

«Το φόρεμα του καλοκαιριού» είναι μια φράση που ακούμε και λέμε συχνά. Το 2017 ήταν ένα off-the-shoulder μίνι φόρεμα από τα  Zara. Δύο χρόνια αργότερα, ένα φόρεμα πουά (επίσης από τα Zara) εφτασε να έχει μέχρι και δικό του λογαριασμό στο Instagram και αναφορά στους New York Times. Αυτό που είχαν κοινό όλα αυτά τα φορέματα ήταν μια προσιτή τιμή και ένας ιδιαίτερος σχεδιασμός που ήταν αρκετά ξεχωριστός για να ταυτοποιηθεί ακριβώς ως "Το φόρεμα".

Το 2020 όλα έδειχνα ότι δεν θα είχε αυτό το πολυπόθητο, το μονάκριβο "Το φόρεμα", δεδομένου ότι όλοι βρίσκονταν απομονωμένοι στο σπίτι φορώντας μάσκες, πουλόβερ και Birkenstocks. Ωστόσο, υπάρχει το "The Strawberry Dress", ένα tea dress 490 $ από τη Lirika Matoshi που έχει καταλάβει το Instagram, το Twitter και το TikTok τους τελευταίους μήνες. Είναι φτιαγμένο από ροζ τούλι, με βαθύ ντεκολτέ V, βολάν κατά μήκος, τονισμένη μέση και διακοσμητικά κεντήματα κόκκινες φράουλες. Είναι ένα φόρεμα που θα φορούσε η Σταχτοπούτα, ένα μικρό παιδί και μια διασημότητα με την ίδια χαρά. Υπάρχουν memes για το συγκεκριμένο φόρεμα, viral tweets για το φόρεμα και πολλά videos.

Πώς όμως ένα σχετικά ακριβό φόρεμα έγινε τόσο δημοφιλές κατά τη διάρκεια μιας παγκόσμιας πανδημίας;

Παρά τα γεγονότα που συγκλόνισαν, οι τάσεις της μόδας δεν έχουν σταματήσει τελείως το 2020. Πρώτα ήταν τα matching σετ πουλόβερ και άνετα παντελόνια στη συνέχεια ήταν το nap dress (το λατρεύετε ή το μισείτε).

Η Matoshi σχεδίασε για πρώτη φορά το φόρεμά της τον Ιούλιο του 2019. Μόλις το δημοσίευσε στο Instagram, έγινε δημοφιλές σχεδόν την ίδια στιγμή. Το plus sized μοντέλο Tess Holliday το επέλεξε στα Grammys τον Ιανουάριο και στην συνέχεια ακολούθησαν αμέτρητες Influencers.

https://instagram.com/p/B71fPAZHsTg/
jenny.gr

Lirika Matoshi

Πρόκειται για ένα άκρως girly και ρομαντικό κομμάτι που έδωσε στις γυνάικες που το αγόρασαν αισιοδοξία.

Εκτός από τη μεγάλη γκάμα μεγεθών, το φόρεμα συνέπεσε επίσης με την άνοδο του «cottagecore», μια αισθητική που ορίζεται από την αγροτική ευδαιμονία. Το Cottagecore έχει μια πολύ μεγάλη στιγμή κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι κάνουν στροφή στη φύση και τη χειροτεχνία. Η full skirt και τα puffy sleeves εκφράζουν αυτήν ακριβώς την τάση και διάθεση. Αντιπροσωπεύουν ένα είδος ανέμελιάς.

.Η ελληνική, affordable εκδοχή υπάρχει και έχει την υπογραφή του brand Karavan Clothing, το οποίο ντύνει τις πιο στιλάτες Eλληνίδες.

jenny.gr

Karavan Clothing 

To Kim dress πρωταγωνίστησε στο feed μας φορεμένο από τις πιο κομψές στις καλοκαιρινές διακοπές, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα το φορέσουμε και το φθινόπωρο!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.